November & december.


Hela november bestod ut av praktik som avslutades i början av december. Uppdateringen var lite dålig i november, men bjöd på en otroligt vacker bild på mig i grön peruk. Det var ju maskerad hos Mikke en lördagskväll! Blev även av med min cykel utanför praktiken, men återfann den någon dag senare. Jag köpte äntligen en lampa till hallen, insåg att stearinljus inte funkar i längden, haha =) I december spenderades en lördagskväll hemma hos Tina med supertrevligt glöggmys. Det var även tentadags, både skriftlig och praktisk. Den praktiska gick superbra! Den skriftliga har jag iaf fixat ena delen på. Julafton spenderades hemma hos föräldrarna med mat, paket och Kalle Anka så klart. Annandagen bjöd på Kalkonmiddg i Asarum. Tänk, nu är snart 2011 här!

September & oktober 2010


Okej, september ... Den här månaden var det full fokus på farmakologin i skolan, det skulle vara tenta i slutet av månaden. Vi började även med sticka varandra! Venprover, subkutana injektioner osv. Superkul! ;) Fast det innebar att man ibland såg ut som en nåldyna ... Så september var nog en riktig pluggmånad. I Oktober började praktiken på Östralycke! Och vilken praktik jag fick =) Jag gjorde även tatuering nr 3 i Lyckeby, den sitter på insidan av vänster arm. I oktober fick jag även svar på farmakologitentan, GODKÄND! Har nog aldrig varit så glad över ett skolresultat innan, var helt chockad.

Juli & augusti 2010.


I juli jobbade jag verkligen för fullt. Månaden innebar även Tosia och Östersjöfestivalen. I slutet av juli bestämde jag mig för att börja leta efter en lägenhet och jisses vad det gick fort! Två dagar senare tittade jag på en som jag verkligen gillade och fick nycklarna 2:a augusti. Så flytten bar av in till Ronneby under augustimånad. Den här månaden blev jag även ordentligt sjuk, feber och ont i halsen, blä .. Sen drog skolan igång på nytt, en ny termin och ny kurslitteratur. Lite kärleksbekymmer blev det även i augusti, men det löste sig rätt fort ^^

Juni 2010.


I juni fanns det inte mkt att läsa här, hade nämligen lite bloggtorka. Men det hände en hel del roliga saker i juni! Avslutade första terminen på BTH, introduktionsdagar i hemtjänsten, en otroligt härlig vecka i Grekland med snygga greker ... ;) Började sommarjobba osv.

Maj 2010


Maj var en riktigt rolig månad! Jag följde med pappa till motorbanan i Knutstorp, fick till och med syn på prinsen! ;) Jag, Tina och Jessica tog med oss Isabelle till Brunnen för en dag med en massa underhållning. Vi lyssnade på Mojje, Dag-Otto och E.M.D. Höjdpunkten var nog när Isabelle fick autografer =) Det var även den årliga uterocken den här månaden och Billy The Vision var så klart det stora dragplåstret. Jag ställde även upp som funktionär på Bräknetrampen, så länge jag slipper cykla själv så gör jag nog nästan vad som helst! Var förresten den här månaden som jag klarade humanbiologin!

April 2010


April bjöd på en väldigt lyckad 20-årsfest i Bygdegården! Jag hade bjudit in både släkt och vänner, vi var upp mot 50 pers. Supertrevligt! Även våren började komma igång på allvar, jeansjackan åkte fram! Katten höll mig sällskap när jag pluggade på humanbiologin, april innebar även den första saltentan på BTH, blä ... Jag hann även med nån cruising och lite annat, läs under aprilmånad för total uppdatering! ;P

Nyår!

Just nu sitter jag med färg i håret. Kände att det behövde fräschas upp lite. Det är ju trots allt nyårsafton. Så min eftermiddag kommer bestå ut av diverse olika bestyr för att göra mig nyårsfin. Måste samtidigt röja upp lite här hemma, gårdagens tvätt hänger så "fint" i vardagsrummet ..  Resten av dagen kommer bestå av tidsinställda inlägg. Ni får ju en liten uppdatering om vad jag har gjort under det här året =)

Hoppas ni får en kanonhärlig nyårsafton!

