Disney TP

Helgen har varit riktigt bra! Det blev en trevlig kväll i lördags. Middag, tjejsnack, spel och till slut hamnade vi på Puls =) Nu drar en ny kurs igång i skolan, 10 veckor kvar. I eftermiddag/kväll har jag klipptid och tandläkartid .. Ser inte framemot det sista besöket, det gör jag aldrig.

Disney TP i lördags.

Miniledigt.

Just nu har jag en miniledighet från skolan fram till på tisdag (mellan två kurser). Härligt! Den här dagen har varit lugn, ätit en god gyrostallrik och nu ska jag spendera resten av kvällen framför One Tree Hill =) I morgon blir det dock helt annat, utgång på G!

Blodcentralen!

I förmiddags var jag på blodcentralen och lämnade fyra rör med blod. Om allt ser bra ut så ska jag tillbaka i april och lämna blod för första gången! =) Dagens övriga planer är att gå en sväng till biblioteket, skriva klart hemtentan och så fika med Alex.

Älskar tyget som jag hittade på Ikea! Sydde fyra kuddfodral samt klädde soffan med tyget. Blev som ett nytt kök =)

Pajkalas!

Igår fick jag ett litet ryck och gjorde två sorters pajer - Hallon och äpple. Mums säger jag bara! Det var första gången som jag gjorde egen äppelpaj och jisses så god den blev. Jag har verkligen inte varit nån favorit av äppelpaj innan, men nu har mina smaklökar förändrats! ;) Hallonpajen blev också riktigt god.
Här kommer grundreceptet:

- 125 gram smör
- 3 dl mjöl
- 1 dl socker + lite extra att lägga över bären/frukten
- Hallon eller äpple.

Till hallonpajen -> 1-2 msk potatismjöl! Till äppelpajen -> Kanel!
Det är bara att blanda mjöl och socker, blanda i smöret och få till en smuldeg. Smöra en form och lägg bär/frukt i botten (jag tog så mkt så att det täckte hela botten). Strö över lite extra socker samt kanel eller bakpulver. Häll över smuldegen. In i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Klart! =)

Det gick åt ca 8 mindre skalade äppel. Hur mkt hallon jag använde har jag inte riktigt koll på =) Potatismjöl används för att hallonpajen ska bli fastare.

Akutmedicin.

I förrgår fick jag hem en ny bok, akutsjukvård. Vilken bok säger jag bara! Än så länge har den högsta betyg av mig. Relevant och intressant fakta, patientfall (så att man får fundera och verkligen tänka till) och boken är skriven på ett sätt som gör det roligt att läsa. Längtar efter akutmedicinkursen! Bara 6 veckor kvar tills dess. På måndag får jag veta vart jag ska göra mina hospiteringsdagar under den kursen. Vi är bara ute fyra dagar på akuten, IVA eller THIVA. Just nu är det ju fortfarande folkhälsokursen som gäller i en vecka till. Jag skriver på hemtentan och förhoppningvis får jag den klar innan helgen. Därefter är det organisation och ledarskap i fem veckor och sen är det äntligen akutmedicin! =)



Hälsoinformationsdag

Så här såg det ut i skolan idag. Hälsoinformationsdag. Min basgrupp valde "rökning" som ämne och arbetade utifrån det. En lite annorlunda men rolig gruppuppgift! =)

Melodifestivalen!

Så här hade jag velat att kvällens resultat blir ... =)

1. Loreen. Det här är min nya favorit! Och resten av svenska folkets också hoppas jag.
2. Dead by April. Lite nytt i melodifestivalen, me like!
3. Danny. Trots lite falska toner sist så har han ändå en stor chans att ta sig till toppen!
4. Lisa Miskovsky. Bra låt.
5. David Lindgren. Kan bli en vinnarskräll, det gick ju super i deltävlingen!
6. Top Cats. Stort publiksstöd, dock tycker jag inte att låten är tillräckligt bra.
7. Ulrik Munther. Bra låt, men det räcker inte i år, finns bättre!
8. Thorsten Flinck. Inga kommentarer ...
9. Molly Sandén. Min åsikt? Z z z z z ...  Var det en powernap nu??
10. Björn Ranelid feat Sara Li. Jag tror att svenska folket kommer rösta honom högre upp. Men jag placerar honom här p ga att mycket av meningarna i texten redan existerar i böcker osv! Fy!

Grymt bra!

Sovmorgon.

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon. Eller rättare sagt -> jag tvingade mig själv till att ligga kvar i sängen till kvart över tio. Jag vaknade egentligen redan vid åtta, men tänkte att har jag sovmorgon så har jag! Än så länge har jag hunnit med att ta en fika med Alex på Contan och gått en liten runda på stan. Nu är det snart dags att laga till en smaskig middag. Jag hittade lövbiff i frysen, så får bli det tillsammans med potatisklyfter och rödvinssås, mums!

Grey's anatomy!

Klockan 21 ikväll är det dags. Nya avsnitt av Grey's anatomy! Inte bara ett avsnitt, utan TVÅ! Jag har äpple och apelsin hemma, så får göra en minivariant av fruktsallad =) Trots att jag är supertrött och sovit två timmar ikväll, så är det ändå en underbar onsdagskväll! Haha =)

Kenza Backsak Black Jofama

Just nu skriker hela min kropp vill haaa! Tänk om jag hade haft 1790 kr att lägga på en väska ... Åhh, den här hade verkligen varit perfekt.
Kenza Backsak Black Jofama.

Tisdag.

Veckorna rullar verkligen på i full fart! Nu är jag inne på vecka i tre i folkhälsokursen (fem veckor totalt). Jag väntar på paket från DHL, tror det är broschyrerna till hälsoinformationsdagen. 13/3 kl 10-14 är det hälsoinformationsdag på BTH och då ska min basgrupp informera om rökning, ha tipsfrågor med fin fina vinster och lite annat. Be there! =) Förutom väntan på paketet står det plugg och städning på schemat. Dock behöver jag inte åka in till skolan idag, skönt!

Glädje.

Ett gott skratt förlänger livet.

Miniupdate nr 2.

Nu är det ett tag sen igen, men allt rullar på som vanligt =) Skola och jobb. Hemtentan jag skrev i förra kursen är godkänd, så första kursen är nu helt avklarad. Idag står det föreläsning på schemat, motiverande samtal, så tar bussen till skolan vid 12-tiden.

Finaste vovven i sin nya tröja, haha!
RSS 2.0