Ångrade mig!

Okej, jag ångrade mig.  Hittade plötsligt lite bloggmotivation, så tänkte dela med mig av vad som har hänt de senaste dagarna. Hoby en stund i tisdagskväll för att hälsa på mormors syster och hennes man som var på besök, inte ofta man träffar dem, så får passa på =) Därefter kebab med Tina framför Idol. I onsdags var det som sagt tenta, not fun! Hur arg jag är på den vet ni redan och om ni har missat det, kan ni läsa inlägget här.
Därefter körde jag till Hoby för att lämna bilen, så är billös ett tag, känns lite konstigt!
På kvällen var Tina här (chockerande eller hur?) för var ju dags för det obligatoriska avsnittet av Kungarna av Tylösand!
Idag har jag fikat med Alexandra på Contan och sedan hann vi med en shoppingrunda i Karlskrona, slutade dock bara med två flaskor vin för min del ;) Sedan var det bara hem till den tråkiga tvättiden. Men Tina kom hit och lånade datorn + blev serverad middag, inte illa! Bjöd på nått så sofistikerat som makaroner och köttbullar, haha! =)
   Tvätten är i princip klar nu, håller fortfarande på med städandet. Om ca 30 minuter är det Idol och senare i kväll kommer min "sambo" hit igen.

Hoppas på att jag och min vän har hittat tillbaka till varandra igen.

30 september.

Inte riktigt på blogghumör idag, ni får vänta på en bättre uppdatering tills i morgon! =)

29 september.

Nu är tentan skriven. Och vad kan jag säga? Detta kommer säkert låta superkonstigt, men jag kommer antagligen kugga för att den var för enkel. Jag har lagt fokus på helt fel saker. Inte en enda fråga om MRSA, s. auerus, vårdrelaterade infektioner .. Jag har pluggat in "överkurs" och glömt bort "basic". 
Man kan få 35 poäng på tentan. Fyra poäng var om smärta! Vet inte, men jag tycker att det var lite felprioriterade frågor.
Bara hoppas på att omtentan går vägen!

Nu ska jag ha några pluggfria dagar, det behövs. Just nu är det dags för lunch, kycklingburgare, min nya favorit =)

Hjärnsläpp.

Jag har märkt att min hjärna inte fixar mer information nu. Till och med ord som affinitet, biotillgänglighet och aerob ställer till problem nu, det är illa .. Men jag ser det som ett tecken på att min kropp tycker att jag ska försöka få några timmars sömn innan mina kunskaper ska sättas på prov. Just nu är jag livrädd för det berömda hjärnsläppet. Det brukar drabba mig på tentor, men en kort paus och lite dricka brukar i normala fall lösa det problemet.

Fy fanken vad skönt det ska bli när tentan är skriven i morgon, oavsett om det har gått bra eller dåligt. Då ska jag ha några pluggfria dagar för att återhämta mig, sedan ta tag i pluggandet igen.

Tentaångest?

Änså länge har jag ingen tentaångest. Men jag vet att minuterna innan man får titta på tentan i morgon kommer vara rent ut sagt hemska! Jag hoppas det blir en bra reaktion, att frågorna är normalt ställda och att jag har pluggat tillräckligt.
Men nu ska jag sätta mig med mina förhörskort igen och försöka få in ännu mer farmakologi i huvudet! Och mikrobiologi, även lite immunologi ...

28 september.

Sista dagen. I morgon är det upp till bevis. Vart har de senaste fem veckorna tagit vägen? Jag har pluggat mikro/immun hittills idag, så nu ska jag ta tag i farmakologin igen. Plugga en timme kanske, sedan ska jag laga lunch och sen sitta med näsan i böckerna igen ..
Planer på att köra en stund till Hoby ikväll, hoppas på att det bli av, behöver nog en paus då! =)

Här har ni några låtar som spelas om och om i min spotifylista just nu.

