Cirkulationen.

Jag bestämde mig för att öppna boken och läsa lite om cirkulationen i alla fall. Kan säga att det verkar betydligt roligare än cellen. Det här handlar mer om hjärtats funktioner, blodomlopp osv.
Så kan hoppas på att det här kommer kännas lite roligare att läsa/plugga.





Men jag slipper inte cellen i alla fall. Vi kommer gå igenom det lite mer på basgruppsträffen i morgon, så jag hoppas på att saker och ting kommer falla på plats då :)

Dagen efter.

Okej, jag känner verkligen av gårdagens intag av alkoholhaltiga drycker .. Nu förstår jag ännu en gång varför jag hellre kör! :) Men grymt kul var det igår, både på förfesten och på Natti. Vi åkte taxi till Hoby vid två och så sov jag hos mormor.
Vaknade vid nio i morse och gick till Lanthallen och köpte frukostfrallor. Ett stort plus om man hade bott inne i byn, fast risken är väl att man hade köpt lite väl mycket onyttigt ...

Jag körde hem vid tvåtiden och funderar nu på om jag kan åstakomma något när det gäller pluggandet? Men känner att jag inte riktigt är på G idag, så får nog ta igen allt plugg i morgon. Jag började den här veckan med att verkligen vara jätteduktig, men sen har det bara gått utför .. Så får verkligen skärpa mig den här veckan!

Så i morgon ska jag läsa på allt om cellen och försöka förstå allt, sen ge mig på cirkulationen!


Klädångest.

Fick helt plötsligt lite klädångest! Har funderat från och till om jag skulle på Coffes inflyttningsfest (storebror till min systers pojkvän).  Men nu har jag bestämt mig, så då kommer ju klädångesten ...
Men senast kvart i sex ska jag vara i Hoby, för att åka med Emelie och Erik in till Ronneby.
Och sen blir det Natti lite senare! Minns inte när jag var där sist, men det kan nog bli kul :)

Just glow.

Jag köpte ju just glow för några dagar sedan och mitt hår älskar schampot och balsamet! :)
Mitt hår är mycket mjukare än innan, så kommer antagligen inte gå tillbaka till mitt gamla. Just nu har jag det för färgat hår.




Lördag.

Sov alldeles för länge idag, men ibland kan man behöva det också :)
Blir en dusch snart, sen måste jag plugga lite grann, i alla fall en timme.

Ikväll:
Inflyttningsfest?
Eringsboda brunn?
Lugn hemmakväll?



Söta syster som också har skaffat en blogg.

Fredag.

Mamma skulle väcka mig i morse innan hon körde till jobbet vid sju och så skulle jag gå ner och hålla Inka sällskap. Hon brukar sova som en stock på morgonen, så brukar aldrig på några problem.
Men helt plötsligt vaknar jag (i min egen säng) av att Inka hoppar upp rätt på mig och är överlycklig! Tycker det är lite väl ljust och lite väl mycket fågelkvitter för att klockan bara skulle vara halv sju.
Klockan var 08.20! Tydligen så har inte mamma väckt mig och nu tyckte Inka jag hade sovit färdigt.
Kan säga att en 25-kilos vovve är mycket mer effektivt än en väckarklocka! ^^

Så nu har jag hunnit starta en maskin tvätt, duschat och så ska jag äta frukost nu :)

Godkänd!

Just det, blev godkänd på hemtentan! Det enda Helen hade att "klaga" på, var att jag hade refererat ett citat fel.
Sen fick vi ännu mer beröm för vår gruppredovisning förra veckan! Och inte så lite beröm heller ... Tur att jag hamnade i den här basgruppen, känns som om vi kommer fixa kommande redovisningar utan problem :)

Bikini.

Man kan kanske inte tro det just nu, men om några månader är det sommar! Och då kommer problemet med badkläder .. Jag använder alltid bikini och det här är några av mina favoriter inför sommarens bad och solsäsong :)


Nelly, 485 kr.





Nelly, 289 kr.





H&M, 99 kr/del.

En liten fråga.

Någon som skulle vilja ta hand om två supergoa hankatter som blir ett år till sommaren? De är syskon och behöver komma till ett hem där de har möjligheten att vara både INNE och UTE. De är superkeliga och behöver verkligen komma till ett hem där de får uppmärksamhet och kärlek.
 När man lyfter upp dem ligger de helt stilla i famnen och njuter av att bli kliade.
De är grå/svart/vita (randiga).
Så om du kan ge två katter ett hem, tveka inte att höra av dig!

Det är inte mina katter, utan en väns. Jag tycker att de förtjänar en betydligt bättre tillvaro än att bli utkastade på morgonen, vara ute till kvällen utan någonstans att få värme. Om de inte får ett nytt hem, kommer de här två helt underbara katterna att avlivas.
Vi har ingen möjlighet att ta dem, även fast jag hemskt gärna hade velat.

Inka.

