Jordgubbslyx.

Jag sitter just nu och kalasar på jordgubbar! =) Känns som en lyx när jag har låtit bli godis hela veckan. Försöker även undvika vitt bröd och läsk. Så just nu äts det ägg i mängder ... I morse föddes mitt första kusinbarn på mammas sida! :D Henrik och Sanna blev föräldrar till en liten Livia, ser verkligen framemot att träffa henne när jag kommer hem =) Hittills så har jag inte gjort mkt den här dagen. Jag kom hem runt femtiden i natt, så har inte varit allt för pigg ... Blivit väldigt mkt siesta idag. Men tillslut satte jag upp håret i en tofs och gick bort till CAN. Kan säga att håret inte är allt för fint efter många timmars dansade. Men roligt hade vi =)

Vi dansar loss! Jag, Unn-Tonje, Nina & Huyen.
Jag, Nina & Caroline.

Alla tjejerna! Unn-Tonje, Caroline, Jag, Ilona, Huyen, Nina & Kristina =)

Och så lite mer dans .. ;)



Bilder lånade av Kristina!

Altea.

I'm back in Altea. Landade vid 14.30-tiden igår, tog buss till Benidorm och därefter tåg till Altea. Bil, flyg, buss, tåg. Hann med de flesta färdmedel igår! I tisdags hade jag en jättetrevlig kväll ihop med Tina. Vi solade, åt kebab och sjöng singstar ... Hur bra det lät låter jag vara osagt, haha =) I onsdags klippte jag mig och därefter åkte jag och Alex till Karlskrona. Jag köpte en ny datasladd och en väldigt fin rosarutig kökshandduk. Idag är det praktik 15-22.30 som gäller och därefter blir det kanske utgång i Benidorm.

Min fina vovve som tyckte att det blev för varmt i solen.

Kort uppdatering.

Inte mkt till uppdatering här idag, jag har haft fullt upp. I morgon går flyget till Spanien, så vi hörs nog inte förren på fredag! =)

Fika.

Idag ska jag gå en runda på stan, fika med föräldrarna + mormor, sola och äta kebab med Tina. Låter som en riktigt bra dag =) I morgon ska jag klippa mig och därefter till Karlskrona med Alex. Full fart innan jag drar tillbaka till Altea!

Juan, Simen, Ilona och jag.

Bild lånad av Caroline.

Monday.

En lugn dag står på schemat idag. Solat lite grann, myst med vovven och sådant =)
Bättre uppdatering i morgon.

Från tredje april.

En bild från min födelsedag på Ilona, Caroline och mig =)

Lånad av Caroline.

Inka.

Spenderade förmiddagen med att lata mig och så blev det en promenad med Alex i eftermiddags. I morgon har jag inga planer, vilket känns väldigt skönt =) Hoppas på fint väder!

Inka.

Födelsedagspresent!

Titta vilken otroligt bra födelsedagspresent jag har fått av mina föräldrar! Här kommer det spenderas många härliga kvällar i sommar =) Bord och två stolar, trägolv, blommor, ljus, jag trivs!

Finast!

Finaste vovven fick allt ställa upp på en puss ... =)

Happy Birthday!

Grattis på födelsedagen mamma! Om nån timme eller två kommer det lite folk hit för grillning =)

Skor & väska.

Jag fyndade ett par skor på Skopunkten igår, är inte riktigt säker på om de klarar en utekväll dock ... Jag fick födelsedagspresenter igår från systern! En väska (kastade min innan jag åkte) och en väggklocka, perfekt =) Föräldrarnas present får ni se om några dagar ;)

Mentalt hemma.

Nu har jag sovit ut och är här både kroppsligt och mentalt .. Igår kändes det lite som att huvudet och tankarna fortfarande var kvar i Altea. Om en stund ska jag köra till mormor och hälsa på, ikväll blir det lite vin med Alex =) För en gångs skull så var inte flygresan allt för tråkig igår, lyckades få lite powernaps emellanåt. Men det bästa var nog ändå när jag skulle bli hämtad på natten. Jag hade beställt bil från Marianne Tours kl 4. Befann mig utan för CAN en stund innan och efter ett tag tyckte jag att det hördes ett billjud, precis som att de vände och körde tillbaka och parkerade. Så jag började gå lite bortåt och på andra sidan vägen kommer det en spanjor och börjar prata med mig. Jag svarar: "No hablo espanol" och undrar vad det är för äcklig idiot som försöker prata med mig mitt i natten ... Då går han över vägen, mot mig och säger "Marianne tours?". Då var det ju han som var chauffören! När jag tog en närmare titt så insåg jag att det var den snyggaste spanjoren hittills .. Väldigt typiskt att man skulle möta han kl 4 på natten, när man är allt annat än pigg, haha =) Jag var ju så inställd på att det var en norsk chaufför som skulle hämta mig, då företaget är norskt. Så fel kan man ha ibland ...

