Natti!

Jag har haft en väldigt lugn eftermiddag. Läst lite om UVI, gjort chokladbollar och slappat i soffan. Härligt. Även lagt ut lite saker på Tradera. Insåg att när jag för femte gången ska rensa i garderoben och fortfarande inte har använt kläderna jag sparade vid första rensningen, då är det dags. Får se om någon är intresserad, annars åker de i soptunnan.
Morgondagen kommer bli otroligt trevlig tror jag, mer om det i morgonbitti! =)

Här har ni en halvdålig bild på skjortan jag köpte i lördags.
 

Chokladbollar

Rastlösheten kom fram tidigare i eftermiddag vilket resulterade i supergoda negerbollar! Och bara för att receptet blev så lyckat så kommer det här:

100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kaffe (varmt!)

Pärlsocker

Blanda alla ingredienserna och rulla bollarna i pärlsocker. Tips! Låt smöret ligga framme en stund innan.

Done!

Tentan är skriven. Det var en superbra tenta, så om man kuggar har man bara sig själv att skylla. Frågor som symtom på Hepatit B, behandling vid ulcus, omvårdnadsåtgärder vid hjärtsvikt osv. Jag kunde inte allt, men jag hoppas på att det ändå räcker för ett godkänt resultat. Nu är bara frågan vad jag ska ägna resten av dagen åt. Egentligen tänkte jag haft en pluggfri eftermiddag, men skulle lika väl kunna läsa om njursten och UVI, så har jag det klart till på torsdag. Dagens middag får bli kycklingwok, mums!

Denna något spretiga murgröna köpte jag häromdagen med förhoppningen om att den kommer växa neråt och inte ut åt sidorna ... Haha =)

Hm, borde kanske försöka få bort den vita lappen som talar om att hyllan är från Ikea ... ^^

Tentadags.

Godmorgon! Här laddas det inför tenta med Leaving home och Pack up. Nu är det bara att hoppas på att det går vägen. Förresten, det förbaskade tidningsbudet väckte mig i morse igen, man kan ju undra om de får mer betalt för varje person de väcker?? Så blir nog bara tidning den här veckan också, sen struntar jag i det. Föredrar att inte bli väckt vid fyratiden varje morgon ...
Nehe, plocka ihop diverse pennor och pluggrejor nu, sen är jag redo att tenta!


Förbaskade tid.

Tiden går verkligen sakta när man väntar på något. Nervositeten börjar infinna sig. Själva ögonblicket när man får tentan i morgon och får läsa frågorna går knappt att beskriva. Sex veckors press och stress kommer då vara över för en kort stund, oavsett om frågorna får en att jubla eller vilja slita av sig håret ... Tänk om jag faktiskt klarar den? Vilken lycka det skulle vara. Det känns som att jag har rätt bra koll på allting, men skenet kan bedra. 

I morgon är det dags.

Det har varit en lugn helg. I går blev det några timmar i Karlshamn, lyckades fynda en jättehärlig skjorta på JC =) Bild dyker upp i morgon. Jag har kört en ny taktik inför den kommande tentan i morgon -> Plugga så lite som möjligt de sista två dagarna. Så har i princip knappt öppnat böckerna. Men jag ska läsa igenom alla mina anteckningar ikväll och möjligtvis plugga lite på det som jag känner mig mest osäker på, men är nog bara läkemedelsgrupperna som behöver få lite extra tid. Sen är det bara att hoppas på att turen är med mig i morgon! Förutom tentan i morgon så ser resten av veckan ut såhär:
Tisdag: Oplanerad.
Onsdag: Jobb 7-13
Torsdag: Skola (basgruppsträff)
Fredag: Jobb 7-14
Lördag: Oplanerad.
Söndag: Jobb 7-11


Nicke Borg.

En man i min smak .. Haha ;)


Och vidare i melodifestivalen är han också, toppen!

Helg på G.

Godmorgon! Jag vaknade supertidigt i morse och kunde inte somna om, så när klockan blev åtta steg jag upp. Jag har precis betalt lite räkningar (alltid lika roligt ..) och nu blir det frukost. Jag ska plugga lite under förmiddagen, sen fika med Alex i eftermiddag =)

Eliza Doolittle.

Man kan inte annat än att bli glad av den här låten, refrängen är helt underbar! =)

24 februari.

Effektiva dagar är toppen. Imorse började jag med två timmars plugg ihop med Madde (och Dianah var med en timme också), därefter 1,5 h basgruppsträff, lunch och sen satt vi fem stycken och pluggade ihop. Superbra! Känner att det börjar lätta lite inför tentan nu. Jag ska ta det lugnt en stund nu, sedan blir det lite plugg till.