Var först basgruppsträff i skolan idag, sen körde jag hem igen och åt lite lunch. Därefter tog jag Inka med mig på promenad. Vi var ute i nästan 2 timmar. Sista kilometern började hon protestera och när mammas bil till slut syntes blev hon överlycklig. Mamma slutade jobba vid två, så vi gick så långt vi hann och åkte med henne tillbaka. Inka till och med somnade med huvudet i mitt knä! Tror nog hon kommer sova gott i eftermiddag :)


Trötter.

Dags för mig att sova tror jag. Var trött redan vid fyratiden, men kunde ju inte gå och lägga mig då ...
Så nu ska jag strax krypa ner :) Har spenderat eftermiddagen med att försöka skriva rent lite anteckningar från dagens föreläsning och så har det blivit ytterliggare några Grey's anatomy avsnitt. Förresten! Det är inte långt kvar till 3 mars nu, då de nya avsnitten börjar sändas! ^^

Rix fm och vårtecken.

Blev inget tågåkande i morse, men det hade mitt undermedvetna redan räknat ut .. Istället tog jag bilen och det är jag glad för, för fick mitt första vårtecken tack vare det! (kommer tillbaka till det längre ner). Jag hade föreställt mig att föreläsningen skulle vara riktigt dryg, men det var den inte! Saker och ting känns lite klarare och jag har insett att jag har varit överambitiös när jag har pluggat på cellen.

När föreläsningen var slut gick jag ut och la märke till att solen faktiskt kikade fram! Öppnade bildörren och det är varmt i bilen! Inte den där isande kylan som har slagit emot en i flera veckor, det tog inte flera kilometer innan det är varmt i bilen och rutan immade inte igen!
Istället var det behagligt varmt ^^ Jag startade radion och hör att Maria på Rix FM pratar om vårtecken. Jag var så glad, så tänkte att det här vårtecknet måste jag dela med mig av. Ringer till Rix FM och kommer faktiskt fram! Får prata med Maria och berätta om mitt lilla vårtecken. Efter det spelas det några låtar på radion och sen hör jag hur hon säger mitt namn och så helt plötsligt är min röst i radion!
Skumt värre ... 

Men nu vet iaf en hel del av svenska folket om att våren nog faktiskt är påväg och det känns otroligt bra! :)

Firade med att köra inom McDriven på hemvägen och synda med pommes, nuggets och garlicsauce ..



Våren/sommaren får mig att längta efter Strawberry daiquaris och turiskpepparshots ...

Stort minus för tåg ..

Fick för mig att skotta snö vid halv sju tiden. Inte bra alls! Slutade med en värkande rygg + att jag känner av allt annat som finns i kroppen ... Men måste ju ändå vara bra motion? Inka hade otroligt roligt i alla fall, fick ha henne i koppel, men hon jagade snö för glatta livet. Jag ville inte ha en lös hund när pappa och grannen försökte få upp pappas lille Buster (traktorn) ur diket. En liten traktor blev räddad av en stor traktor.

Jag har även hunnit avverka lite Grey's anatomy avsnitt idag. Har väl bara 12 stycken kvar av säsong 2 nu :)
Dock så har det inte blivit så mycket pluggande som jag hade tänkt, tappade motivationen helt ett tag. Men jag hoppas på att morgondagens föreläsning kommer göra allting lite klarare. Och det påminde mig om att jag borde åka tåg i morgon. Jag som avskyr att åka kollektivt!
Och känns inte som den bästa idén att börja med det nu när snön ställer till det. Men får tänka positivt: Sparar en massa pengar på att åka tåg och kan istället lägga dem pengarna på kläder, haha ^^

Men nu ska jag göra Tiger sällskap i sängen och hoppas på några härliga timmars sömn.



Så här står Inka och väntar på en, när hon tycker att man går alldeles för sakta :)


Ny sorts grävmaskin a la Inka?

Pappa kom hem för en stund sen, så tog Inka med mig ut bara för att gå en kort runda och få lite frisk luft.
När vi kom till slutet av vår grusväg ligger där en stor grushög, vilket Inka tyckte var väldigt intressant! Hon insåg att gräva är otroligt kul och började gräva för fullt med sina tassar! Då kände jag en liten tacksamhet till snön, som skulle hinna "tvätta" av henne innan vi kom hem igen.


Grävmaskiner och elledningar.

Så här ser det ut hemma vid vårt för tillfället. Man får vara glad över om man ens kommer ut från vår lilla grusväg, eftersom att arbetet med att gräva ner elledningarna nu har kommit till vår infart.

Somrigt.

Blev frukost med Sandra på Contan, vi satt nog där i 1,5 timme innan det blev en kort runda på stan. Kom äntligen ihåg att köpa schampo och balsam i en serie som heter Glow. Gjordes jättemycket reklam för det i höstas och jag gillar verkligen flaskorna! De känns somriga och allting som har med ljusare årstider att göra just nu behövs! :) Det bästa är att det inte är dyrare än schampot jag brukar använda, bara att hoppas på att det luktar gott i mitt hår.
Köpte även nya Solo, tänkte att den får bli belöningen när jag väl har pluggat klart för idag.