Caroline af Ugglas – Vill kunna säga förlåt
Rasmus Seebach – Engel
Volbeat – Fallen - Edit
Sebastian Krantz – Ta tag i situationen
Everlast – White Trash Beautiful
Stefan Andersson – Catch The Moon
Calle Kristiansson – To Be With You
The Hit Nation – Lady In Red
Oli Brown – No Diggity
Alicia Keys – Doesn't Mean Anything

(klicka så kommer ni till spotify)

Dröm sött!

Det är en trött Nilla som sitter framför datorn just nu. Fy tusan vad jag har pluggat! Idag har jag verkligen fått ihop de där 8 timmarna (minst) som de tjatar om hela tiden ..  Innan jag ska krypa ner i sängen och sova, så ska jag läsa lite om homeostasen.
Tänkte att jag ska försöka stiga upp vid sjutiden i morgonbitti, för jag ska hinna med en hel del.

Dröm sött! ;)


Stolt över mig själv.

Idag har jag nog pluggat i 5-6 timmar, helt underbart! Och läs de två sista orden utan ironi, för det är verkligen helt underbart! Att jag verkligen har orkat göra det, utan att ge upp efter 10 minuter. Jag har haft paus emellan, men jag återgick till pluggandet efter. Nu börjar äntligen mikrobiologin fastna. Just nu ser det lite ljusare ut för att jag ska fixa tentan på onsdag, jag börjar tro på att jag kanske har en liten chans till att klara den =)
Om jag skulle fixa tentan så kommer jag skrika rätt ut av glädje! Det skulle verkligen vara en push i rätt riktning. 
 
Jag var ute på en "powerwalk" för en stund sen, 30 minuter i rask fart. Det känns nästan som en belöning när jag har suttit inne mest hela dagen.
Nu ska jag slå mig ner i soffan för att se första kvalet i Idol, plugga i pauserna! =)

Powernap.

En powernap kan verkligen göra underverk! Vilade ögonen i ca 30 minuter och nu orkar jag hålla dem uppe igen! =) Så nu ska jag plugga lite mer bakterier, virus och hygienrutiner. Ska även gå en runda innan det är dags för kval i Idol.

Bild från igår.

Virus & bakterier.

Just nu så bara snurrar det i huvudet, så har en liten pluggpaus.



Psst! Ser ni muggen? Tina har gjort två stycken till mig! =)

27 september.

Hallå! Haft en bra helg? =) Min helg har varit riktigt bra, men nu är det en ny vecka som gäller.
Började den här dagen med plugg i skolan tillsammans med Linda, nånting lyckades vi nog lära oss iaf .. Sen har jag varit på banken och beställt ett nytt kort (hopplöst när bankkortet är avmagnetiserat), shoppat några smågrejer och nu är det dags för lunch.

Sedan ska jag sätta mig med näsan i böckerna igen. Två dagar kvar! Helt makalöst vad de här fem veckorna har gått fort. Det är bara två veckor kvar till praktiken nu.

Jag har inga nya bilder, så får bli en gammal, bättre än inget alls ^^



Längtar redan till nästa sommar! =)

Bakterier.

Jag lagade nyss lite lunch, kräftpasta, men det gick sådär. Fick inte riktigt till rätt smak, bättre lycka nästa gång =)
Pluggar även mikrobiologi och immunologi. Bakterier. Virus. Hygien. Jisses vad bakterier det finns! Att man inte är mer sjuk är ju ett under. Men är väl duktig med handhygienen ;)
Frågan är bara hur mycket bakterier jag ska kunna? ... Jag hoppas verkligen att jag fixar tentan på onsdag!


Patogen och apatogen bakterie! Haha =)

26 september.

Igår körde jag hem till Sonekulla vid 16-tiden och lagade middag åt mig och syster =) Kycklingburgare, supergott! Därefter så blev det lite tvmys med vovven och vid 21-tiden satte jag mig med immunologin. Då ringer Tina:
-"Jag, Mikke och Jens är påväg hem till dig nu". Så det var bara att sätta sig i bilen, köra hem och öppna vinflaskan ;) Så nu sitter jag här med lite ölburkar, vinglas och rester från nattens fyllemat.
Jag drack nog max 2 glas vin. Meningen var att vi skulle till Natti, men tydligen stängde de redan kl 02.

