Ny vecka.

Z z z z z ... Blir full fart idag.

8.30-11.30 Redovisning. 30 minuter/grupp.
11.30-13.00 Lunch/plugg.
13.00- ?? Redovisning igen (vi är ojämnt antal så jag redovisar dubbelt ..).
15.30-21 Jobb.

Förhoppningsvis hinner jag hem en stund mellan skola och jobb. Men kommer säkert vara rätt trött när jag är hemma vid halv tio.

Fynd.

Jag har fyndat de här jeansen på H&M för ynka 50 kr! Nu hoppas jag bara på att de passar också =)
De kommer förhoppningsvis i veckan.



Tillbakablick.

Några bilder från Parga sommaren -10. En helt underbar grekisk by på fastlandet! =)


Första och andra bilden visar delar av byn, tredje bilden är när vi hyrde 80 cc för en dagsutflykt och fjärde bilden är från en helt vanlig kväll, innan det var dags för middag =)

Funderingar.

Det gick bra att jobba igår. Det var inte så mycket förändringar, någon ny och någon som hade somnat in i höstas. Jag fick träffa mina två favorittanter. Men tanken som slog mig när jag satt hemma hos en av favorittanterna för att vara ett stöd vid middagen var hur ensamt och tyst det kändes. Vi satt och pratade i den mån det gick, men efter praktiken på ett demensboende i höstas är jag van vid fullt med folk vid middagarna. Så jag har lite funderingar inför sommaren. Hemtjänst eller demensboende? Jag trivdes utmärkt i somras, både med personal och vårdtagare. Hemtjänsten har sina fördelar med att man åker runt, får en paus i bilen. Samtidigt har ett boende sina fördelar med att man hinner ta sig mer tid, man har inte en tid att passa hela tiden. Vill man baka ihop med några vårdtagare hinner man det, en oplanerad promenad eller en sångstund.
Nackdelen med hemtjänsten är alla tunga städ och mindre omvårdnad i vissa fall. Nackdelen med ett boende är just att det är svårt att få en paus, det är alltid folk runt omkring en.
Så jag får se vad jag bestämmer mig för =)

Fredag.

Frukost kl 06 på morgonen. Fil och smörgås. Innan var jag ingen frukostmänniska för fem öre, hade supersvårt att äta tidigt på morgonen. Jag tyckte mer kl 10 var en lagom tid för dagens första måltid ^^ Men det har som sagt förändrats, nu har jag för det mesta inga problem med att få i mig en tallrik med fil och två grova smörgåsar + dricka. Men ändå är jag lika hungrig kl 9 igen, haha =)
Jag har förresten inte jobbat i hemtjänsten sen augusti, får hoppas på att inte allt för mkt har förändrats.

Lungcancer.

Jag har under några dagar läst om lungcancer och skrev anteckningar på det i eftermiddags. Visste ni att lungcancer har den sämsta prognosen av alla cancersjukdomar? Endast 5-10 % överlever efter 5 år. Ca 3000 svenskar får diagnosen varje år. Vanliga symtom är rethosa, heshet och andningsbesvär. Det finns något som kallas profus blödning som kan drabba den som har fått lungcancer. Det innebär en blödning från luftvägarna/luftstrupen och kan leda till döden, det vill säga att man kvävs av själva blödningen. Bara det får mig att inse att jag ALDRIG mer kommer sätta en cigarett i min mun. Kommer du? Det som stör mig är att jag styr inte över passiv rökning. Men jag kommer inte längre säga att det är "okej" om någon blåser ut rök i mitt ansikte, no way ... Jag vill ha friska, rena lungor, tack.


Jag har aldrig varit någon rökare och är otroligt glad för det. Jag hoppas att de människor som röker inser fördelarna med att vara en icke rökare =)

Lucky Star.

