Snart sommarlov!

I morgon är det tentadags. Oavsett hur det kommer kännas efter skrivningen, så ska det bli skönt att ha den gjord. Kanske känns allt bra och det blir ett godkänt resultat om en vecka eller två. Det andra alternativet är att samla nya krafter och fixa omtentan i augusti. Men förhoppningsvis är det alt 1 som stämmer! =) Just nu är jag rätt lugn, men man kan ju aldrig veta. Ibland gör man missen och lägger energi på helt fel saker, ibland har man pluggat in precis rätt.

På måndag börjar på mitt nya jobb. Fem somrar på ICA, två i hemtjänsten och nu första sommaren som USK på en medicinavd.

Tänk, en dag till sommarlov! Jag har ca 10 veckors jobb framför mig, men ändå, slippa skolans lokaler för ett tag! =)

Tankekartor.

Tentan närmar sig och jag försöker komma på olika saker för att göra pluggandet roligare. Bland annat så är i princip varje dörr här hemma fyllda med tankekartor av olika slag.

Söndagens nöje.

Igår spenderades dagen på Ikea och jag lyckades göra några småfynd! =) Bland annat blev jag eld och lågor över en otroligt funktionell betjänt för 129 kr. Nu är tanken att mina kläder inte ska hamna på golvet, vi får väl se hur det går med den saken ... Jag kom även hem med en ljuslykta i en härlig rosa färg, som jag tänkte skulle få få stå på balkongbordet och tre små ljus med rosmönster. I'm in love! Rosa är verkligen min färg och hittade en massa fina rosa saker på Ikea med diverse mönster. Dock kunde inte alla sakerna följa med mig hem, så ser framemot ett kommande besök på Ikea efter sommaren.

Lördagens nöje.

I lördags hade jag en trevlig kväll hemma hos Sara tillsammans med Tina, Maja och Alex. Vi åt västerbottenpaj till förrätt, sedan blev det en massa skalande för att äta räkor som jag doppade i en otroligt god aioli. Klockan nio slog vi oss ner framför tvn och tittade på ESC. Jisses så bra det gick för Sverige!

Jag och Tina. Klänningen jag har på mig är mörkblå med svarta prickar, vilket inte syns på bilden.

Bild lånad av Maja!

Härliga dag!

Nu har jag spenderat några timmar tillsammans med Alex och Jenna vid torget/ån. Årets första mjukglass med kolasås är intagen, mums!
I eftermiddags lyckades jag äntligen hitta den där pluggmotivationen som hade sprungit och gömt sig! Tänkte äta lite grann nu och sen plugga hjärnskador fram till kl 21, för då är det Grey's anatomy! =)

Solsken.

Så här härligt hade jag det på balkongen igår. Fick en sällskap av Tina en stund. Det ser ut att bli kalasväder idag också, så ska nog inviga min jeanskjol. Jag ska träffa Liv vid åtta, basgruppsträff 10.30 och därefter är vi några från gruppen som ska plugga ihop en stund.

Plugg, vänner & familj.

I'm alive! Dagarna ser för det mesta ungefär likadana ut. Plugg, vänner, familj. Idag står det tvätt och städ på schemat. Jag har till och med putsat mina fönster! Trasan blev alldeles svart ... Det är ju verkligen härligt väder så passar på att vädra mina sängkläder! =) Humöret blir automatiskt bättre när det är soligt ute.

Mys med Inka i fredags.

Pluggeliplugg.

I söndagskväll åt jag supergod tårta hemma hos Alex. Marängtårta med chokladkräm, mums! 
Just nu består mina dagar av att försöka få koll på akutmedicinen. Anteckningar och plugglappar SKA bli klart den här veckan, så att jag har 1,5 v på mig att bara plugga in allt ... Tjoho! 

Helgens trevligheter.

Det blev en lyckad kväll på Eringsboda brunn igår. Nått som förvånar mig varje gång är att det alltid är bra stämning där, än så länge har jag aldrig sett något bråk =) Polisen hade även alkoblås på vägen hem, så fick vackert blåsa. Just nu sitter jag med kroppens vätskebalans och försöker få ihop lite anteckningar. På dagens schema står även ett Maxibesök, tvättid och kalas hos Alex!

I morgon är det en ny vecka igen. Positivt med den kommande veckan är att jag bara ska till skolan i morgon, sedan kan jag bara ägna mig åt att skriva anteckningar/plugga resten av tiden.

Förresten, nu har jag fått schemat inför sommarens introduktionsveckor. Blev dock lite förvånad. Var inställd på två veckors intro, 100 %. Men icke. Jag har tre dagar första veckan och tre dagar den andra veckan. Därefter börjar jag jobba på "riktigt" redan i andra veckan (midsommarhelgen). Jag får ta det som att chefen har höga tankar om mig, haha! ;)

The Avengers.