Mars 2010


Hm mars ... Hände väl egentligen inte så jätte mkt. Jag fixade till tatuering nr 2, Linnea och Moa hade sin 18-års fest och jag planerade för fullt för min 20-årsfest! Önskade mig en kamera (eller rättare sagt jag beställde den till och med ..) i födelsedagspresent. Fick ett glatt samtal en dag, blev erbjuden sommarjobb i hemtjänsten vilket jag glatt tackade ja till! Fick även för mig att jag såklart behövde en stegräknare, den användes flitigt i början men sen var det kört. Kanske får nytta av den nu i januari?

Februari 2010


I februari skrev jag min första hemtenta på högskolenivå och fick ett godkänt! Det börjades även pluggas en massa humanbiologi, vilket det senare blev en omtenta på. Vi hade vår första hospitering, jag hamnade på infektionsmottagningen. Vilken härlig arbetsplats! =) Tårtan på bilden gjorde jag och systern en dag. Vi kom inte överrens, så fick en halva var, haha ^^ Det var även två fester i februari. Koffes inflyttningsfest och Linus 20-årsfest. Den ena i nyktert tillstånd och den andra blev inte fullt lika nykter ...

Januari 2010.

Under dagen kommer här komma upp ett inlägg för varje månad under 2010 (tidsinställda). Och så klart börjar jag med januari!


Januari var verkligen en månad som gick upp och ner. Jag började plugga igen, vilket innebar nya människor, nya miljöer. Jag hade en helt underbart rolig kväll på Eringsboda brunn när Scotts spelade! (Finns ett inlägg i januari att läsa om det). Resan till Parga bokades, i juni skulle det flygas till Grekland! Den 23 januari hände det som blev årets sorgligaste. Molle somnade in. Även om det snart är ett år sedan så är han fortfarande lika saknad.

10 frågor.

Lite om mig.

1. Är du blyg? Ibland.
2. Hur många kuddar sover du med? Hela sängen full ^^ 
3. Morgon- eller nattmänniska? Kvällsmänniska!
4. Vilken ögonfärg har du? Blå
5. Var tror du att du befinner dig om tio år? Allt kan hända, men jag hoppas på att jag är spec.sjuksyrra och bor i hus med man och barn =)
6. Har du några ärr? Ett ärr på magen efter en blindtarmsoperation, ett på kinden efter ett hundbett och sen några småärr.
7. Brukar du sjunga i duschen? Oooja! Vet bara inte om mina grannar uppskattar det ...
8. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja!
9. Är du mörkrädd? Otroligt mörkrädd!
10. Läser du ofta böcker? Jag läser otroligt mkt böcker.

Vin, någon? ...

Jisses vilken kväll det blev igår. Tina skickade till mig vid lite i fem och frågade om jag ville äta kebab. Det behövde jag inte fundera länge på. I nästa sekund bestämde vi oss för att äta på Ferali för en gångs skull. Vi kom dit, fick ett bord och bestämde oss för att nehe, kebab vill vi inte ha, stekt kyckling med tzatsiki låter betydligt bättre! Sen var ju nästa fråga vad vi skulle dricka till. Den funderingen slutade med en flaska vin ... Och sen fortsatte vi med alkoholhaltiga drycker hemma hos mig. Snacka om oplanerad lillördag! 
Åhhh jag får ju inte glömma den fantastiska goda efterrätten jag tog! Vaniljglass, hemmagjord chokladsås och frukt, mums! Så är lite, lite bakis idag kombinerat med en härlig förkyldning som gör min näsa stor som en ballong.
  Jag hade egentligen tvättid kl 8 i morse (!), men gick ner till tvättstugan och bokade om den till kl 12 ist. Nu förtiden så finns risken att man springer på trevliga arbetare där nere, då tvättstugan både kaklas och målas om =)

Kuriosa.

Om man tittar riktigt noga så kan man se Belle från skönheten och odjuret + den flygande mattan från Aladdin i Ringaren i Notre dame!


Detta är i början av filmen, när Quasimodo sjunger I Solsken.

Ett godkänt resultat =)

Fick nyss reda på tentan i vårdvetenskapen -> Godkänd! Känns så himla skönt, för nu blir det antagligen bara omtenta i folkhälsan 10/1. Tänk att T2 snart är slut :O 

Onsdag!