Kan nu meddela att jag känner mig fullt frisk! Så var bara något lustigt tredagarsvirus. Jag var i Sölvesborg 9-14 idag. Vilket fint läroplattform de har där! =) Fräscha lokaler, datorer och kaffeautomat, kan knappast bli bättre. Så där spenderade vi en hel del timmar idag. När skolarbetet ansågs klart tog vi oss bort till en Thairestaurang för lite lunch, helt okej mat. Sedan körde jag till Hoby och umgicks med mormor ett tag, kom hem lagom till The big bang theory. Nu ska jag dra fram dammsugan och städa här, innan jag ska plocka fram böckerna igen. Fick en sån motivation när jag såg att flera av dem som är ute på praktik nu har fått ta en massa prover och verkligen verkar trivas. Så jag ska verkligen kämpa under dem här veckorna för att klara tentan och känna mig något förberedd inför min praktik! =)
Jag ska förresten jobba i morgon! Hemtjänsten ringde mig för några timmar sedan, så 7-13 blir det och sen ett kvällspass på måndag. Det ska bli roligt att träffa goa gamlingar igen.


Happy.

Torsdag.

Jag känner mig faktiskt riktigt pigg idag, vet inte var det är för konstigt virus som jag har drabbats av. Inte ens två dagars feber och sen hyfsat frisk igen. Halsen är fortfarande svullen, men så länge jag orkar ta mig utanför dörren så är jag glad =) Idag ska jag till Sölvesborg för att träffa Dianah och Sara, har lite skolarbete som behöver göras. Jag är rätt trött på skolans lokaler, så ska bli skönt med lite miljöombyte.

Sjukdag nr 2.

Här kommer ett kort inlägg från mig. Vaknade upp i morse och kände mig hyfsat pigg, men efter någon vända ut till köket så insåg jag att det fortfarande bor en massa baskilusker i min kropp. Men är dock piggare än vad jag var igår! =) Mamma och pappa gjorde ett besök här igår kväll och höll mig sällskap en stund, glass hade de också med sig, mums. Idag blir ytterligare en dag på soffan.

Sjukdag.

Mina planer om att fortsätta vara fullt frisk lyckades inte riktigt. Vaknade upp i morse och insåg att jag blev helt slut av att bara gå mellan sängen och badrummet (Y). Ont i halsen och allmänt förkyld. Så blev ingen skola för mig idag, typiskt när det var ett grupparbete vi skulle jobba med. Men jag ställer iaf upp och redovisar dubbelt på måndag, då känns det lite bättre =)


Nu ska jag återgå till sängen, känns som bästa stället en dag som den här.

...

Dagen blev inte riktigt som jag hade planerat. Jag tog bilen till skolan, eftersom att jag inte kände mig helt 100. Så ville kunna ta mig hem fort om jag skulle må sämre. Orkade vara med på föreläsningen ca en timme, innan jag gav upp. Jag hängde knappt med, trots en superduktig föreläsare. Åt Subway med mamma och systern, men inte ens mat gjorde mig piggare. Jag har tagit det väldigt lugnt sedan jag kom hem och hoppats på att jag är på topp i morgon igen. Jag har definitivt inte tid att vara sjuk.

Ny vecka, nya tag.

Godmorgon! =) En ny vecka är på G. Idag är det basgruppsträff kl 10.30-12 och sen föreläsning om tumörsjukdomar kl 13-15. Sen hoppas jag att jag fortfarande har energi kvar och orkar plugga lite när jag kommer hem. Tenta om fem veckor och jag vet hur fort tiden kommer att gå! 

Tänkte förresten ta tåg eller buss till skolan idag, det ni! ;) Tänkte bli duktigare på det här med kollektivt, även om jag egentligen verkligen föredrar bilen.

Kycklingklubbor.

Till middag idag blev det klyftpotatis och kycklingklubba(or) med en kall sås till.

Ingredienser:
Potatis
Klycklingklubbor
Creme fraiche
Marinad
Salt & peppar
Chilisås
Matolja
Smör
Ugnstemp: 225 grader ca 45 minuter.

Jag la kycklingen i vitlöksmarinad några timmar innan de skulle in i ugnen. Jag började med att lägga en klick smör i en ugnsform, som sedan fick smälta i ugnen. Därefter la jag i kyckligen i ena halvan av formen, som fick vara inne ca 15 minuter innan jag la i potatisklyftorna (borstade bara av potatisen, behöll skalet på och skar i klyftor). På potatisklyftorna hade jag salt och så lite matolja. Detta fick sedan vara inne ca 30 minuter till.
Under tiden gjorde jag en kall sås på creme fraiche, chilisås, salt och peppar. Smaksätt efter eget tycke!
Detta är verkligen jättelätt att göra och blir supergott =)

Telenor mobilt bredband.