Onsdag.

Hallå! I min värld är det mest saker som bilirubin, CRP, SR, ERCP, gastroskopi och annat "roligt" som existerar just nu. Jag har suttit och gått igenom en gammal tenta och pendlat mellan ren glädje och hopplöshet. På måndag är det dags. 20 minuters plugg blir det till, sedan är det dags för livet på BB. I morgon så ska jag träffa Madde redan 8.30 för plugg, vi SKA fixa det här! =)

Ben & Jerry´s

Jag inledde veckan med jobb igår, men det var enda jobbpasset den här veckan. Tentan är ju snart här, så ska bara koncentrera mig på pluggandet fram tills dess. Jag blev jäkligt glad nyss, gick ut till frysen för att se om jag kunde hitta något gott och hittade ett riktigt fynd! Ben & Jerry´s - Cookie Dough.
Se de två grabbarna gör mig sällskap en stund, mitt i allt pluggande. Befinner mig fortfarande i Sonekulla, lite mer lugn och ro att plugga här just nu =)

Söndagen.

Jag tycker alltid att det är lika ofräsch att behöva ta ut någon annans tvätt ur maskinen, för att ens egen tid har börjat. Strumpor, underkläder .. Usch! Men nu befinner sig iaf mina egna kläder i tvättmaskinen. Jag ska ägna dagen åt tvätt och plugg fram till kl 16, sedan blir det Sonekulla för middag =) Vädret verkar verkligen vara på topp ute också, helt underbart!

Nehe, lite glass och Så länge vi båda andas innan det är dags för buksjukdomar igen.

Min lördag.

Efter en lång jobbdag som bland annat bestod av en bula i pannan (dock inte på mig!) så befinner jag mig just nu i soffan. Lyckades i princip se hela deltävlingen -> Hade datorn med mig på jobbet och var otroligt lugnt, inga larm och inga tillsyner efter kl 20. Just nu tittar jag på QX Gaygalan men blir nog strax sängen, den lockar otroligt mkt! =)

Mumsig kycklingpaj.

Ikväll har Tina varit här en stund, hon hade med sig supergod kycklingpaj! =) Just nu ligger jag i sängen med datorn framför mig. Försöker övertala mig själv om att det vore lägligt att vara trött nu, men icke. Sånt är så jäkla typiskt när man ska upp tidigt. Jag har ju en härlig jobbdag framför mig i morgon -> 7-14 och 16-21. Men ska spendera min två timmars rast hemma hos mormor, blir bjuden på middag =)

Helg!

Härligt med fredag! Jag ska gå igenom alla buksjukdomar om en stund (förhöra mig själv), sedan städa (dammsugan ska fram!) och så gå tillbaka till buksjukdomarna och se vad jag kommer ihåg =) Ikväll kommer Tina hit för lite fredagsmys. Let´s dance till en början, men sedan blir det Criminal minds.

Favorit (?) i repris.

Från en maskerad i höstas.

Brist på rubriken.

När jag kom hem från skolan så blev jag så där supertrött. Jäkla osis tänkte jag, som har varit pigg hela veckan annars. Men sen kom jag på att jag undermedvetet säkert slappande av, eftersom att jag bara ska vara hemma ikväll. Så har vilat en stund och förhoppningvis kommer energin tillbaka om en stund så att jag kan ta tag i ulcus, gastrit, salpingit och X m fl ...
På tv är det nästan en riktig höjdarkväll -> SOS västkust sedan två avsnitt av CSI Miami efter det! =) Den stora frågan är bara vad jag ska hitta på till middag?

Torsdag!

Torsdag. Snart har denna veckan också gått! Jisses ... Innan kändes det som om man hade gott om tid inför tentan, men nu närmar den sig med stormsteg! Idag blir det skolan från kl 10.30 och förhoppningsvis fram till 15-16 tiden. Sedan blir det plugg hemma ikväll. Buksjukdomar står på dagens schema.

Nu ska jag äta frukost =)

16 februari.

God morgon. Klockan är bara nio och jag har duschat, ätit frukost, sminkat mig och turbostädat ^^ Idag går det undan. Jag väntar just nu på mormor, ska hålla henne sällskap under dagen och ikväll blir det jobb.

Så här ser det ut hemma hos mig idag.

...