Frukost på Contan

Frukost på Contan med Sandra! Hörs när jag kommer hem :)

Pluggschema och lappar!

Nu anser jag att dagens pluggande får räcka. Jag har läst om cellernas uppbyggnad och funktion, skrivit anteckningar i blocket och sen gjort fina blå lappar som jag ska använda mig av när jag ska plugga in alla ord :) Jag har även satt upp ett pluggschema som ska gälla den här veckan och då kändes det genast mycket mindre.
Jag hoppas även på att onsdagens föreläsning kommer göra allting lite enklare.



Cellens uppbyggnad.

Att plugga har aldrig varit min starka sida, men nu när jag läser till sjuksköterska så är det ingenting jag kan skjuta upp till "imorgon" eller tro att det löser sig ändå. Fram till tisdag nästa vecka måste jag ha lärt mig så mycket som möjligt om cellen, för då börjar vi med något nytt.
Jag har nu läst några sidor ur boken människokroppen och förstår knappt ingenting. Men ska skriva anteckningar på hur cellen är uppbyggd till att börja med, sen läsa några sidor till och så lite fler anteckningar.

Men först mat! -> Makaroner och köttfärsås!

Iskallt ..

Klockan ringde vid halv sex i morse och jag tyckte att det var lite väl kallt när fötterna hamnade utanför täcket. Gick ner 20 minuter senare, tittade på termometern och det var 13,7 grader inomhus! Det hade varit så kallt i natt så värmepumpen (eller vad det nu kallas) inte orkade med riktigt. Insåg att det antagligen inte skulle finnas något varmvatten och tänkte inte riskera att gå in i duschen och frysa ännu mer! Bilen såg antagligen ut som ett ismonster, så bestämde mig rätt snabbt för att krypa ner i sängen igen.
Som tur väl var så missade jag inget viktigt i skolan. Informationen hade bara varit en timme :)

Jag ska strax ta en dusch och sen försöka komma på en bra pluggtaktik. Första föreläsningen är på onsdag och då är det cellen som gäller. Innan dess ska man ha läst på ... Så är bara att sätta igång :)

Säsong 2!

Jag har nu sett fyra avsnitt av Grey's anatomy, säsong 2. Även fast jag har sett alla avsnitt innan, så tycker jag fortfarande att varje avsnitt är lika bra :) Så funderar på att se lite till, innan det är dags för sängen.
Idag har det verkligen varit en ätardag. Chips, choklad, marängtårta och i princip ingen vettig mat .. Tur att det är måndag i morgon så att jag kan sätta upp nya löften att bryta! T ex att inte äta en massa onyttigt.

Klyftpotatis och kycklingfilé med tzatsiki.

Igår lagade jag klyftpotatis och kycklingfilé, mums! :)
Gjorde klyftpotatisen på bakpotatis, det blir betydligt godare. Sen fick mamma göra marinaden till kycklingen, eftersom att den hon gör är så jäkla god :)


Ingredienser ca 4 portioner:
5 bakpotatisar
1 kg kycklingfilé
Gurka
3 dl grekisk youghurt
2-4 vitlöksklyftor
Mat/raspolja
Citronolja
Salt och peppar
Valfri marinad till kycklingen

* Börja med att låta kyckligen ligga i marinaden i några timmar.
* Skär därefter bakpotatisen i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Häll på på vanlig mat/raspolja, men även olja med smak av citron. Salta och rör om!
* Sätt därför in kycklingen och potatisen på 200 grader. Om man delar varje filé i två tar det lite kortare tid.
Beräkna ca 45 minuter på potatisen och 1 timme på kycklingen.
* Förberedd under tiden tzatsiki. Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda gurkan med grekisk youghurt, pressa i vitlöken och smaksätt med salt och peppar. Ett tips är att även ha i lite mynta!

Tips! För att få ännu bättre smak på tzatsikin kan man göra den samtidigt som marinaden till kycklingen. Ju längre tid tzatsikin för stå i kylen, desto mer och bättre smak.
Eftersom att kycklingen och potatisen är inne samtidigt i ugnen, är det smart att använda sig av varmluften :)

Klart!



Och så ser det väl fräschare ut med en grönsallad av något slag, men att äta grönt har aldrig varit min starka sida, haha :)

Marängtårta.

Jag och systern har precis gjort marängtårta.
Men smaken är ju som baken, så vi fick en halva var att "bestämma över".
Min halva med hallonsylt, lite grädde och daimchoklad. Hennes halva med banan, mycket grädde, chokladsås och daimchoklad.

Tur att vi inte siktar på en karriär inom konditori .. Haha :)





Pannacottamix.