Jag har haft Telenors mobila bredband i snart en vecka. Kan tala om att det är rena skiten. Det är supersegt! Så i morgon är det jag som ringer till kundservice och undrar om det är meningen att man ska ha snigelfart på sitt internet när man bor mitt inne i stan.

22-23 januari.

Jag tror att jag börjar bli gammal. Trots utgång i nyktert tillstånd igår så kan jag inte sluta gäspa och är superseg. Vi började kvällen hemma hos Frida och Kristoffer i deras lilla mysiga etta (man kan få in otroligt mkt folk på få kvadratmeter!), därefter tog vi oss till bowlingen. Kan säga att jag för en gångs skull fick högst poäng av de tre jag delade bana med! Kan dock bero på att de hade lite alkoholhaltiga drycker i blodet ... Efter det här tog vi hos till Elinors otroligt fina lägenhet inne i stan och till sist blev det Harrys. Jag hade ju egentligen inte tänkt gå ut igår, eftersom att Harrys har 23-årsgräns på lördagar. Men detta fixade sig, behövde inte ens visa leg .. Börjar jag se så gammal ut?? ;) Dagens planer är att hålla sig vaken .. Om jag lyckas med det så ska jag plocka undan lite i lägenheten, är mindre kaos här nu och även tvinga mig ut med soporna. En dusch skulle heller inte vara fel.


Zzzzz ...

Heeelg.

Jag har spenderat natten i Sonekulla och snart är det dags för middag här =) Ikväll är det "kickoff" för T3, så det börjas med discobowling på Saltö och sen blir det säkert utgång. Jag har inte bestämt mig för om jag ska hänga med ut, får se om festhumöret infinner sig =)

Förresten, mammas kommentar på min nya klänning var:
- Säker att det inte är en tunika??
Haha ... ;)

Shopping!

Idag hade postkillen bland annat med sig klänningen som jag beställde häromdagen! =) Den passade, så it's a keeper. Dock fick jag inte till någon bra bild, men ni ser iaf färgen ^^

Bandet ligger helt fel på den här bilden, ska vara mer åt vänster. Sen är det lite mer volym i själva kjolsdelen än vad bilden visar.

Fredag!

Idag unnade jag mig en sovmorgon. Jag har ju varit uppe tidigt de flesta dagar den här veckan. Ätit lite fil till frukost, men tror nog att magen behöver en smörgås också ^^ Idag står det plugg på schemat. Tänkte skriva klart förhörslapparna på leukemi och anemi, sen läsa om cytostatika och strålbehandling. Vad jag ska hitta på ikväll har jag än så länge inte bestämt. Funderade på att bara vara hemma och göra egen pizza, choklad och mys i tvsoffan. Det andra alternativet är att ringa mamma och fråga vad det ska äta till middag ... Haha ;)

Saknar ju de här två! =)


A little sleepy.

Inte världens bästa uppdatering idag, otroligt trött i huvudet efter dagen i skolan. Jag hade ju tre timmars föreläsning i eftermiddags, om akut buk och cancer. Den var otroligt bra! Det var en kirurg som föreläste =) På basgruppsträffen diskuterades leukemi och anemi, till måndag blir det bland annat cytostatika. Så morgondagen kommer ägnas åt en hel del plugg. Jag har även tvättid idag, så har sprungit upp och ner i tvättstugan sen kl 16 och även gjort en storhandling på Maxi, så tror nog att jag klarar mig ett tag nu ^^

Torsdag - Full fart!

Ännu en tidig morgon. Idag ringde alarmet kl 06 första gången. Dagens schema ser ut så här:
* 8.30-9.30 Föreläsning i System Cross.
* 10-11.30 Basgruppsträff.
* 13-16 Föreläsning i Akut buk.