Hej! Man ska verkligen aldrig ställa sig in på nånting -> Meningen var att jag skulle plugga i eftermiddag, efter en trevlig fika med Alex. Meeen jobbet ringde vid halv tre tiden och frågade om jag kunde jobba kvällen och tanken på money money money dök upp i huvudet ... Dock så blev det lite variation, för jobbade i en annan grupp så blev en massa nya vårdtagare och det är ju alltid trevligt =) Men nu känner jag att sängen kallar på mig, för i morgon blir det full fart igen.

Hoppas ni har haft en bra dag =)

Beställde förresten lite kläder från H&M förra veckan och typiskt nog så har jag fått fel jeans. Det är rätt artikelnummer på själva plastpåsen och på ordersedeln, men fel jeans i påsen ... Det är likadana jeans som jag redan har och tanken var ju att jag skulle ha ett par i en ljusare nyans också. Så blir ett samtal till kundtjänst i morgon! =)

Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag. Eftermiddagen och kvällen spenderar jag i Sonekulla. Systern hade önskat lövbiff till middag, så det kan jag ju inte missa ;) Men innan det är middagsdags så ska lite buksjukdomar pluggas in. Jag försöker tänka på framtiden och då brukar pluggmotivationen infinna sig. Akutsjukvård eller barnmorska kanske? Bara sex veckor kvar tills praktiken drar igång, endast fem veckor kvar på det här temat. Jisses vad tiden går fort!

Ett inre lugn.

Söndagkväll. Just nu har jag ett lugn inom mig. Ni vet, känslan av att det mesta är väldigt bra just nu. Torsdag och fredag var två riktiga skitdagar, psykiskt sätt. Tjockats och fulast i hela världen. Man vet att det egentligen inte stämmer, men ändå passar inga kläder, håret är fel och sminket är absolut inte som man vill ha det. Som tur är så jobbade jag i torsdags. Att bara fokusera på sina vårdtagare, få ett "tack" för att man bara finns till, det gör susen för välbefinnandet. Att känna sig behövd. Helgen har jag spenderat i Sonekulla. Vilken tur att Brolle gick vidare i melodifestivalen! Vilken kille ... ;) Sjunger helt underbart och så en hel del tatueringar, kan ju inte bli bättre ... Det har även blivit en hel del plugg, tentan närmar sig med stora steg! 
 Tidigare idag såg jag Catch and release och så nu upptäckte jag att den går på tv ikv, så ska titta lite på den igen, en superbra film.
Jag har även fått tillbaka min bärbara dator, så befinner mig just nu i soffan med datorn i knät och min goa, fluffiga filt omkring mig.

Hoppas att ni också har haft en riktigt bra helg =)

Katten.

Finast.

Lille klumpen blir 4 år i juni!

Noll inspiration.

Bloggpaus. Inspirationen är på noll. Vi hörs på måndag!

Livet på BB.

Trött, tröttare, tröttast. Tittar just nu på livet på BB, därefter ska jag plocka ihop jobbkläder och sånt inför i morgon. 7-15.30. Därefter är det inget jobb inplanerat förren den 19/2 =) Så nästa vecka kommer skolan verkligen ligga i fokus, börja tentaplugga ordentligt!

Nionde februari.

Godmorgon! Förhoppningsvis har ni turen att ha sovmorgon. Min klocka ringde 05.30 .. Men nu är jag i princip klar och ska köra till jobbet om en kvart. Det kommer bli otroligt skönt att sluta redan kl 13 =)

Åttonde februari.

Jag satt och skrev på ett inlägg i morse, men självklart råkade jag trycka på fel knapp och allt försvann. Jag har varit några timmar i skolan och nu är det dags för plugg hemma. Motivationen var på topp nyss, men börjar sakta klinga av .. Typiskt! Men någon timmes plugg måste det allt bli =)

Plugg & jobb.

När jag tittar på planeringen för den här veckan så inser jag att vila .. Det existerar knappt!
Måndag: Skola 10.30-12, jobb 15.30-21.
Tisdag: Skola 9.30-16.
Onsdag: Jobb 7-13.
Torsdag: Jobb 7-15.30.
Fredag: Föreläsning 9-12.
När jag inte är i skolan eller jobbar, då måste jag plugga inför tentan. Så energi och självdisciplin krävs verkligen nu. Men samtidigt så mår jag som bäst när det är full fart =)



Jag har precis ätit supergod lasagne till lunch, som mamma har gjort. Nu blir det lite plugg, innan bilen rullar mot Hoby strax efter kl 15. Träffa massa goa gamlingar ikväll.

Heeelgen!