Igår var jag och såg en film i 3D för första gången -> The Avengers. Jag var lite skeptisk till att se en superhjältefilm, min genre är ju normalt sett romantiska dramafilmer, haha =) Men vilken film! Den får faktiskt näst intill högsta betyg av mig. Ibland kan jag tycka att sådana filmer får en tendens till att bli väldigt fjantiga ... Men den här var riktigt bra. En hel del action men även humor + lite romantik.

Och så var det dags igen.

Idag infann jag mig i skolan innan kl 9, för att hinna plugga en stund innan basgruppen. Lite kardiologisk akutsjukvård hann jag med och på basgruppen diskuterade vi bland annat skallskador och chock. Nu är jag hemma på lunch, men om en halvtimme eller så ska jag bort till Liv. Denna jäkla projektplan. I förrgår fick vi äntligen bedömning nummer ... Jag kommer faktiskt inte ihåg hur många gånger vi har fått den granskad. Men till saken som gör mig så irriterad -> Saker som examinatorn har bett oss ta bort tidigare, för att det inte var relevant, det ska vi nu skriva dit igen!! För er som inte har hängt med riktigt, så skulle det här har varit klart i mitten av januari. Men p ga noll kommunikation mellan examinatorer och basgruppshandledare blev allt fel från början.

Ibland kan det kännas så här när man går på BTH ....

Onsdag!

Igår hade jag svårt att somna, andra kvällen i rad. Men insåg rätt så fort att det är för att jag är uppe i varv. Massa tankar kring tentan om fyra veckor som jag verkligen, verkligen, VERKLIGEN vill bli godkänd på! Så igår kväll letade jag upp mina hörlurar och lyssnade på musik en stund. Efter mycket om och men hittade John Blund mig och jag vaknade hyfsat pigg vid 06-tiden. Snoozade i två (!) timmar, upp för kaffe och frukost. Nu står det städ på schemat. Förhoppningvis hinner jag även plugga en stund innan jag ska träffa Alex! =)

Trevlig kväll på balkongen.

Efter att ha ägnat hela dagen åt plugg var jag VÄLDIGT tacksam över att Tina hade tid att ses ikväll! Vi satt på balkongen och drack thé i det lite småkalla vädret. Ibland tittade solen fram bakom molnen. Nu är jag dock mest irriterad, finns ju ingenting att se på tv ikväll! Rena tvprogramtorkan. På torsdag är ett biobesök inbokat. Kommer inte ens ihåg vad filmen heter, bara att den innehåller superhjältar?! Jaja, blir säkert trevligt, haha =)

I morgon är det nya tag med pluggandet igen. Tanken är att få alla anteckningar klara inom en vecka, för att sedan skriva plugglappar och försöka få in allt!

Syrabasbalans.

Just nu repeterar jag syra-basbalansen. Detta är nånting som vi läste om i humanbiologikursen i termin 1, vilket innebär att det är ett tag sedan ... Roligt? Nja ...

Favorit.

Det här är en av mina favoriter i Eurovision song contest 2012!
Tyskland bidrag framförs av en kille med rådjursögon ... ;)

 

Morgonbestyr.

Morgonkaffet är intaget. Tidningen är läst. Frukostflingorna är i magen. Duschen är gjord. Allt under lugn och ro. Härliga morgon! Nu är det snart dags att sätta igång med dagens plugg.

Lördagsklädsel.

På lördag ska vi gå ut. Säsongsavslutning på Eringsboda brunn. Det hade varit sååå kul med en ny klänning. Men när mitt bankkort hade en diskussion med pengasaldot, så fick jag ett nej tillbaka ... Fick argument som elräkning, mobilräkning, hyra, mat, bensin till svar. Fy vilken trist bankkort jag har! ;) Så tog en titt i garderoben och insåg att jag faktiskt har en fin klänning som jag kan ha. Jag har säkert haft den i tre år, använd lika många gånger. Tusen kronor gav jag för den (då var det jäkla inget kort som stoppade mig!) och det är en stor anledning till att använda den på lördag!

Men jag tror säkert att den här klänningen hade trivts i min garderob ...

Och det här är klänningen som hänger i garderoben!

Nytt i skåpet.

Jag köpte det här nagellacket igår. Väldigt blått! Men det känns "vårigt" och kul med lite färg på naglarna =)

Femtiofem kronor på Maxi.

Sjunde maj.

Ny vecka igen. Jag började dagen med basgruppsträff i skolan 8.30-10. Nu har jag ätit lunch (lasagne) och ska snart ägna mig åt att läsa och skriva om skallskador. Jag ska även försöka hinna med chock, t ex blödningschock. Det är fyra veckor tills det är tentadags och det brukar gå så jäkla fort!

God cider som jag köpte igår. Favorit!