Därefter blir det full fart hem, för har tvättid 16-20. Jag hade även tänkt hinna med lite handling på Maxi.



En bild från balen -09. Ångrar nästan att jag sålde balklänningen! =)

Hyreshöjning ..

Det är rätt intressant hur mitt humör kan skifta. Jag tittade på Big bang theory och som vanligt var det otroligt underhållande. Efter detta landade ett vitt kuvert på dörrmattan och det visade sig vara hyresspecifikation för februari och mars. Nu är Emaljen så gulliga att de höjer hyran med 73 kr (+ retroaktivt för januari). Men detta räcker inte, för det medföljde även ett brev där det stod att Tele2vision har sagt upp avtalet och att det nu ska bli en ny leverantör (tvkanaler). Detta innebär minst 90 kr till, beroende på om det blir ComHem eller Boxer .. Jag älskar verkligen mer utgifter! Eller inte. Så har roat mig med att titta på lägenheter som ligger ca 10-15 minuters promenad härifrån. De är billigare i hyra (iaf några hundralappar), men ingen av dem hade balkong.
Sen trivs jag ju verkligen i min lägenhet, så får nog stå ut med hyreshöjningen.

Men ska höja mitt humör med att äta en lite senare middag, hittade entrecote i frysen. Så till det blir de klyftpotatis och kantarellsås, onsdagslyx! =)


The big bang theory.

Brist på rubrik.

Föreläsningen idag var faktiskt intressant, föreläsaren var lite små rolig. Därefter åt jag på Subway, mums! Nu är jag hemma och har läst om leukemi på nätet, för att komplettera böckerna lite. Ibland har man kurslitteratur som skriver så jäkla luddigt och komplicerat, man fattar noll. Sen läser man på nätet och tänker "jaha, vad det det de menade". Så känns som att jag har rätt bra koll på leukemi nu, så ska skriva lite förhörslappar, så att jag har det klart tills det är dags att verkligen plugga inför tentan.

Onsdag.

Godmorgon! Vakna än? =) Idag fick jag lite sovmorgon, steg upp tjugo i åtta. Jag ska strax köra till skolan, väntar bara på Amanda som ska åka med. Endoskopi är det ju föreläsning om idag och sen härliga subway efter det! Känns som att lunchen kommer bli dagens höjdpunkt, haha =)

Tankarna far mot drömmar.

Jag har suttit och skrivit anteckningar på leukemi ikväll, men insåg när klockan passerade nio att ögonen inte riktigt hängde med och tankarna ville inte fokusera på sjukdomar längre. Så ska strax krypa ner under täcket i min härliga säng och läsa lite om endoskopier inför morgondagens föreläsning. Jag ska även luncha med Tina på Subway och det ser jag verkligen framemot! Om man inte har ätit deras baguetter så har man verkligen missat något ^^
Jag har förresten haft ett hemskt sötsug hela dagen, men har lyckats motstå att köra till Maxi ... Hoppas jag klarar mig lika bra i morgon!

Natti =)

Blue dress.

Tänkte ge mig själv en present för att jag har börjat T3 .. ;) Så har beställt den här klänningen från Nelly. Det blir lite skillnad mot mina svarta klänningar som hänger i garderoben.



Kommer dock bli intressant och se vilken blå nyans den egentligen är i, bilderna säger ju två olika!

Lite nytt i hallen.

Nu har jag äntligen en ny dörrmatta. Fyndade den på Jotex för minipris =)

Tisdag!

Jag hade egentligen föreläsning idag, men när jag vaknade i morse så var jag inte allt för pigg efter för lite sömn. Så övertalade mig själv till att stanna hemma. Och det var nog bara bra! Det har ju varit "knivdrama" på skolan, så en massa polisbilar, avspärrningar m m. Tydligen så misstänker de att en man som hittades på Saltö i natt blev mördad och att mannen som befann sig på BTH har kopplingar till mordet. Så jag tror nog att jag hade det betydligt lugnare hemma i min säng i morse =) Idag står det plugg på schemat, men ska även hämta ut två paket, har bland annat beställt lite saker från Jotex.

Leukemi, anemi ..