En av mina favoritefterätter är pannacotta! :)
Och igår hittade jag en mix som består utav en påse bärpulvor och en påse med själva pannacottapulvret.

Resultatet?
Helt okej om man tar i extra vaniljsocker och citron.



Dock så föredrar jag när man gör allting ifrån grunden :)

Lördagkväll.

Det mesta ut av middagen är nu klart, bara efterrätten som väntar på att bli uppäten ^^
Men får nog dröja en stund till.

Min lugna hemmakväll framför tvn har förflyttat sig till Karlshamn istället.
Ska till Adde och se melodifestivalen tillsammans med honom och Alexandra istället :)

Så recept och bilder får ni i morgon.

Ingrediensdags.

I eftermiddag/kväll är det jag som fixar lördagsmiddagen här hemma! :)
Tänkte lägga upp lite recept här senare, när allting är klart ^^

Men nu ska jag strax upp till Hoby och handla de ingredienser som saknas.

En månad.

En månad sen Mollekissen somnade in.



Du är fortfarande lika saknad, men det blir lättare med tiden.

Fredagsmys och lördagsmys!

Härliga lördag!
Fick vakna "själv", utan att bli väckt av någon av Tigers kompisar (=möss!).
Dock hade han putat upp dörren och lagt sig på min fäll, men det kan jag stå ut med :)
Idag ska det inhandlas fanta citron, chips och andra onyttiga saker. För ska bänka mig framför tvn kl 20 och se delfinal 3!
Jag har varit borta två lördagar i rad, så har bara snabbspolat igenom det dagen efter.

Just det, igår var vi på fredagsmys hos familjen Svensson/Erneland.
Jättegod mat ^^
Blev även en massa lek och bus med Isabelle och Annie.

Annie som är runt 3 år ville självklart visa sitt rum, som igår var väldigt stökigt efter en dags lek.

Annie: Det är stökigt.
Jag: Ja, jag ser det.
Annie: Städa åt mig?
Jag: Neeej, men det kan du väl göra själv?
Annie: Kan inte!

Hon lyckades inte övertala mig till att vara städtant igår, haha :)

H&M

Jag längtar ännu mer efter värmen efter att ha satt ihop det är kollaget!
Alla kläderna kommer ifrån H&M.



Shortsspecial.

Jag längtar verkligen tills våren/sommaren då jag kan börja använda jeansshorts igen! :)

Detta är några av mina favoriter.



Tillys.com, hm.comAe.com, jackwills.com, mirabella.jp.  

Storstäda?

Mitt rum är verkligen i behov av en riktig storstädning. Kläderna hänger över stolen, keyboarden (!) och lådorna i garderoben är utdragna och så hänger det kläder över dem också.
Brickor, papper och böcker överallt från plugget och så tidningar på golvet.


Behöver jag fortsätta? Nej, jag tror nog att ni har förstått hur stökigt här är, haha :)

Så får nog ta tag i det här, tyvärr ...

Musjakt!

Min sovmorgon som jag har sett framemot hela veckan tog slut lite i sju i morse.
Då kom Tiger in på mitt rum och "kurrade" så mysigt. Bara det att han var inte kelig, utan skulle visa upp sitt förbaskade fynd som han hade fångat ute!
En timme tog det innan han tillslut bet i den så att musjäveln dog.
Då kunde jag ta en sopskyffel och sopborste och kasta ut den i en snödriva.
Men han ägnat en timme åt att bara leka med den! Helst skulle den springa en liten bit iväg och så flög han efter.
Kan säga att det här uppskattades inte av mig.
Så när musen väl var ute i huset, åkte katten in i tvättstugan och jag fick sova några timmar till.




Tycker svanen är så himla äcklig!

Inkabus.

Efter skolan idag var jag en stund med mormor.
Vi gick även en runda så Inka fick busa runt i snön :)
Pappa och jag mötes nämligen vid st1 för att han skulle på möte och inte roligt för vovven att vara still en hel eftermiddag.
Dock blåste det alldeles för mkt! Längtar verkligen efter sommaren.

Come a little closer baby ...

Jag tycker att den här låten är grymt bra,
låten är härlig att lyssna på, man blir glad inombords :)

Come a little closer baby ...

Sugarland - All I want to do



Sen tycker jag väl inte att musikvideon i säg är så himla bra ..

En "liten" publik ...

Okej, nu tänkte jag berätta det som först fick mitt hjärta att banka några extra gånger i morse, innan jag intalade mig själv att "äsch, det här fixar jag".

Vi skulle ha vårt första seminarium idag som ett avslut på vårt första tema.
Vi är 9 basgrupper som är indelade i två seminariegrupper (1-4 och 5-9).




Det som jag helt hade missat är där det står "redovisningsgrupp A går till sal 3413 för sista presentationen".

Men i morse fick vi reda på att vi skulle redovisa inför ALLA eftersom att vi var de enda som hade det ämnet.
Så det var bara att först lyssna på 4 grupper som redovisade (20 minuter var), sen sitta och vänta på att redovisningsgrupp A var klara och kunde komma in till oss.
Sen var det bara att ställa sig inför ungefär 80 personer och redovisa ...