Hej!

Nu är jag i Sonekulla! Det får bli en uppdatering i morgon, men här kommer några bilder iaf.

En massa benutrymme när man sitter längst fram!


Sömniga "grannar", haha =)

One more day to go.

Idag har jag varit pa minitur till Alfas. Lyckades ta bussen dit och tog mig aven tillbaka till Altea med buss =) Just nu sitter jag pa internetcafét, men ska strax ge mig ut en stund i solen innan det ar dags for praktik kl 14. Vi borjar med mote och jag hoppas pa att jag far bli kontaktperson for en brukare som kom igar.

Kass kvalitè, men ar iaf battre en ingen bild alls ... =)

Naeste gang vi hors ar jag i Sverige pa ferie!

Full fart ...

Full fart på praktiken! Som alltid nær det har kommit nya brukare. Sprungit med medicinlistor, delat ut medicin och mycket, mycket annat. Nu ska det bli skønt att komma hem och sova. I morgon ær det kvællsvakt igen, men innan dess så ska jag førsøka ta mig till Alfas, fortfarande inte varit dær =)

Hørs i morgon!

Monday.

Forbered er på ett innlegg blandat med svensk og norsk. Sitter på internetcafét og saknar visse bokstaver. Då blir det enklere att skrive norske ord. Idag begynte dagen med blodprovstagning, deretter var det dags for utflukt med brukarna. Bussen rullade mot Benidorm og strandpromenaden. Det blev en koselig stund med mye skratt. Naer vi kom tillbaka var det bara att kasta i sig mat og gå upp till andra etaget for Zumba! Jisses vad det skakades rumpa .. Haha =) Efter praktiken gick jeg till Mercadona for att handla lite mat, kyckling stod på menyn idag igen. Ikveld drar Ilona till Alicante for att på onsdag åka vidare mot Madrid, så jeg er "ensamstående" tills jag åker på ferie till Sverige på torsdag! Men dagarna kommer nog gå likevel, kveldsvakt tis-ons og så åker jag från Altea kl 04 på torsdagmorgon! Imorgon ska jeg forsøke åka buss till Alfas ... Ska bli intressant og se om det går. Jeg hoppas også att det blir fint vaer, så att jag kan få lite mer farge.

Vi hade forresten en trevlig sondagskveld igår. Vi begynte med att spise på Chinarestaurangen, for att sedan sette oss på en mysig bar som heter Alte Arte vid kyrkoplatsen. Ett veldigt bra slut på uken =)

Ha de!

Ointressant fotboll.

Jag har nu gett upp min dator för några dagar. Datorsladden började nu även att blixtra lite smått .. Så lånar Ilonas dator just nu =) Igår blev det bara en kort stund uppe vid kyrkoplatsen efter jobbet. Satt på en mysig bar med mariockanskt tema. Dock så var det ju fotboll igår, Madrid - Barcelona. Så varenda ställe hade ju tv/storbild. I det här området håller man på Barcelona. Idag är jag ledig och har bara planerat att ta det lugnt, skriva på en studieuppgift och så ut och äta kväll.

Osminkad version. Har mitt nya linne på mig, med körsbär, haha =)
Osminkad version. Linnet jag har på mig är nytt, blått med körsbär ^^

Trenger du hjelp?

Jag var på födelsedagskalas igår kväll, efter jobbet. Det var väldigt trevligt. Det sjöngs födelsedagssång, ungar skrek och folk pratade väldigt, väldigt högt. Det bästa var att jag kunde ligga i sängen och delta. Underbara, högljudda grannar .. Man hör grannarna göra både det ena och det andra emellanåt. I eftermiddag/kväll är det praktik igen, därefter är det förmodligen utgång i Benidorm. Just nu sitter jag på CAN och äter en väldigt god lunch. Stekte kyckling innan jag gick hemifrån. Kryddade med salt, peppar, oregano och citron. Därefter blandade jag kycklingen med couscous och majs samt aioli som tillbehör. Man tager vad man haver. Tanken är att jag ska jobba lite på någon studieuppgift, om inspirationen infinner sig. Ikväll kommer jag säkert använda orden "trenger du hjelp?" x antal gånger .. Ett av de roligaste norska orden att uttala tycker jag är "akkurat" = Precis. Roligt på norska är morsomt, medans lugnt/stilla på norska är roligt ... Ibland kan det bli lite rörigt med språken! =)

La Marina ..