Nu har jag precis duschat och ska städa upp lite här, äta frukost och sen plugga lite grann.



Tur att det inte blev så här illa igår! Haha ;)

25 september.

Igår hade vi som sagt tvärgruppsredovisningar i skolan, så nu är man äntligen klar med det =)  Därefter så gick jag på basrådsmötet (representanter från varje basgrupp + handledare) och vi berättade om våra synpunkter på första temat som nu är slut. Till sist frågade en terminsansvarig:
 -"Finns det nått positivt med första temat?" Det blev helt tyst! Till slut så kom vi på metodövningarna, där vi lär oss att ta blodprov och sådant, det har funkat bra ..

Det som BTH är så otroligt dåliga på är planering och information. Sen läser vi på ett sätt som kallas PBL (=problembaserat lärande), vilket inte funkar alla gånger, känns som att gå en distansutbildning. En sak vi även påpekade är att de lägger in resursföreläsningar, utan att vi ens har haft någon "riktig" föreläsning innan.
Jisses .. Ska bli intressant och se hur tentan går på onsdag.

Idag ska jag plugga lite och sen funderar jag på att köra hem till föräldrarna, kan behöva komma hem till skogen några timmar =)

Just det! Igår kväll var Tina här några timmar, så blev en upprepning av förra fredagen -> Idol, Criminal Minds och en dålig B-film efter det. Supertrevligt.


Jag har denna som profilbild på fejjan just nu, undrar om min syster uppskattar det .. Haha ;)

24 september.

Just nu är jag lite irriterad på högskolan jag går på ... Redovisningen gick kanonbra idag, men sen hade vi basrådsmöte efteråt och en del lärare klarar verkligen inte av kritik! De blir som trotsiga 3 åringar!
Usch nej .. Mer om detta senare, måste försöka få upp humöret på något sätt. Nån timmes vila, sen är jag nog på G igen! =)

Alla måsten ..

Vilken härlig torsdag. Städ, tvätt och så försökt plugga inför morgondagens redovisning. Mitt område är sårläkning och då krävs det ju att jag iaf kan lite grann utantill .. Ska bli så jäkla härligt när det är klart, för då har man några få dagar där man bara kan koncentrera sig på tentan.

Men nu ska jag försöka sova, om det nu går med alla tankar som snurrar i huvudet. Var ute på en powerwalk innan, det rensar verkligen tankarna! Sen har även Tina varit här och sett idol =)

Jordgubbsmoussetårta.

Igår gjorde jag en favorit i repris -> Jordgubbsmoussetårta. Supergott!
Dock tar de lite plats i min lilla frys, så får äta upp dem fort ;)

Jag har lagt upp receptet här på bloggen tidigare, ni hittar det här.

23 september

Idag var min självdisciplin inte lika bra. Klockan ringde vid sju första gången och jag steg upp för 20 minuter sedan ... Frukost, dusch och plocka undan i köket, sedan ska jag läsa om immunsystemet.
Sen ska jag försöka bli expert på sårläkning tills i morgon, vilket inte kommer bli det lättaste.

Igår kväll var Tina här och jisses vad Kungarna av Tylösand fick oss att skratta! Ett helt underbart program, haha ^^

Tid är ett stressmoment.


Grönväxt.

En bit i taget.
Det tar sin lilla tid att få ordning.


Självscanning.

Nu är jag glad igen. Jag har nämligen varit på Maxi tillsammans med Tina och fått tag i min vitvinssås! (+ en massa annat ..)  Vi gick runt där med våra minikundvagnar och "självscannarna". Hm .. En timme var vi säkert där, haha =) Pensionärsvarning?
Nu är min fiskgratäng i ugnen. Så ska äta och sen plugga. Ikväll blir det Idol och vid 21-tiden kommer Tina hit igen, för det är ju Kungarna av Tylösand ikväll!


Willys? Nej tack ..