Jag har sovit precis lika illa i natt, som förra natten. Helt makalöst. Men är strax dags för en dusch, då piggnar jag nog till. Ska träffa mamma för att ta en fika och så lite mellandagsrea hade jag tänkt =)

Picture.

Jag för några dagar sedan, med locktången i högsta hugg! ^^

Som en man med förkyldning ...

Ibland kan det verkligen vara förbaskat drygt att städa. Men tanken på hur fräscht det kommer kännas när det är undanröjt i köket, inga gruskorn i hallen och rena handdukar på toa får en att kämpa på, trots ett huvud som emellanåt känns som en ballong. Jag brukar sällan bli förkyld, utan åker oftast på riktigt ont i halsen och hög feber. Så därför blir jag förbaskat gnällig nu när näsan lever sitt eget liv och huvudet känns tre gånger så stort. Tänkte även ta ett tag i garderoben. Har nämligen planer på lite mellandagsrea i morgon och då kan man faktiskt rensa ut lite bland kläderna ^^.

Hade förresten lite sällskap utan för fönstret innan, de röjer en massa snö. Och jaa, blomman till höger har nog gjort sitt nu ...

Tisdag.

Tisdag. Kunde inte somna igår kväll vilket betyder att jag är extra seg nu istället + att jag har blivit förkyld. Blää! Men ska ändå försöka städa idag, lägenheten är lite upp och nervänd förtillfället ... Kanske ska passa på innan febern dyker upp.


Lite så här känns det idag.

10 frågor.

Kanske lär du dig nått nytt om mig.

1. Höger- eller vänsterhänt? Högerhänt.
2. Vilken var den senaste film du såg? Prinsessan och grodan ;P
3. Hur löd ditt senaste sms? "Jo, det är klart. Ska bara se till och bli frisk".
4. Hur många barn vill du ha när du blir stor? Tre hade jag tänkt ..
5. Stjärntecken? Vädur.
6. Rädd för insekter? Ja! Tycker verkligen inte om insekter.
7. Vad vill du jobba som? Rätt självklart, sjuksyrra =)
8. Är du rädd för blod? Nej och tur är väl det.
9. Röker du? Nej, cancerpinnar är inget för mig!
10. Vilka länder har du besökt? Danmark, Tyskland, Grekland, Kreta, Cypern, Mallorca, Korfu.

Positivt tänkande ..

Tur att jag har lite disneyklassiker att fördriva kvällen med. Hoppas på att jag bara har drabbats av ett endagarsvirus och är pigg i morgon igen. Positivt tänkande!

Skinnhandskar =)

Ett av köpen idag, skinnhandskar! =)

27 december.

Jag sitter just nu och äter en väldigt sen frukost. Var supertrött när jag vaknade vid halv elva, så bestämde mig för att ligga kvar en stund till. Är fortfarande trött, men kan ju för tusan inte sova bort hela dagen! När jag väl har ätit klart och duschat så blir det Maxi för att fylla upp kylen lite och sen hämta ut lite böcker till nästa termin =)

Igår var det supergod kalkonmiddag i Asarum. Snacka om att man rullade fram lite smått efter det ^^ När jag kom hem vid 22-tiden så gick jag direkt till Tina för att se en disneyklassiker, Aladdin.

Nehe, dags att sätta fart på den här dagen!

Fina kisen på julafton. Fullt upp med att försöka bita i julgranen!

So you do.

Tänkte bara tipsa om en superbra låt! =)



Här är den på spotify -> HOFFMAESTRO – So You Do [Slimi Jimi Bubby Boy]

Annandagen.

Två fester hann jag med igår. Dock så blev aldrig festhumöret riktigt på topp. Idag har jag hunnit med en promenad med Tina. Tusan så kallt! Lite senare i eftermiddag blir det kalkonmiddag =) Så nu är det snart dags för en dusch, en riktigt lång sådan.


Bild tagen för någon vecka sedan.

Feest! Eller? ...

Juldagen. Största utedagen på hela året och mitt partyhumör är lika med noll. Typiskt. Men ska fixa håret, partysminkningen och hitta kläder som duger för kvällen. Därefter tömma kylskåpet på alkohol och ge mig iväg. Inte ens Sean Paul kan få mig på bra humör. Hoppas på att lite frisk luft gör susen!