Men jag tycker alla i min grupp var grymma och vi fixade det kalasbra! :)
Men en liten förvarning hade inte varit fel, t ex så kunde ju vår basgruppshandledare talat om det för oss?

Chock ..

Jag fick en lite smärre chock när jag kom till skolan i morse, tänkte tala om det senare!
För har precis kommit hem, så ska läsa en stund tror jag och inte göra allt för mkt ^^

Godissug.

Har varit så otroligt godissugen hela kvällen, men tack vare systerns pojkvän så kom jag på vad jag kunde göra som är snabbt och enkelt ^^




Chokladbollar eller negerbollar?
Kalla dem vad ni vill men riktigt goda blev dem :)

Celler.

Det var roligt de fem första minuterna, sen började paniken komma krypande.
Ska jag lära mig allt det här?!!





Mina dagar.

Det har inte varit någon vidare uppdatering här, men händer inte så mkt mer än basgruppsträffar och sånt.

Igår körde jag inom Ronneby för att byta jeansen till en längre storlek. Brukar alltid ha 32, men tydligen var de här lite kortare än normalt, så fick bli en 34.

Idag träffades vi först i basgruppen för att se så allt är klart inför seminariumet i morgon, men tror nog det kommer bli bra :)
Sen blev det Mc'donalds med Maria, Johanna, Christian och Sebastian.
Onyttigt värre, men väldigt trevligt ^^
Därefter tillbaka till skolan för att fotas enskilt, tydligen så vill lärarna ha bild på alla studenter. 

Eftermiddagen ska jag nog ägna och tvätten och kanske läsa lite om cellen.
Är nog rätt skönt att vara lite förberedd inför nästa vecka :)  

Tisdag.

En dag som alla andra.

Ser på vampire diaries på tv6 play.

Intresseklubben antecknar.

Man märker hur nyfikna folk är, för så fort jag skriver något som kan ha har med killar att göra så ökar statistiken markant!
Är det verkligen så intressant?

Men tyvärr får jag göra er besvikna idag, för har inte hänt så mkt mer än skola och lite plugg.

Haiti.

En helt underbar version av We are the world.
För de drabbade i Haiti.

(De har även klippt in Michael Jackson!)

Pretty days.



A lot like love.

Trött och sällskapssjuk.

Tiger är lika trött och sällskapssjuk som jag är.
Han har till och med lagt sig framför datorskrämen, vilket han aldrig brukar göra.
Men han har förändrats en hel del sen Mollebebisen somnade in för 3 veckor sedan.

Men jag har fått ihop sekretessuppgiften, så nu kan jag ta det lugnt resten av kvällen.


Alla hjärtans dag.

Det snurrar en hel del i huvudet just nu.

Kan bero på att jag bara sov två timmar i natt (06.30-08.45) och att jag inte har ätit sen åttatiden igår kväll.

Eller kanske det beror på något helt annat? ...

Kan i alla fall konstatera att det har varit en jäkligt bra alla hjärtans dag.

20-års fest!

20-års fest ikväll! :)

Det är Linus som ska firas.

Fredagsmys!

Jag sitter just nu vid tvn här uppe på hallen och har nog sett fyra avsnitt av Grey's nu, är inne på mitt femte! :)
Vindruvor, choklad och läsk, mums.
Hade tänkt åka in till Karlskrona och umgås med klassen, blir nog ett jäkla drag där ikväll, men föredrar ändå tvsoffan ikväll.
Kommer nog bli jäkligt sent i morgonkväll ...
Så behöver en lugn hemmakväll :)

Åter till de snygga läkarna! ;)

Shopping!

Var först en kort träff i skolan idag, sen mötte jag Sandra i Ronneby och lyckades göra av med en massa pengar! ^^

Ny mascara, ögonskugga, jeans och böcker.
+ att när jag kom hem låg Grey's anatomy säsong 1 och 2 i brevlådan! :D



Glee - Helt underbart.

Förutom Grey's anatomy är jag ett stort fan av Glee!
Extra glad blev jag när jag hittade musiken på Spotify!
Så nu har jag beställt cdskivan :)

Så länge sitter jag med musiken i hörlurarna och bara njuter ^^





KLAR!

Min första hemtenta på högskolenivå är färdig!
Och jag är just nu rent ut sagt skitnervös ...
Tänk om den inte duger? Den kanske är värdelös och inte alls vad handledaren vill ha?

Nej, positiva tankar ska det vara!
Klart min uppsats är kanonbra och att den är godkänd, något annat kan jag ju inte tänka! ;)



Grey's anatomy!