Jag har ännu en gång konstaterat att jag inte alls gillar Willys. Jag har suttit på biblioteket och pluggat i två timmar, Willys ligger bara några meter därifrån. Perfekt tänkte jag. Då kan jag köpa såsen till min fiskgratäng där, istället för att köra till Maxi. Tror ni att dem hade den såsen? De hade inte ens mitt andra alternativ.
Och kassörskan .. Kan tro att hon bara äter citroner .. Nehe, ICA får det bli hädanefter, utan undantag! =)

Så nu sitter jag här och försöker bestämma mig för om den där jäkla dillsåsen jag hittade får duga eller om jag ska ta bilen till Maxi och köpa det jag egentligen ville ha.

22 september.

Godmorgon! Jag lyckades ta mig upp vid åttatiden och nu håller jag på att äta lite frukost. Det ser faktiskt ut att bli en rätt fin dag =) Planen är att jag ska gå till biblioteket här i stan och plugga en stund. En vecka kvar till tentan!



Gammal bild.

Tråktisdag.

Jag är på lite dåligt humör. Finns några olika anledningar till det. En är att Telia har strypt hastigheten på mitt mobila bredband, så tar år och dar att få nånting uträttat! :S Så dagens diss går verkligen till TELIA!
Sen var jag på humör för att laga middag, men hittade inget intressant i frys/kyl/skafferi, så fick bli en matlåda från frysen. 
 Jag har även tagit en kort sväng om med dammsugan, men en riktig städning får vänta till torsdag. Nu borde jag egentligen sätta mig med plugget, men är inte särskilt motiverande efter att ha varit i skolan 8.30-15.
Men fick reda på idag att vi bara har två försök på oss att klara tentan den här terminen, annars får man göra studieuppehåll ..

Lite frisk luft hade nog gjort super för att få upp mitt humör .. Får se om jag orkar ta mig utan för dörren.
Men som tur väl är så är det Idol ikväll!

Tänk var härligt det hade varit att befinna sig på Cypern just nu och festa järnet! =) Jag saknar Jasmin Inn!

21 september.

Time for school! Kommer befinna mig i skolan i princip hela dagen .. Grupparbete och basgruppsträff. Längtar tills jag är hemma igen! =)



Neej, jag är inte alltid så fotoglad! ^^ Fotot är taget i början av Juni, efter SRF.

Trevlig dag! =)

Vilken kalastrevlig dag jag har haft ihop med Tina =) Vi började med att gå en runda, sedan en massa prat och tédrickande + tacomys nu ikväll. Så vi har väl umgåtts i så där 10 timmar .. Haha =)

Men nu ska jag ta tag i disken och sedan läsa lite immunologi (eller kanske mikrobiologi).

20 september.

Åh .. Jag lyckades sova betydligt längre än vad jag hade tänkt. Men kommer väl igång med pluggandet vid 12-tiden iaf. 1,5 vecka kvar till tentan! Det har redan gått 4 veckor sedan skolstarten, 3 kvar tills praktiken.
Praktiken varar i 8 veckor, sedan är det inte många veckor kvar innan man börjar i termin 3 =)

Längtar tillbaka till Parga! =)

Jag tror så här ...

Jag ska ge er min åsikt om varför SD fick sådan genomslagskraft i valet 2010.  De har blivit utbuade, de har inte fått hålla sin tal, de har blivit utslutna från debatter, intervjuer, tidningar. De har inte fått göra den reklam som andra partier har fått. Och då lever vi ändå i ett land med yttrandefrihet.
Tro nu inte att jag röstade på SD, för det gjorde jag definitivt inte. Jag tycker att de är väl extrema. Sen vill jag än så länge inte dra alla över en kam och kalla alla för rasister. Jag vill tro att en del av dem bara värnar om den svenska kulturen, att ta hand om dem som redan bor här, innan vi försöker hjälpa andra. Men sen finns det dem, som går betydligt längre. Hörde att de ska betala människor för att flytta tillbaka till deras ”hemland” ..
Jag vill inte tro att Sverige är ett sådant land, där vi dömmer alla människor av ett visst namn, hudfärg, utseende likadant. Ge varje, enskild människa sin egen chans!
Men åter till det som jag skrev i början. Jag tror att folk har röstat på SD för att jäklas, just för att partiet inte har blivit behandlade som alla andra. Att flera av de andra partierna faktiskt har betett sig barnsligt och dumt mot sig själva, genom att prata illa om SD. Om folket bara hade ignorerat partiet, låtit dem hålla sin tal och så vidare. Då hade de förmodligen inte haft samma genomslagskraft. De hade bara varit det där ”lilla” partiet med extrema åsikter, som försökte ta sig in i riksdagen, men inte lyckades.