Igår blev det ett besök till La Marina. Först får man ta tåget till Benidorm och därefter byta och ta tåget mot shoppingcentret. Men tar bara ca 35 minuter att ta sig dit.  Lite shopping blev det där. Ett linne och en stickad, kortärmad tröja. När vi kom tillbaka till Altea gick vi in i en nyöppnad smyckesbutik. Där lyckades jag komma ut med en ring .. Ikväll är det praktik 15-22.30 och är nog lika bra det, för om man tittar ut så känns det som att det kommer bli regn. Massa otäcka moln.

Mojitos.

Det blev en väldigt trevlig kväll hos Isabel och Johan igår. Vi grillade, drack lite vin och Mojito .. =) De bor verkligen superfint med utsikt över hela Altea + att man kan se Benidorm (och Alicante om det är riktigt klart?). I eftermiddag ska vi ta tåget till La Marina, det blir bland annat H&M och förmodligen ett besök på en väldigt bra mataffär, som ligger precis jämte shoppingcentret. Affärerna här har ju inte ens crème fraiche ...

Så här ser min datorsladd ut. Märkte för någon dag sedan att den inte laddade ordentligt, inte undra på! Men om man har lite tålamod så lyckas man ofta får den till att ladda, men är kanske dags att köpa en nya sladd? ...

Jeg er ledig! =)

Ledig dag! Jag har det väldigt bra ons-sön -> Inte en enda tidig morgon! Jag har bara två kvällsvakter kvar den här veckan, endast fem vakter kvar innan Sverigeresan =) Igår var det fullt upp på praktiken. Jag fick ansvar för att en ny brukare skulle komma upp på rummet, informera om det viktigaste, fixa medicinlista osv. Därefter fick jag helt plötsligt nyckeln till medicinrummet och så skulle jag ha ansvar för det. Det var dusch och kvellsstell m m. Så när klockan blev 22.30 var det väldigt skönt att få gå hem. Jag övar även på norskan, jag har avverkat de svenska böckerna på det lilla biblioteket som finns på CAN, så nu får det bli norska böcker ... Jeg forsøker også at skrive på norsk ;)
Ikveld skal vi hjem til Isabel og Johan for att spise og omgås, det blir sikkert veldigt morsomt =) I morgen blir det nok en utflukt til Alfas for min del, jeg skal til Marianne Tours kontor og betale min reise. Jeg ska jo reise med de til flyplassen neste uke. 
Kjennes som at kunnskapene i de norske språket kommer vaere rett gode etter 12 uker her.

Godkänd!

Jag började dagen med muntlig tenta via Skype. Det gick bra! =) Min första fråga var symtombild vid prostatahyperplasi och andra var patogenesen vid MS + att man gick in och fyllde i andras frågor ibland. Det är så jäkliga härligt att den är avklarad. Nu återstår det bara lite studieuppgifter och en hemtenta, sen är termin tre klar! Jag börjar praktiken om ca 1 timme, i morse åkte brukare som hade varit här i 6 veckor och nu i eftermiddag kommer det 6 nya. Så blir säkert lite spring med medicinlistor.

Fjärde veckan.

Nu har jag påbörjat fjärde veckan på praktiken! Morgonen inledes med blodprovstagning, börjar bli riktigt säker på det nu. Iaf när kärlen inte är totalt hopplösa, haha =) Just nu sitter jag och pluggar på diverse olika sjukdomar inför morgondagens muntliga tenta. Vi ska göra den via Skype, så är bara att hoppas på att tekniken fungerar. Så här ser denna veckan ut:
Tisdag: Muntlig tenta kl 9, en tur på marknaden, praktik 15-22.30
Onsdag: Ledig, grilla med Isabel och Johan =)
Torsdag: Ledig
Fredag: Praktik 15-22.30
Lördag: Praktik 15-22.30, därefter utgång i Benidorm!
Söndag: Ledig
Ett besök till La Marina ska även bli av hade vi tänkt ^^

En bild från Benidorm i lördags, på ett av många, många höghus.