Jag är ett stort fan av Grey's anatomy och den 3 mars började de sända nya avsnitt på kanal5! :)
Men såg ett gammalt avsnitt idag och blev verkligen sugen på att se om alla avsnitt.
Så har beställt säsong 1 och 2 från cdon.
Hade sån tur att de just nu har supererbjudande på i princip alla säsongerna, men nöjer mig med de
 här två så länge :)


Onsdagen.

Den här dagen har mest bestått utav att skriva på hemtentan.
Men har fått ihop strax över 1800 ord och imorgon ska jag låna en bok av Mathilda, så kommer bli klar i tid! :)

I morgon är det basgruppsträff 8.30-10.30 och kanske att vi ses en stund till för att titta över posteruppgiften.
Men sen ska jag shoppa lite, ska försöka hitta en present till helgens födelsedagsfest ^^

Men nu ska jag titta igenom mitt ansvarsfall, sen sova.

Denna hemtenta ...

Bara 400 ord kvar ...
Men varför är det alltid slutet som känns segast?


"Värdegrundens betydelse för relationen mellan sjuksköterskan och patienten."
"Omvårdnadens altruistiska, humanistiska, etiska och moraliska värdegrund. "

Det var roligt i början, men nu känns det mest segt.

Hospiteringen igår.

Jag kom till inf.mottagningen strax innan klockan 08 igår och fick ett kanonbra bemötande.
Jättevänliga sjuksköterskor och läkare.
Morgonen började med att jag fick vara med vid någon vaccination. Sen blev det lite fika/frukost.
Hela fikarummet var fullt med vit/blåklädda människor. Efter en stund kom Oskar in, en som jag hade hälsat och pratat lite med när jag var där i måndags för att se var mottagningen låg.
Bara det att han hälsade på mig igen, precis som om vi inte hade träffats innan.
Men sen satte han sig ner och jag såg hur han tittade på mig och så sa han:
- "Just det, nu kommer jag ihåg! Känner inte igen dig i dem vita kläderna bara".
Folket runt omkring tittade lite konstigt ...  Precis som om "vad har de ihop egentligen".
Men riktigt så var ju inte fallet, men just sättet han sa det på kunde tyda på något annat, haha :)
Förresten, trodde ju i måndags att han var sjuksköterska, men han var en av läkarna där.

Efter fikan fick jag följa med en annan läkare när han undersökte några patienter.
Och han var verkligen supertrevlig och förklarade allting han gjorde, så jag lärde mig verkligen en hel del igår, bara genom att iaktta och lyssna.

Sen hann jag med att få en rundvandring inne på själva avdelningen och hudmottagningen + lite fler vaccinationer innan lunch.

Efter en välbehövd paus fick jag följa med på ännu en undersökning, fast med en kvinnlig läkare den här gången.
Sen vid fyratiden fick jag gå hem och då insåg jag hur trött jag egentligen var!

Fullt med nya intryck, träffat en massa nya människor samtidigt som jag hade försökt få in så mycket som möjligt av all information.
Inte konstigt att jag hade sprängande huvudvärk på hemvägen.


Men jag trivdes verkligen på hospiteringen igår, för alla var supervänliga
 + att de hade en väldigt bra stämning där.
 Läkarna och sjuksköterskorna skämtade med varandra och de jobbade verkligen tillsammans.
Inte det att läkarna gjorde sitt, så gjorde sjuksköterskorna sitt.
Utan de samarbetade och tog bra hand om mig, så kunde inte haft en mycket bättre hospiteringsplats :)


Tisdag.

Jag har haft en toppendag på infektionsmottagningen! :)

Men är totalt slut efter alla nya intryck och all information,
 så ni får vänta på en riktig uppdatering tills i morgon :)

Måndag.

Hämtade ut mina kläder inför morgondagen vid lunchtid idag! :)
Sen letade jag även upp infektionsmottagningen och ställde några frågor, de verkade positivt överraskade för att jag kom och sa "hej" :)
Så ser verkligen framemot morgondagen!
Fast att jag är genomförkyld igen ...

I morgonbitti blir det ipren och näspray, för tänker inte missa den här hospiteringen!


Tigermys

Befinner mig just nu i min härliga säng med Tigerkatten ^^
Snart dags att släcka lampan och få några timmars sömn.

Helgen.

Ännu en helg har passerat och det har varit en jäkligt bra helg :)
En trevlig kväll på Eringsboda brunn igår (Dock för mycket folk!) och sen födelsedagsfirande hos kusinen idag.
De har flyttat hem från Borås igen, så nu ser man dem lite oftare.

Blev en massa goda kakor, men typiskt nog så glömde vi ju den lilla lådan vi skulle ha med oss hem ...

Efter födelsedagsfirandet blev det hämtning av Thaimat och så åt vi det hos mormor.
Hann även med ett besök hos familjen Ingemarson.

Har gjort klart kvällens pluggande, så blir några lugna timmar innan sängen kallar.

Imorgon är det skola kl 10.30, hämta ut kläderna på sjukhuset vid kvart över elva och sen föreläsning kl 13.