Jag säger bara: Z z z z .... Märks när man inte har jobbat på ett tag, man blir otroligt trött. Men hinner nog vänja mig, tre jobbpass är inplanerade i veckan. Förutom jobb idag så har jag varit på kalas hos kusinen och så gjort ett kort besök på min f d praktikplats =)

I morgon är det skola och jobb som gäller, lär nog sova gott om nätterna framöver .. Skönt att man inte behöver fundera på vad man ska göra! ;)

Kommande jobbhelg.

Nu ska jag slå mig ner i tvsoffan och förbereda mig mentalt för 12 timmarspasset i morgon. Det bästa med att jobba helg är att det inte är några städ. Bara frukost, middag, fikastunder, tillsyner och omvårdnad är det som gäller =) Kanske möjligtvis dusch om en "olycka" sker .. Criminal minds är det som står på schemat ikväll. Jag gissar att vi inte hörs i morgonbitti, blir nog inget bloggande förren söndag kväll.

Hoppas ni får en kanonbra helg! =)

One of a kind.

Den 24/1 var det ett år sedan Molle somnade in. Tiden går verkligen fort. Saknaden är lika stor idag, som då. Du var verkligen one of a kind.


Du blev bara 2,5 år. Ibland är det verkligen orättvist.

Full fart mot helgen.

Jag tog mig en liten sovmorgon idag också, det har varit gott om dem den här veckan. Me like! Spenderade natten i Sonekulla, så idag ska jag umgås med vovven och plugga lite grann. Jag hade egentligen en lugn helg framför mig, men jobbet ringde igår. Så blir en delad tur i morgon (7-14 och 16-21) och 7-13 (eller 16) på söndag. Money money money. Motivationen är på topp ;)

Nehe, dags för en dusch och sen sätta igång med plugget. Hoppas ni får en bra fredag =)

3 februari.

13 år sedan morfar gick bort i lungcancer idag.

Vitt och fluffigt.

Jag köpte en vit, fluffig filt/pläd idag, superhärlig! =) Och så tulpaner. Känns nästan som ett nytt rum, haha =)

Onsdag.

Just nu så är jag väldigt, väldigt hungrig. Så när BBT är slut blir det en runda till Maxi för att handla det som fattas till middagen. Jag har fått lite plugg gjort idag, uppe i 15 A4 ... Bara tanken på att allt ska pluggas in gör en lite smått nervös. Men det ska gå! =)

Ett hyfsat välstädat skrivbord, brukar se betydligt värre ut när jag är igång med pluggandet! =)

2 februari.

Jag hade tänkt vara så där hurtigt effektiv i morse och ställde klockan på åtta. Lyckades ta mig ur sängen vid 10-tiden. Så nu är jag i full fart med städningen här, insåg att det låg lite väl många gruskorn på golvet, haha =) Vid 14-tiden kommer Alex hit för lite thé och snack, så innan dess ska här vara färdigstädat. Plugg kommer det också bli idag, man har ju liksom inget annat val.

Mysig låt! =)

Det snurrar runt.

Jag har ägnat många timmar idag åt att skriva anteckningar om alla möjliga sjukdomar. Är nu inne på elfte sidan i Word och är långt ifrån klar. I morgon fortsätter jag med prostatacancer och en hel del hjärtsjukdomar. Visste ni förresten att ungefär var 10:e kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer? Då inser man hur vanligt det är. Förutom en massa läsande om sjukdomar idag så har jag varit social med Tina, vi var ute och gick i nästan 50 minuter, i en rätt bra fart för omväxlingsskull, haha =)
Nu ska jag krypa ner i min säng och sova!

Förresten, vore jäkligt glad om jag slapp sms mitt i natten. Hur normala är folk när de skickar "Hej, läget, gör du?" kl 01.56 en helt vanlig vardag?? Men kan ju förtydliga det här också -> Jag SOVER om nätterna!


Bild tagen för några veckor sedan, i brist på annat =)

Plugg!

Jag har suttit i två timmar nu och skrivit in anteckningar på datorn. Än så länge har jag avverkat blodsjukdomar, coloncancer, appendict och ileus. Nu ska jag springa ner till tvättstugan, därefter ska jag laga lunch! =)

1 februari.

Gårdagens positiva överraskning var att jag inte behövde redovisa två gånger, vilket gjorde mig väldigt glad =) Jobbet gick bra, kom hem vid halv tio. Idag står det plugg och tvättid på schemat, men först en ordentlig frukost.

Tänk att det redan är 1 februari!
RSS 2.0