Jag började läsa om leukemi, anemi osv tidigare idag men insåg rätt fort att mina kunskaper om det "friska" var begränsade. Så har ägnat pauserna på tvn till att läsa om röda och vita blodkroppar och diverse annat som har med blodet att göra. Man inser verkligen hur mkt det finns att lära sig! I morgon har jag en föreläsning i klinisk kemi på 3,5 h. Därefter så blir det förmodligen plugg i biblioteket, om jag inte är alldeles för trött efter föreläsningen.

Så här fin plugghörna har jag för tillfället! Systern sov ju här i natt och har inte orkat plocka undan efter henne än.

Z z z z ...

Hm, jag hade tänkt vila i en timme, slutade med två timmar .. Men var otroligt trött och hade huvudvärk, så kändes nödvändigt. Nu håller jag på och värmer köttsoppa som jag hade i frysen, får rensa upp bland matlådorna =) Jag skulle verkligen behöva städa men skjuter nog upp det till morgondagen, ägnar mig åt tv och blodsjukdomarna istället, sen träffa Tina lite senare!

Första dagen.

Jag kom hem från skolan för en liten stund sedan, kan lugnt säga att det blir full fart redan från början. Nu är basgruppen klar, jag är helt säker på min praktikplats och vilken basgruppshandledare jag kommer att ha. Praktiken blir på medicin 8 i Karlshamn, v 14-22 och innan dess blir det en massa sjukdomslära. Tills på torsdag ska jag ha läst om blodsjukdomar, äntligen någonting som verkar roligt =) Min nya handledare verkar vara riktigt duktig, ordning och reda. Jag åt lunch i skolan, men kände att jag behövde ytterligare energi för att orka med plugg och städ i eftermiddag. Öppnade en "Allévo low calorie bar". Ingen höjdare, känns faktiskt som att bara äta socker, kan även jämföras med att äta smeten till havrekakor.

Måndag.

En väldigt trött Nilla har iaf lyckats ta sig från sängen till datorn, alltid något ... Strax blir det duschen, förhoppningsvis vaknar jag till lite då. Vaknade förresten redan vid fem-tiden första gången, hörde nämligen tågen. Tänk, jag börjar T3 idag! =)

Orkidé

Jag fick en orkidé av mamma och pappa för att jag klarade tentan! =) Den passar perfekt i mitt fönster.

Helgen.

Nu är jag hemma igen. Jag hade försökt glömma bort tvätten som väntade på mig, men trots det så fanns den fortfarande kvar, typiskt! Handdukar och lakan ska vikas och kläderna ska in i garderoben. Jag borde egentligen ta en sväng om med dammsugaren också, så att jag slipper det i morgon .. Hm, skulle gärna haft en liten hustomte! Men innan jag tar tag i tråkgörat så blir det lite fönstershopping via nätet, funkar alldeles utmärkt =)

Hoppas att alla har haft en bra helg =)

Reflektion.

Allting känns jäkligt bra just nu.  Jag har klarat av 60 hp (högskolepoäng) vilket är en tredjedel av utbildningen! =) Jag har läst sju kurser, skrivit fyra skriftliga tentor, en e-tenta, gjort två praktiska tentor, två hemtentamen och en fältstudie + en massa grupparbeten m.m! När jag tänker tillbaka på det året som har gått så är jag faktiskt stolt över mig själv, att jag har klarat av allting. Nästa vecka väntar en introduktionsföreläsning, klinisk kemi, akut buk, endoskopi och system cross. Jag tror att T3 kommer bli jäkligt jobbig, men samtidigt otroligt rolig =)

Fredagsmys!

Jag ser verkligen framemot kvällen. Jag ska spendera den i Sonekulla tillsammans med chips och dip. Jag försöker ju äta relativt "bra" nu för tiden (frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag) med en hel del grönsaker, riktigt lagade måltider och inga vidare sötsaker varje dag. Så därför är det extra härligt när man har en frossardag, det blir verkligen godare! =)

Sitter även med en Coca-Cola burk i handen just nu, varför är burkcola mkt godare än när man dricker läsk från flaska?


En glad tjej som får börja termin 3 på måndag :D

Lycka!