Tänk, första "riktiga" föreläsningen!

Invigning av webcam.

Fick ju min fina nya minipc igår och den har en inbygd webcam.
Dock så blir ju inte kvaliten den bästa på bilderna, men kanske kan dyka upp lite mer nytagna bilder på mig här :)

Dagens att göra!

Ikväll är det utgång med Sandra som gäller! :)
Eringsboda brunn och den här gången ska vi se Kallinges stoltheter (haha) The Playtones och sen Titanix.
Försöker ställa in mig på att det kommer vara en massa folk där ikväll och att man får vara beredd på en hel del armbågar i midjan.

Men innan dess ska jag plugga lite till (hemtentan och basgruppsfragor)

Men jisses, en del tangenter har flyttat pa sig!
Kan inte skriva de tre sista bokstaverna och en hel del symboler har bytt plats ...

Vad ar nu detta?

Melodifestivalen drar igång!

Okej, jag erkänner ...
Jag älskar melodifestivalen!
Men typiskt nog så missar jag den första deltävlingen ikväll som hålls i Örnsköldsvik.

De som tävlar är:

Ola
Jenny Silver
Linda Pritchard
Pain of Salvation
Anders Ekborg
Jessica Andersson
Frispråkaren
Salem Al Fakir

Här kan ni lyssna en minut på bidragen.

Jag gillar Pain of Salvationens bidrag road salt!
Dock så tror jag inte att det är vad svenska folket tycker om, så vidare till finalen går
Ola med bidraget Unstoppable (tjejfavorit som vanligt) och ett stort jäkla frågetecken :)
Har lyssnat på alla låtarna och är ingen som jag känner direkt "wow" till.

Vad tror ni?

Hemtentan!

Jag har redan fått ihop 500 ord av 2000!
Jag hoppas att det kommer fortsätta gå lika bra, för i så fall kommer det inte bli någon tidspress :)

Men upptäckte att "index notes" är jäkligt smarta.
I stället för att vika in en massa sidor i böckerna, sätter man i stället en sån här färgglad papperslapp i kanten.
(Tack mamma!)




Fredag

Känns som om jag är på bättringsvägen!
Steg upp kl 9 och huvudet kändes inte som en stor boll.
Fast är mycket mer täppt idag, men det kan jag stå ut med, bara huvudvärken har försvunnit :)

Så ska ta mig en välbehövd dusch nu, sen placera mig framför datorn igen tillsammans med all kurslitteratur.
Jag har bestämt mig för att min hemtentamen ska bli superduperbra!


Dunderförkyldning.

Nej, detta har verkligen inte varit en av mina bra dagar.

Sovit, tagit mig ner till köket för att få i mig dricka/mat, tillbaka till sängen, se på tv en stund, känns som huvudet ska sprängas så tillbaka till sängen ytterliggare någon timme, kolla fejjan, inse att huvudet fortfarande inte hänger med, så blir sängen igen.

Så här har min dag sett ut.
Men insåg under eftermiddagen att jag var tvungen att ta en värktablett + näspray, så efter det kunde jag se favoritprogrammen på tv :)
Men känns forfarande som om förkyldningen har satt sig i öronen/halsen och resten av huvudet.
Konstigt nog är jag knappt täppt ..
Men är tillräckligt jobbigt ändå.

Men i morgon kommer förhoppningsvis min minipc!
Lite solsken i allt tråk.

Nu ska jag krypa ner i min underbara säng och hoppas på att jag vaknar upp pigg och glad i morgonbitti!
Drömma går ju alltid

Men har en hemtenta som inte skriver sig själv ...



Sjukdag.

Det är så förbaskat drygt att vara sjuk.
Särskilt när man vet hur mycket man missar.
En viktigt information i morse +basgruppsmöte.
Not fun at all.

Så detta har blivit en riktig sjukdag, mamma kom till och med upp med mjölk och bullar i morse!
Hade då försökt ta mig ur sängen allt för länge.

Usch, jag som hade tänkt börja med hemtentan idag, men det får allt vänta tills i morgon.
Jag hoppas nämligen på att den här förbaskade huvudvärken har försvunnit då.
+ tröttheten .. och halsontet .. och min täppta näsa får gärna bli bättre också ...

Ny leksak!

Jag har inte lyckat fixa min bärbara HP och pappa har också försökt.
Så nu har jag beställt en ny liten minipc istället :)





Känner att jag verkligen måste ha en i skolan.
Skolan datorer är supersega + att det oftast inte finns någon ledig.

Onsdag.

Ont i halsen och allmänt slö idag också.
Men jag är i skolan och vi är på god väg med den här gruppuppgiften.
Fast just nu kurrar magen efter mat, så är nog snart dags för kycklingsallad :)

Vimsa runt.