Men återigen, jag röstade INTE på SD.

Valvakan lite senare.

Kolla in skillnaden mellan Bräkne-Hoby landsbygd och de som bor inne i byn!



Landsbygden verkar iaf inte redan ha glömt sveket mot Hobyskolan ...

Update! Jag bara hoppas på att svenska folket har röstat rätt och att det blir fyra bra år. Jag struntar i vilket parti eller vilken sida som har störst makt, så länge Sverige fungerar och att alla mår bra. Som jag har skrivit innan, jag håller inte med något parti till 100 %.

Valvaka.

Så här ser det ut i min kommun just nu. Jag är inte expert på politik, men jag vet vad jag står för och det partiet som leder just nu uppfyller inte allt, det gör heller inte alliansen. Intressant att SD är på tredje plats ..



Och så här ser det ut för Riksdagen just nu.



To be with you

Går runt och är helt förälskad i To be with you samtidigt som jag plockar i lägenheten! Pappa satte ju även upp en hylla idag, så där har cdskivor som jag lyssnar på mest fått plats + ljus och sen har jag lite plats kvar som jag ska fylla ut med något. Fotografier kanske? Ni får se i morgon =)

Här är fyra versioner med To be with you. Jag kan inte bestämma mig för vilken version jag tycker är bäst =)

Mr. Big – To Be With You
Calle Kristiansson – To Be With You
Tyler Ward – To Be With You

(klicka så kommer ni till Spotify)

19 september

Idag har jag bara umgåtts med min älsklingsvovve. Blivit en lång runda bort till Brunnsparken och längs ån. Dock så tror Inka att alla älskar henne, så det gäller att man har lite styrka i armarna.
 Hon tror även att så fort någon öppnar dörren till trappuppgången, så är det oss de ska hälsa på. Hon är så söt när hon står vid min dörr och viftar på svansen, sen går hon besviket och lägger sig igen när hon inser att de inte kommer knacka på här =)

Om en timme ungefär kommer familjen hit, då blir de middagslagning + att min spegel som jag köpte på Ikea ska upp på väggen =)

Förresten, ni glömmer väl inte att rösta idag? Sista chansen nu ju! =)



Tiger igår när han ville "hjälpa" mig att plugga ^^

Inka just nu.

Inka är helt slut efter promenaden tillsammans med Tina =) Nu sover hon i min säng, pustar till ibland och vill nog att jag också ska lägga mig.

Vovve!

Fick min fina busvovve med mig hem! =) Första gången hon ska sova här i lägenheten, så hoppas hon kan få ro trots alla stadsljud. Men först får de bli en rastrunda!

Skoköp!

Så, nu är jag ett par skor rikare. Rena himmelriket att stoppa ner fötterna i dem här ^^


Varmfodrad Känga från Skopunkten.com


Nu ska jag plocka ihop mina pluggsaker och sen köra hem till föräldrarna för att plugga. Lite senare ikväll bjuds det på pepparbiff och oxfilé, så jag var inte svårövertalad till att äta i Sonekulla ;)

Idol

En av mina favoriter i Idol 2010! =)

18 september

Godmorgon! =)  I går kväll/natt var Tina här fram tills klockan var nästan halv tre, trevligt värre =) Vi åt gyros, chips, drack en massa Cola och tittade på Idol, Criminal minds + slötittade på nån dålig B-film.
Om nån timme eller nått så kommer mamma och syster hit, vi ska in till Karlskrona och försöka hitta skor! ^^

Funderar på något sånt här nu i höst.


Boots från Skopunkten.com


Boots från Skopunkten.com


Boots från Skopunkten.com


Alla tre är från Skopunkten.

Fredagkväll.