Icecream!

Glass vid kyrkoplatsen! =)

Lördagen.

Det går inte alls som jag vill med det här blogginlägget idag, kan inte ladda upp bilder. Idag tog vi tåget till Benidorm. Där finns en jättefin sandstrand =) Jag tog till och med årets första dopp! Kan säga att det var väl inte särskilt behagligt, men väldigt svalkande ... Vi var i Benidorm i ca 7 timmar, innan vi tog en taxi tillbaka. Det var jag, Ilona, Huyen och Isabel. Det som gjorde min dag var att underbara Subway finns där!! Hur fantastiskt är inte det?? Så det kommer bli mitt stammisställe när vi ska sola/bada där =)

Det blir en lugn lördagskväll för min del, inte riktigt på G för att gå ut. Laddar krafterna inför nästa helg istället, då vi ska ut i Benidorm.

See ya!

Åpent basseng.

I morse ville jag inte alls stiga upp, hade mkt hellre sovit vidare. Men plikten kallade, så var bara att stiga upp. Sista passet innan helgledighet, hærligt! Morgonen børjade med "Åpent basseng", jag satt på en stol och høll koll på de som var hurtiga nog att ta ett morgondopp. Just nu ær det vældigt lugnt, men sådant kan ændras fort.
I morgon ska vi till stranden i Benidorm, det ska tydligen bli vældigt varmt!

Tankar och funderingar.

Att göra sin praktik på CAN är tungt i den bemärkelsen att man dagligen stöter på människor med t ex MS, Parkinsons, ALS och psykiska sjukdomar. Att se en människa kämpa för varje steg, det känns. Vetskapen om att både jag och brukaren vet att det kommer inte bli bättre, snarare värre. Men ändå orkar de kämpa! De tar sig upp ur sängen på morgonen, de gör utflykter, de skrattar och skämtar. Många människor här blir överlyckliga när man sätter sig ner och pratar en stund, går på marknad eller tar en tur till affären. Det gör oftast hela deras dag. Att det känner att någon bryr sig. Man får sig verkligen en funderare ibland och inser hur lyckligt lottad man är.

Så här kan det se ut när man sitter på CAN och pluggar.

Buenas noches!

Min handledare var sjuk idag, så fick bli ännu mer självständig än vanligt. Jag hade ansvar för medicinerna, delade dosetter och lite annat. Kristina var även snäll och ställde upp med sin arm, så att jag kunde öva på venprov =) Det är ett tag sedan jag stack någon och ska ha hand om provtagningen på måndag. Kände att jag ville ha "övat" på någon innan dess och det gick superbra! Efter praktiken gick jag hem för att laga lite middag, hamburgare stod på menyn. Nu är det tre hela veckor sedan jag lämnade Sverige! Helt sjukt vad tiden går fort. Jag har verkligen börjat komma in i vardagen här och det känns inte som en semester längre. I morgon gör jag mitt fjortonde pass på praktiken, 7.30-15.30. Sedan är jag ledig helgen!

Två bilder som jag tog när jag var på väg hem idag. Jag bor precis nedanför kyrkan, tar bara någon minut att gå upp till kyrkoplatsen.  

Solen, vart tog du vägen?

De senaste gångerna när jag har haft en ledig dag så försvinner solen!! Så jäkla irriterande ... Det blev därför ingen strand för mig idag. Ilona och jag gick en runda i stället, blev lite småshopping. Nu sitter jag på CAN och meningen är att jag ska plugga, men känner mig inte riktigt i form.

Tog den här bilden för en stund sedan.

Lykke!

Igår slutade jag 22,30. Klockan 23 var jag i säng och då vill jag även tala om att jag duschade innan jag gick från praktiken! + att det tar ca 10 min att gå hem. Ibland är man effektiv =) Det har varit en varierande dag på praktiken med bland annat marknadsbesök, läkarbesök i Alfas och intramuskulär injektion. När jag hade slutat för dagen gick jag till Mercadona för mindre storhandling. Man får prioritera lite när man har en massa uppförsbackar innan man är hemma! Men vilken god middag jag lyckades få ihop! Jag köpte kött i affären som jag tror var lövbiff .. Inte helt säker. Men smaken och konsistensen påminner iaf om det, haha! Inte lätt med spanskan ... Till detta gjorde jag klyftpotatis och stekte purjolök och champinjoner + aioli. Mums!
Därefter ägnade jag mig åt städ och plock. Insett att detta är verkligen ingen semester i den bemärkelsen, ingen städerska som kommer och plockar undan efter en, illa! ;) På vägen tillbaka till CAN igen gick jag inom en kosmetikabutik och tjejen som erbjöd hjälp pratade engelska! Så gick ut från affären med min älsklingsmascara och ett rosa läppglans. Lycka!