Happy happy happy. Kollade mina mejl för en stund sedan och hon som har hand om de rättade tentorna hade redan svarat på mitt mejl! Jag klickade direkt, ingen mening att dra ut på det. Men vet ni vad? Jag är GODKÄND! :D Tror knappt aldrig att jag har varit så lycklig över en tenta innan, nu blir det verkligen termin 3 på måndag. Sen hade jag bara ett fel, 10 av 11 poäng. Sist hade jag 4 av 11 .. Haha =)

Morgondagen.

I morgonbitti väntar tvättstugan för min del, men den är alldeles nyrenoverad, snigelmaskinerna är väck! Gissar att det blir lite städning också, annars har jag inget mer planerat. Skönt!

Morgondagen kommer verkligen bli en av årets bästa dagar eller en av de värsta.

Avgörandet.

I morgon får jag veta hur det blir. 1,5 hp av 60 kan göra att jag får ta studieuppehåll. Fy bubblan!

Torsdag.

Började morgonen med basgruppsträff i skolan, den sista den här terminen! Så om allt går vägen med tentan (får nog tillbaka den i morgon) så börjar jag T3 på måndag, jisses vad tiden går fort =) Om en stund kommer Alex hit för lite thé och prat, kl 14 ska jag klippa mig och lite senare blir det mat hos mormor, hon fyller år idag!
Det kommer bli jäkligt härligt att få håret klippt, börjar bli lite slitet.

Potatis & purjolökssoppa.

Här kommer receptet på potatis och purjolöksoppan! =)

4 portioner.
500 g potatis
12 dl vatten
4 msk fiskfond
1 strimlad purjolök
2 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
broccoli

Skala och tärna potatisen. Koka upp vatten och fond. Koka potatis och purjolök i buljongen ca 15 min. Vänd ner fraiche, salt och peppar. Mixa allt i en matberedare.

I det ursprungliga receptet stekte man även laxtärningar och la i soppan, men jag tyckte inte att det var någon jättehit. Jag kokade istället broccoli vid sidan om och la i soppan, supergott! =)

Onsdag!

Idag har jag unnat mig en sovmorgon. Har ju stigit upp tidigt både mån-tis, i morgon blir det upp tidigt igen för skolan och på fredag är det tvättid kl 8! Fast visst ... Ligga kvar i sängen till kl 12 kanske var lite överdrivet :P Men nu ska jag äta frukost eller snarare lunch, sen får jag se vad jag hittar på. Jag har ju verkligen ingenting jag behöver göra. Konstigt!

Twinkling Pink.

Haft en otroligt lugnt eftermiddag/kväll. Jag har målat naglarna och har numera en väldigt diskret färg, Twinkling Pink. Innan hade jag jaded, grönaktig, lite lite åt det blå hållet. Den färgen syns verkligen, det kan jag lova. Men nu är det som sagt lite ljusrosa, glittrig färg. Mina naglar är så sjukt långa nu igen! Har ju haft superkorta nästan hela hösten och inget nagellack, p ga praktiken. Så får passa på nu innan det är dags för praktik igen =) Tror faktiskt att det snart är dags för sängen, skolan i morgon för lite utvärdering om terminen.


Bild tagen tidigare ikv.

Tisdag.

Hej! Sitter just nu och äter lite tidig lunch eller ja, mer som ett större mellanmål. Köpte frallor på Contan när jag var inne i centrum innan för att hämta ut ett paket. Fick även bli en runda till Maxi, köpte lite pålägg -> Grillad kyckling. Supergott på frallorna! =) I morse var det basgruppsträff, sista träffen för den här terminen på torsdag.
Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska ägna den här dagen åt, känns konstigt att inte ha någonting som jag måste göra.

Hörs lite senare! =)

Sopplunch.

Märker att jag mår mkt bättre psykiskt när jag stiger upp tidigt. Som idag ringde klockan vid 06. Åt frukost vid sju, så när jag kom hem vid 11-tiden skrek ju magen efter mat! Så åt lunch nu vid tolv, en supergod köttsoppa som mamma gjorde nu i helgen =) Soppa och två knäckebröd, är supermätt! Gjorde ju förresten en egen soppa för några dagar sedan, recept kommer upp under dagen. Tentan idag gick över förväntan! Nu hoppas jag på ett godkänt resultat så att jag kan börja termin 3 (!) på måndag!