Det blev fyra matlådor med lasagne igår. Perfekt!

Smakrik lasagne.

Kycklinglasagne med hetta/sting i. Mums! Hittade den i en tidning och har gjort om receptet något.

4-5 portioner.
Ca 250 g lasagneplattor (ca 12 st)
400 g kycklingfärs
2 tsk olivolja
2 små gula lökar
2 rivna morötter
1 rivna palsternacka
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chili
3 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
400 g krossade tomater
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
150 g riven ost
salt & peppar


Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpurén. Bryn ytterligare en stund. Slå i fond och krossade tomater. Låt det koka sakta i ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och låt det sedan sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar, rör i den rivna osten (spara lite till garnering!). Varva färs, sås och lasagneplattor i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager plattor, sås och riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Detta recept finns redan på bloggen, men det här är en nyare och godare version! ;)

Inlines.

Nu har snart ännu en vecka gått. Fyra återstår och sen går jag på "sommarlov". Tänk, endast fyra veckor kvar den här terminen och sedan är det bara EN kvar!
Idag har det bland annat blivit ett besök på Biltema. Köpte en otroligt tjusig rosa inlineshjälm ... Tänkte damma av mina inlines i förrådet och är som Bambi på hal is när det kommer till skridskor. Därav dagens inköp! Sen att den är rosa beror på att de svarta var slut. Jag hittade även mina skydd i garderoben. Så med knä, handleds och armbågsskydd samt hjälm borde inlinesåkningen gå säkert! Haha =) Förresten, mina inlines är vit/rosa, vilket matchar hjälmen väldigt bra ...

Ikväll står det tvätt på schemat. Jag har även tänkt göra en kycklinglasagne, mums!

Dagens köp på Biltema. Tänkte hitta en väldigt öde plats att åka på ...

Bed head.

Nu är hospiteringen på akuten klar. Känns lite trist, hade gärna haft fler dagar =) Men nu dröjer det ju inte så många veckor innan jag befinner mig på sjukhuset igen och då är det ju tio veckors jobb som gäller! Idag är tanken att jag ska städa och träffa Alex. Sen tror jag nog att jag kör till Sonekulla ikväll =)

Här är hårprodukterna som jag hämtade ut igår. Bed head, Tigi. Änså länge är jag väldigt nöjd! Märks att det lönar sig att ha produkter som är anpassade för lockigt hår. Ett stort plus för att de även doftar gott =)

Rek. pris är 219 kr/st. Men beställde mina här och gav endast 99 kr/st!

Tredje maj.

Idag känner jag mig inte riktigt hundra. Vet inte om det är en förkyldning som härjar runt i kroppen eller om det är pollenallergi. Hoppas på det sista! Sista hospiteringsdagen börjar kl 13.30 och innan dess ska jag hämta ut ett paket på maxi och lämna en bok på bibblan i skolan. Jag hoppas verkligen på att det är mycket patienter ikväll!

Reflektioner.

Nu har tre av fyra dagar gått på akuthospiteringen och jag trivs så jäkla bra =) Jag har varit på ortoped och medicinsidan samt triagen. I triagen tar man emot de patienter som kommer via väntrummet och på de flesta gör man den första "checken" innan de går vidare till rätt sektion (ortoped, medicin, kirurg, barn, infektion eller gyn). Så idag har jag tagit puls, blodtryck, andningsfrekvens, saturation och temp samt EKG. Även tagit blodprover och skickat iväg dem. Skicka iväg prover är en billig underhållning, haha! Proverna läggs i en behållare, därefter öppnas en lucka på väggen och så fäster man behållaren där, stänger luckan och trycker på en knapp. Då "susar" det till och behållaren åker iväg. I morgon hoppas jag på att få vara på kirurg/gyn, enda sektionen som jag inte har varit på än.

Men vilket roligt jobb! Ena minuten är det superlugnt, i nästa kan två ambulanser komma in med två riktigt sjuka patienter på samma gång. Efter de här dagarna så lutar det ännu mer åt akutsjukvården. Måste även ge ett stort plus till de sjuksköterskor som jag har gått med de här dagarna. De är otroligt duktiga, förklarar och undervisar samtidigt som de håller fokus på patienten.

Me like!

Första maj!

Godmorgon! Det var helt okej att sova till kl 8 idag, med tanke på att jag steg upp kl 5 igår. Morgonkaffet och frukostmackorna är intagna, i frånvaro av morgontidningen (röd dag). Nu ska jag ta en härlig dusch och sen ägna förmiddagen åt lite plugg. Tänkte repetera en lista med prover som jag skrev upp på praktiken igår. LPK, TPK, EVF, MCV, Krea, ALAT m fl. Det ser ut att bli härligt väder idag också, kanske hinner med att sola en stund innan praktiken i eftermiddag =)
RSS 2.0