Härliga väder!

Jag satte mig på balkongen när jag kom hem från praktiken och har nog spenderat över en timme där. Så jäkla härligt väder! Solen skiner och det är verkligen varmt. Jag drack en kopp kaffe, åt smörgåsar och avslutade med lite svalkande saft samtidigt som jag repeterade lite hjärtsjukdomar.

Min dag på akuten har varit väldigt bra. Trevlig personal, men det känns lite rörigt innan jag får koll på hur allting fungerar. I morgon är det dags igen, men ett kvällspass. Skönt att slippa stiga upp kl 05!


Saft & Sydöstran (hann inte läsa den i morse)

Underbara blommor!

Jeansshorts, tubtopp och solglasögon. Kan ju knappast bli bättre! Haha =)

Hospitering på akuten.

Idag är det dags för hospitering på akuten i Karlskrona. Jag har fyra dagar framför mig och jag hoppas verkligen på att de blir lärorika. Två dagpass och två kvällspass. Nu är det dock väldigt tidigt, så ett par koppar kaffe behövs verkligen!

Fint på balkongen.

Mina blommor på balkongen har nu börjat växa till sig lite, de var allt lite klena ett tag =) Men några få dagar med sol har verkligen gjort susen.

Sommarfräscht.

Igår blev det en besök till Karlshamn igen (tredje gången den här veckan). Jag köpte bodylotion och bodyscrub på apoteket, det luktar verkligen sommarfräscht! =) Jag försöker vänja mig vid att håret fortfarande är lockigt efter tvätt! Jag trivs väldigt bra med att ha det lockigt, det kunde till och med varit lite lockigare. Det tar nog några dagar till innan jag får till det där med att "krama upp lockarna" efter tvätt, så tror att det kommer bli lockigare efter hand.

Schampo & balsam för lockigt/permanentat hår från Matrix (150 kr/st) inhandlades i fredags. Bodyscrub från apoteket (två för 99 kr)

Bodylotion från apoteket (två för 99 kr)

Permanentat hår!

En första bild på håret! Jag är riktigt nöjd än så länge. Blev lite halvlockigt, ingen pudeleffekt ;) Schampo och balsam inhandlades också, för att få det så bra som möjligt =)

Bye bye.

Bye bye rakt hår. Om 1,5 h börjar "förvandlingen". En permanent växer ju ut, så kommer gå ett tag innan jag har råkt hår igen.

Konsert ikväll.

Konsert ikväll. Eric Saade på Telenor Arena. Trodde då aldrig att jag skulle gå på en av hans konserter! Men det kan säkert bli roligt ändå =)

I will be popular ...

Tiden bara springer iväg

Nu har snart halva veckan gått. Tiden bara springer iväg! Hittills har den här veckan inneburit hemtentaskrivande. Men idag fick vi den klar vilket innebär att den här kursen är över, skönt! I morgon är det intro på akutmedicinen. Äntligen! Vad händer mer den här veckan då? I morgon är det dags för konsert, Eric Saade ... Förhoppningsvis så blir det roligt! =) På fredag är det en stor förändring på G. Håret ska bli lockigt på heltid ;)

Förhoppningsvis så blir det i stil med de här bilderna.Lite orättvist är det allt!

Let's dance har aldrig intresserat mig förut, förrens nu. Jisses säger jag bara. Men vilken förlust för det kvinnliga könet! Eller som en annan tjej skrev på facebook -> Det måste vara guds straff till kvinnorna!

Anton Hysén

En lugn helg!

Nu är både seminariumet och redovisningen klara. Det kan ha varit den sista muntliga redovisningen på utbildningen! Känns väldigt skumt faktiskt.

Jag ser fram emot en lugn helg. Enda inplanerade än så länge är att det förmodligen blir thaimat på söndag =)

jag har tyvärr inga nya bilder att bjuda på.

Uppdatering!

Nu är det bara 1,5 vecka kvar tills akutmedicinkursen börjar, längtar! Innan dess är det ett litteraturseminarium i morgon, gruppredovisning på fredag och en partenta ska skrivas nästa vecka. Förutom sakerna som hör till den här kursen, kämpar jag och Liv med artiklar till C-uppsatsen. Sökningarna är klara för den här gången, nu har vi valt ut ca 25 artiklar som ska läsas mer noga. Förhoppningsvis hittar vi ca 8 st som duger! =)

Om en stund kommer Alex hit för lite thé och prat. Senare ikväll ska jag och Liv ses för film och mat. Roligt att ses och inte göra nått som har med skolan att göra! =)

Rosa!

Jag kommer bli en väldigt rosa undersköterska i sommar och i januari en väldigt rosa sjuksköterska! Haha =) Klockan har jag i två olika rosa nyanser sedan tidigare, men nu är även en pennficka och idhållare på väg hem till mig. Kul med färg!

Abstrakt

Sökningen efter artiklar igår gick över förväntan. Det tog strax över 2,5h att söka igenom två databaser med alla våra sökord =) Nu har vi en massa abstrakt (kort presentation av en artikeln) som ska läsas och se om vi hittar artiklar som svarar mot vårt syfte. Därefter ska de utvalda artiklarna läsas noga och till slut ska vi ha 6-8 st kvar som vi granskar och grundar vår C-uppsats på! Jag kanske ska påminna er om att det är SJUKSKÖTERSKA jag ska bli om ni börjar bli lite förvirrade??? ... Idag är det basgruppsträff i skolan som gäller, sen hem och läsa en massa abstrakt. Engelskan övas för fullt!

April.

Allt födelsedagsfirande är över för den här gången. Två kalas har jag haft hemma hos mig och det gick faktiskt att få plats i min lilla etta =) I skolan är det hyfsat lugnt jämfört med vad det kan vara. Om en liten stund ska jag gå bort till Liv. Vi ska börja söka artiklar inför C-uppsatsen i höst. En fördel att vara förberedd!

Så här såg det ut för en vecka sedan.

Ge mig vår!

Veckorna rullar på som vanligt. Igår fyllde jag 22 år! Blivit firad både sön, mån, tis och ytterligare ett kalas ikväll! =) Förresten, min balkong är klar för vår och sommar nu. Möblerna är målade och blommor planterade. Nu ska allting bara växa till sig lite =)
RSS 2.0