Ett avgörande moment.

Sitter just nu och dricker färskpressad apelsinjucie och försöker lugna fjärilarna i magen. Dags för den avgörande tentan idag, så jag har väl mått bättre. Men för tusan, folkhälsan! Du och jag SKA vara kompisar idag!

5 januari.

Idag känner jag mig rätt duktig. Blev några timmars plugg i skolan + tentagenomgången. Jag ska fixa det på måndag! Resten av eftermiddagen/kvällen har jag tagit det rätt lugnt. Råkade fastna vid Göta kanal 2. Fy tusan vilken bra film! Har inte velat se den innan, tänkt att det är rena skitfilmen, men tusan vad rolig den var, haha =) Så har ni inte sett den, gör det! 
  Nu funderar jag på att trotsa kylan och gå ut med soporna ... Criminal minds kl 23! 

Hej!

Lite dålig uppdatering igen, I know. Kan tala om att jag inte kom överens med min ugn igår -> Döbakade frallor! Detta är en gång av flera som ugnen gör lite som den själv vill, börjar misstänka att det är nått fel. Idag var det läkemedelsberäkning i skolan, skönt att se lite av klassen igen =) På måndag väntar en omtenta i folkhälsan som verkligen avgör min framtid. Kuggar jag? Hej då ssk .. Men egentligen så existerar inte det i min värld, jag SKA klara den! Jag gjorde förresten en supergod soppa idag! Potatis och purjolöksoppa, tänkte lägga ut receptet här inom kort =) För en stund sen var jag på Maxi och handlade lite, det är verkligen supergott med morötter när man är sugen på choklad ...

I morgon blir det en heldag i skolan, folkhälsoplugg och tentagenomgång på eftermiddagen. Ska ladda upp med frukt & grönt, lunch och dricka!

Ny vecka, nytt år.

Alex räddade mig från att ägna hela kvällen åt städning igår. Vi tittade på Allt för min syster. Idag ska vi ses på Contan och fika, innan hon ska köra hem till Ryd igen. Efter det så blir det nog lite folkhälsoplugg, men funderar även på att baka de där frallorna =)

Tomtar på loftet ..

Fick ett litet "ryck" och tog tag i städningen. Kände att jag har tröttnat på de förbaskade tomtarna, så de har åkt ner i sina lådor igen. Adventsstjärnan får dock hänga med ett tag till. Så har tagit en runda ut till soprummet (kaaallt kan jag tala om) och en liten runda till förrådet i källaren, en tomte storlek större får bo där nere fram tills det blir december igen. Funderade på om jag skulle baka, men ska nog städa ordentligt istället, baka frallor kan jag göra en annan dag =)




Helgen.

Nu är jag hemma igen! Jag har spenderat helgen i Sonekulla och gjort så lite som möjligt ^^ Min nyårsafton var kanonbra. Trevligt sällskap och god mat =)


Bild från i fredags.

10 frågor.

10 om mig.

1. Tror du på ett liv efter döden? Ja, annars vore det väl för tråkigt.
2. Har du några tatueringar? Yes, gjorde första 2008.
3. Choklad eller lakrits? Choklad.
4. Hur många ställen har du bott på? Fyra. 90-96 inne i Hoby, 96-09 i Sonekulla, en kort visit i Kalmar och nu bor jag i Ronneby =)
5. Du kan inte gå ut utan ... ? Kläder! ... Haha =)
6. Vem är nummer 9 i din kontaktlista? Emelie
7. Vilken låt är nummer 6 uppifrån i din spotifylista? Good Golly Miss Molly
8. Sommar eller vinter? Sommar!
9. Körkort? Ja
10. Vad har du i din väska? Alldeles för mkt.

1 januari.

Spenderat natten/dagen i Sonekulla, haft en riktigt slappedag. Uppdatering om nyår får ni i morgon =)

RSS 2.0