Min stackars mage skriker efter mat just nu. Men den får allt lugna sig lite till. Jag ska köra till Maxi strax och handla diverse onyttigheter ... Mums! =) Ska även beställa gyros nånstans, är några timmar sedan lunchen nu.

Klockan 20 är det dags för Idol tillsammans med Tina. Hon vet bara inte om att vi ska titta på Criminal minds också ;) Hon har sett det en gång innan och tyckte att det var allt för otäckt.


Hoppas ni får en riktigt bra fredagskväll =)

17 september.

Jag hade beslutångest innan dag. Ska jag eller ska jag inte äta Donken till lunch? Slutade med att jag kunde säga nej och åkte hem istället. Fick bli paj istället =)
Men eftersom att jag nu var "nyttig" vid lunchen, så funderar jag på att köpa chips till ikväll ... ;)
Jag borde verkligen sätta mig med plugget, men är så otroligt trött. Vill helst bara krypa ner under täcket och sova fram tills idol börjar ikväll ..

Men jag får väl iaf försöka plugga nånting =)

Favorit i repris.
Bild från lådbilsrallyt i trean juni -09. En av de få gånger jag har klätt ut mig! ^^


Städ och tvätt!

Jag håller på att städa och tvätta. Vi har äntligen fått en ny tvättmaskin i tvättstugan och den är super jämfört med den gamla! =) Men nu är städningen snart klar, golvet håller på att torka. Så himla härligt att slippa tänka på städandet i helgen.
Om en timme ungefär så kommer systern hit för att äta middag ihop med mig. Klyftpotatis och schnitzel står på menyn =)

I vote for ...

Idag har jag röstat. Och jisses vilken ångest jag hade när jag lämnade in mina små kuvert med röstsedlarna i ... Jag har läst och läst, lyssnat på en del debatter och tänkt en massa. Om jag har blivit så mkt klokare vet jag inte, men nu har jag iaf utnyttjat min rösträtt! =)
Jag gillar inte att berätta för alla vilka/vilket parti jag har röstat på, för folk är så himla fåniga med att dömma människor. Jag står fortfarande fast vid att vi har yttrandefrihet och rösträtt, vilket innebär att man ska få rösta på precis det man känner för.

Har ni röstat? Ska ni rösta?

16 september.

Hallå! =) Jag vaknade nyss och insåg att jag har en hel del att göra idag. Städa och tvätta (tvättid 16-20), plugga, förtidsrösta (!) och sen laga middag till systern. Den här dagen kommer nog verkligen gå undan.
Så får nog snart hoppa in i duschen och försöka vakna till liv.

Förresten, såg Kungarna av Tylösand hemma hos Tina igår. Jisses vad roligt det är! Haha ^^
Nog för att jag inte fattar att de gör sånt här i tv, men underhållning är det iaf.

Har ni tänkt på att vi redan är i mitten av september? Innan vi vet ordet av så är det julafton och så helt plötsligt sommar igen!

Självtest.

Gjorde ett självtest på skolans läroplattform och det gick ju riktigt bra! =) 70 % krävs för godkänt.
Hoppas på att det riktiga provet kommer gå lika bra om två veckor ...

La la la ..

Vart tusan är min pluggmotivation? Det är inte det att jag har ont om plugg, nej nej .. Snarare för mycket! Men nu är resursföreläsningen i folkhälsovetenskapen inställd, så det tackar jag för!
Istället blir det antagligen grupparbete i Karlshamn i morgon istället, förbaskade tvärgruppsredovisning ...
Ibland kan man sakna gymnasiet, där var allt så himla lätt. Men nu ska jag plocka fram alla pluggsaker och försöka få in lite immunförsvar i huvudet.
Hoppas ni har en roligare dag än vad jag har! =)



Ungefär så här känns det ...

15 september

Godmorgon! Jag har gått runt med halsbränna från och till i några dagar, vilket nu har gjort att min hals inte riktigt är kompis med mig längre ... Så får tillfället är jag en aning hes och halsen känns lite konstigt. Men de går väl över får jag hoppas =)

Idag behöver jag inte åka in till skolan, så får bli städ och plugg här hemma. Bakterier och sånt ska det läsas om idag .. Tjoho vad roligt! (ni fattar ironin där va?)