Usch och fy, känns verkligen som att jag börjar bli sjuk .. =(
Är glad för att jag gjorde klart det pluggandet som jag hade tänkt göra i förmiddags,
för under eftermiddagen har jag bara gått runt som en zombie.
Men basgruppsfrågorna ska inte vara klara förrens på torsdag, känns skönt att jag har dem färdiga redan :)

Jag hade egentligen planerat att göra ännu mer idag, men huvudet hänger inte med för fem öre.
Så jag ska fortsätta vimsa runt här i oversize tröja, tänka att jag inte alls mår illa, ignorera huvudvärken, låtsas som om jag inte alls har ont i halsen och göra ingenting.

Tekniska jag!

Jag har lyckats att:
* Ladda ner en fil jag fick av HP support.
* Ladda ner ett program som bara bränner cdskivor till IMG-format.
* Bränna över filen via imgburn till cdskiva.
* Sätta i den i min bärbara dator och starta datorn, därefter starta formateringen på rätt sätt.

Jisses, vad jag är teknisk idag! haha :)

Nu hoppas jag bara på att detta hjälper, annars får nog datorn åka i soptunnan ...


På rätt väg.

Nu har jag svarat på alla frågor vi kom fram till igår! Och mitt ansvarsfall gjorde jag rätt mycket på igår kväll.
Så kan ta en härlig paus nu, äta lite och se på tv.
Tror nog Inka blir glad om hon får lite sällskap framför tvn.

Om någon timme ska jag fortsätta med lite skolarbete, bland annat läsa på lagarna ännu mer och titta över kommande uppgifter.
Tycker det är mycket roligare att vara steget förre, uppgifterna blir ju betydligt enklare och roligare då :)

Tisdag.

Jag vaknade upp med en inte allt för rolig hals i morse =(
Den svider och värker som tusan,
men som tur väl är så har jag ingen feber. Känns inte ens svullen.
Men är säkert för att jag skrev in mig på gymmet igår, brukar alltid åka på något skit då.

Min lilla vovve var helt underbar när vi var ute och gick för en stund sedan.
Jag brukar alltid ha henne lös på småvägarna här ute och hon brukar ibland springa en bra bit framför mig
 Idag när hon var kanske runt 15 meter framför mig märkte jag hur hon stannade upp och hela hennes kroppsspråk förändrades.
Hon blev stel som en pinne och koncenterade sig på någonting längre fram.
Shit tänkte jag ...
Men sen såg jag att det bara var en av våra grannar.
Jag ropade på Inka och hon lyssnade på mig!
Istället för att rusa och hoppa omkull grannen, sprang hon tillbaka till mig och jag kunde koppla henne.
Och det var inte det att jag behövde skrika och skälla på henne, utan sa bara Inka kom hit helt lugnt.

Så idag gjorde Inka mig väldigt glad :)


Förresten! Jag ska göra min hospitering på tisdag nästa vecka.
Infektionsmottagningen.

This day.

Det var ju först skola idag, som började med en inte allt för kul bibliotekskunskap.
Sen basgruppsträff, där vi alla blev godkända på uppgiften! :)
Jag hade inte en tanke på att det betygsattes ...
Sen åt jag lunch som bestod utav kycklingsallad tillsammans med tjejerna i basgruppen.
Ida, Maria, Frida, Johanna och Sara.
Jag har lärt mig alla namnen vilken känns kanonbra.
Nu är det ju bara resten av klassen också ...

Efter skolan mötte jag upp Sandra i Ronneby.
Vi hämtade ut våra biljetter till Eringsboda brunn på lördag och så blev det ju lite shopping.
Sen, hör och häpna:
- Skrev jag in mig på gymmet!
Dock bara för en månad, men i alla fall.
Jag tänkte testa först, för tänker ju inte betala en massa pengar varje månad om jag inte tycker om danspassen :)

Efter stan var jag hos mormor en stund, lämnade lite böcker där som kusinen ska låna.
En massa anestesiböcker och jag höll på att svimma när jag såg en bild på en öppen mun och en jäkla lång spruta!
Aldrig tandvården för min del ..

Ansvarsfall

Jag hade bestämt mig för att inte göra något mer plugg ikväll.
Men sen tänkte jag bara ta en titt på det ansvarsfall som jag fick idag.
(Situationer där saker har gått fel inom vården)
Och det var så jäkla intressant!
Var en hel del ord som jag inte hade en aning om vad det var.
Som koronarangiografi som visade sig vara kranskärlsröngten.
Eller hematom som är så enkelt som blåmärke.

Så nu sitter jag här och har struckit över alla ord jag inte förstår och slår upp dem.
Är kul när någonting som har med skolan att göra är intressant och roligt :)


Fyndat på rea! :)

Jag hittade två tubtoppar på Shop VM idag! :)
De har kostat 199 kr/st, men var 70 %, så fick båda för 120 kr.
Supersköna och perfekta framåt våren/sommaren.
Blir betydligt finare solbränna med tubtopp.

En svart och en röd.


(klicka för att få bilden större)

Bild på den röda lite senare :)

RSS 2.0