Ibland drabbas jag av lyckorus. Tanken slår mig då och då att jag faktiskt har fått en jäkligt bra möjlighet och blir en erfarenhet rikare. Som när jag stod ute på en av brukarans terass idag och såg ut över i princip hela Altea. Vilken härlig vy! Jag lovar att fota! =)

Vecka 3 på G.

Jag fick en riktigt bra födelsedag igår. Jag, Ilona och Huyen gick ut för att äta på kvällen. Dock var inte maten på topp, men det var riktigt trevligt ändå. Avslutade kvällen på en jättemysig liten bar uppe vid kyrkoplatsen. Idag är det praktik som gäller, 15-22.30. Jag är redan här för att sitta vid datorn och försöka orka plugga lite grann också ... Förresten, jag skrev aldrig exakt vad paketet innehöll -> Två tidningar, godis och varma koppen ^^
Nu är jag redan inne på min tredje vecka på praktiken! Ikväll ska jag träffa centrets läkare för första gången.

Jag igår.

Happy Birthday!

Kan säga att jag var lagom seg när mamma ringde och väckte mig imorse kl 9! Vi kom inte hem förren kl 4 i natt ... Det blev lite födelsedagsfirande. Ilona, Caroline och Simen skulle självklart sjunga för mig på en uteservering! Än så länge har jag bara tagit det lugnt idag, men tycker att man har rätt att göra det på sin födelsedag! ;)

Det här sitter jag och mumsar på just nu. Chokladkex med vit choklad på, mums! Sen kanske de egentligen inte riktar sig till min målgrupp, men vad gör det?! ;)

Trots att jag är i Spanien så fick jag födelsedagskort ändå! =)

Gårdagens klädsel.

Lördag.

Vilken härlig dag. Jag tog en välbehövd sovmorgon och spenderade sedan tre timmar på stranden =) Därefter lagade jag middag -> Stekt kyckling och kokt potatis! Kyckligen kryddades med b la oregano, timjan och citron, mums =) Det bästa är att jag kan sola i morgon också (+ att det är min födelsedag .. hihi). Igår köpte jag allergitabletter och har väl sluppit det värsta, men helt bra är det absolut inte. Igår hade vi tänkt gå ut, men när kl var 22 gick vi och la oss ist .. Så mkt för den utekvällen, haha =)

Så här bra kan man ha det på stranden!

Paketet jag hämtade igår innehöll bland annat två tidningar! Ja, jag fick lov att öppna det!

Fredag.

Nu tar jag helg! Det ska bli så otroligt skönt att vara ledig i två dagar. Förutom en stund på morgonen så har det varit en lugn dag på praktiken. Jag fick höra en rätt intressant kommentar idag (jag har hört det förut):
- "Man kommer ju aldrig kunna jobba på en avdelning om man har tatueringar, jag hade aldrig anställt en sån".
Jag tycker den kommentaren säger mer om personen som uttalade sig, än om mig. Fördomar? Ohh yes .. Fy tusan vad många trevliga och kompetenta människor man går miste om, när man har det tankesättet. "Jag är konservativ, det sitter i sen gammalt, bara tattare och såna som har tatueringar". Enligt mig så borde den här personen även vara trångsynt när det gäller annat också då? Om man inte kan förändra sitt tänkande. 
Jag har förresten fått en brukare som är riktigt förtjust i mig (trots mina tatueringar, se där! ..). En annan brukare sa idag till mig att X har en "crush" på dig, haha!

Igår fick jag två kort! De låg ovanför postboxarna, ett från mormor och ett från familjen. Sedan låg där även en paketavi. Så jag tog en liten rast på praktiken idag och gick bort till posten. Detta är vad jag hämtade:

Paket från "family Olsson". Dock så får jag ju inte öppna förren på söndag .. Tänk, att det redan är dags att fylla år igen.
RSS 2.0