Det är ju det, att det är skittråkigt att plugga när man inte fattar någonting. Men när man väl har suttit så pass länge att det helt plötsligt lossnar "aha är det så det funkar!" då blir man överlycklig ^^

Nu ska jag äta frukost!

Försökskanin!

Så här kan man se ut efter en dag på sjuksköterskeprogrammet ...



Nåldyna? Oh yes! Haha =)

Tatuering på G!

Och nu är tatueringstiden bokad också! =) Så om ca en månad är det dags.
Det blir på ett nytt ställe den här gången också, men tatueraren var supertrevlig =) Trots att han såg lite "farlig" ut, haha ;) Men det gör dem ju oftast, konstigt nog! ...

Blodprov!

Idag har jag verkligen utmanat mig själv! Vi skulle ha venprovtagning och intramuskulär injektion på metodövningen idag. Injektionen visste jag att den gör vi inte på varandra, utan på dockan (läkemedel som sprutas in i t ex låret och rumpan). Men däremot blodprov bör man ta på någon annan och inte bara på låtsasarmen.
Sen är jag sån att om jag får sticka någon, så är det klart att den ska få sticka mig. Men jag fullkomligt avskyr ju blodprov! Men vet ni vad?  Jag lyckades ta väck min nervositet och blev stucken två gånger! En gång i varje arm. Det bästa är att det kändes knappt, så kommer glatt låta mig vara "försöksperson" nästa gång också =)

Sen har ju även jag tagit blodprov på en människa idag! Det kändes så jäkla lustigt att sitta där med kanylen i handen och faktiskt sticka in den i en ven på en livslevande människa ... Men det gick alldeles utmärkt =)

Så idag har jag övervunnit min spruträdsla ytterligare (blev även stucken i magen igen) och känner att i fortsättningen kommer inte kapillärprov, subkutan injektion eller blodprov vara något problem =)

Sånt här har jag gjort idag!

14 september.

Händelsrik dag! Men är så otroligt trött, så måste hämta andan lite innan det blir någon vettig uppdatering här! =)

1990.

Nu har jag "ritat" lite på min kommande tatuering. Bestämt typsnitt och lite sånt där, boka tid i morgon om jag hinner =)

Snart träffa Tina! =)


Kungarna av Tylösand

Jag tror knappast att någon har missat Kungarna av Tylösand.  Jag såg första programmet förra veckan och tänkte "vad faaan sysslar de med??". Samtidigt som man idiotförklarar hela högen, så fascineras man av att de ställer upp och gör sånt i tv. Riktiga kalasfyllor, sex framför kameror och ett och annat bråk emellanåt.
Så om man har tröttnat på vanliga Svenssonprogram, rekommenderar jag det här. Men jag varnar er om ni inte har sett det -> Ni kommer bli chockade ..

Och för er som redan har sett programmet och inte kan få nog, kolla in Jockibois blogg. Om ni tycker att Kissies blogg provicerar och rör om i den svenska idyllen, så är det ingenting i jämförelse mot vad den här killen gör!

Psst .. ingen blogg för stela och pryda människor, haha ^^

Hårfärg.

Jag har haft en hel del olika hårfärger. Jag är otroligt sugen på att färga håret just nu, samtidigt som jag trivs i den färgen som jag har =)

2006


2008


2010




Val 2010.

Det är inte många dagar kvar till val. Den största skillnaden som jag märker är Sverigedemokraternas framfart. Väldigt många på facebook skriver "ner med SD", "vart är Sverige påväg?" osv. Sedan finns det dem som tycker tvärt om, de som skriver att de tänker rösta på partiet i fråga, de som tycker att det är superbra parti.

Det jag känner är hur trött jag blir på de som tycker att det är "coolt" att rösta på partiet, de som röstar på dem utan att ha en aning om vad det är för parti och vad dem egentligen står för.
Däremot, om man verkligen känner att SD är rätt parti, att de står för ens åsikter, GO FOR IT!
Jag säger likadant till dem som tänker rösta på Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna osv.
För det är otroligt viktigt att man utnyttjar sin rätt till rösträtt.