Juldagen.

Hade ni en bra julafton? Jag spenderade gårdagen i Sonekulla. Mat, julklappar, det gamla vanliga. Härlig sovmorgon idag. Nu är jag hemma och funderar på att slänga ihop lite mat. Tanken är att jag ska dricka ikväll och det går INTE att göra på tom mage!


Tiger vaktade sin julklapp igår! ;)

Kalle Anka och hans vänner.

Nu är det snart dags för Kalle Anka och även om jag tycker att vissa saker är otroligt tjatiga så tittar jag ändå på det, år efter år. Det hör liksom till! =) Och det bästa är att när det är slut, då är det dags för mat och sen får man äntlingen öppna alla underbara julklappar! Haha ;)

God jul!

God jul! =)



Känner mig nästan som fem år igen. Har försökt övertala mamma sen igår att vi ska öppna julklapparna INNAN maten .. Men nej då, jag har nog inte lyckats övertala henne än!

Godkänd x 3 =)

Det är verkligen så här man vill att det ska se ut! =)

22 december!

Än så länge har jag inte vågat sticka näsan utan för dörren, för tror det är jäkligt kallt! Var ute med soporna igår kväll och var nästan på väg på att bestämma mig för att gå i ide ... Helt makalöst kallt. Idag ska jag köra till Sonekulla för att bosätta mig där några dagar, iaf fram till juldagen =) Tänk att det är julafton på fredag! I år kan folk inte gnälla på att de inte får en vit jul iaf ... Nehe, se om jag hittar något ätbart i kylskåpet, sen en dusch!


Bild tagen för några veckor sedan.

Godkänd!

Jag var inte särskilt nervös när jag körde in till skolan, men resten av basgruppens nervositet smittade av sig. Jag och Bitte blev andra paret in till examinatorn. Hon fick subkutan injektion, så jag fick ett litet stick i magen. Gissa vad min lapp visade?  Venprovtagning! Kände att då började min nervositet släppa och visst blev det ett godkänt! =) Så det som är kvar på termin två nu är ett litet seminarium och antagligen en omtenta i folkhälsovetenskap. Men först ska jag ha några dagars jullov.

It's time!

Dags att testa sina färdigheter på den praktiska tentan! Jag hoppas på venprov eller kapillärprov. Wish me luck!





Tvseriekväll!

Jag passar verkligen på att ha en riktig slappardag. Ska strax laga lite middag (vildsvin, mums!) och sen blir de tvserier hela kvällen lång. How I meet your mother, 2 1/2 men & The big bang theory. Kanske slänger in lite plugg i pauserna ;)

Tillbaka!

Det kanske är dags att hitta tillbaka hit? I flera dagar har jag försökt skriva något här, men sen neej. Radera. Men nu!  Vad gör jag just nu då? Absolut ingenting. Första gången på jag vet inte när som jag egentligen inte har något planerat. Steg upp vid 10 och har sen dess ätit, ätit och så ätit lite till. Haha =) I morgon är det sista tentan, en praktisk sådan, i skolan innan jag tar ett litet julbreak. I morgon ska det visas färdigheter på venprov, subkutan injektion, kapillärprov eller intramuskulär injektion. Tjoho! ... I övrigt så har skolan gått väldigt bra den här terminen. Fixade farmakologitentan på första försöket, stormtrivdes på praktiken och fick lysande omdömen, blev godkänd på hemtentan direkt. Nu väntar jag på resultatet på tentan vi skrev för någon vecka sedan. Vårdvetenskap och folkhälsovetenskap skulle tentas av då. Även ett examinationsarbete i folkhälsan skickades in i fredags, hoppas på ett godkänt resultat där också! Men om allt går som det ska så börjar jag termin 3 den 17/1! Då jäkla ska det läsas sjukdomar i alla dess former och göras praktik på medicin 8 i Karlshamn v 13-22! =)

Såna här fina muffins hade Tina gjort när vi hade glöggmys hos henne för ett tag sedan! =)

Sorry!

Sorry för världens sämsta uppdatering! Men är så mkt på G nu så bloggen hamnar lite efter. Skriftlig tenta på fredag och jag hoppas att den går vägen!
RSS 2.0