Jag själv står för: En värdig äldreomsorg, det ska vara enkelt att få hemtjänst,  sjukvården ska INTE privatiseras (vården ska vara lika för alla), skolan ska bli mer rättvis, fler jobbmöjligheter, höjt studiemedel.
+ en hel del till.

Någonting som jag har reagerat väldigt starkt på är de som vill ha privatiserad sjukvård. Hur tänker man då?
Om det mot förmodan skulle införas, så skulle inte alla ha råd med vård .. Då snackar vi klasskillnader.
Likadant det här med betyg redan i årskurs 6. Stressen och pressen i skolan behöver verkligen inte ökas.
Det räcker väl med betyg f r o m årskurs 7? Låt barnen vara barn så länge som möjligt.

Jag tänker inte tala om vilket parti jag kommer lägga min röst på. Det jag kan säga är att det finns inget parti som stämmer helt överens med vad jag tycker.

<3

Mina två älsklingar, de bästa som finns =)

Gårdagens Ikea.

Lite smått och gott.

12 september

God morgon! Jag lyckades sova till 11-tiden, superhärligt =) Igår var det ju Ikea på dan och jag lyckades med lite småköp, visar senare idag.  Jag kom väl hem strax efter klockan 17 på eftermiddagen och då var det bara till att göra sig i ordning, det var ju fest på G =) Kom till festen och kände bara Danne som jag kom dit med. Men där fanns en massa härliga människor + att lite senare dök det upp folk jag kände.
Så jag hade en riktigt trevlig kväll =)

Nu är det strax dags för frukost och sen funderar jag på att köra hem till föräldrarna. Men får ju kolla vad det väntas för mat först! Haha ;)

Fest.

Det blir verkligen ett sent inlägg. Kom nästan precis hem, varit på
 fest i Öljehult =)
Och på bilden ser ni tröjan jag köpte igår, kan dock lugna er med att jag INTE hade den frisyren, haha ^^ Men väldigt praktiskt att ha håret så medan man gör sig i ordning.

11 september

En inte allt för pigg Nilla sitter just nu framför datorn. Igår kväll vid 22-tiden skulle jag och Tina gå en kort promenad. Vi gick igenom hela stan. Därefter satt vi på en parkbänk i över en timme och pratade. Sedan gick vi hem till mig och drack thé. Tillslut var klockan 03 och vi nsåg båda två att vi kanske skulle börja fundera på sömnen ..
Så klockan var nästan halv fyra innan jag var i säng och klockan skulle ringa kl 07! Ibland är man inte allt för smart =) Men jag är uppe och ska snart in i duschen, ska ju till Ikea idag!

Pannkakor!

Eftersom att jag försöker undvika allt i godis och chokladväg (förutom chokladbollar ^^) så måste jag försöka komma på andra godsaker att äta. Häromdagen köpte gojibär, "gott som snacks" stod det på påsen. Tusan heller! Supersega att tugga och de fastnar i tänderna, eftersmaken ska vi inte ens tala om ...
  Så ikv blir det pannkakor! =) Om jag lyckas med dem vill säga.

Och nej jag har inte fått viktnoja. Min hud mår helt enkelt kasst av choklad, så gör mig själv en stor tjänst genom att undvika det så mkt som möjligt =)

Todays shopping.

Skjorta - Gina tricot
Linne - Gina tricot
Trosor - Gina tricot
Tshirt - H&M (funkar till leggings/treggings)



I morgon får ni bilder på hur det ser ut på! (haha inte trosorna dock!)

10 september.

Fredag! Visst känns det bra? Även om jag är trött, det är mörkt och det regnar så är det ju ändå snart helg! =)
Och då känns allt lite lättare.  Jag lyckades somna innan kl 23 igår kväll, helt underbart. Nu har jag fått i mig första frukosten för dagen, bara thét kvar. Blir säkerligen en till frukost innan föreläsningen börjar + frukt under tiden.
Ser framemot min lilla shoppingrunda =)

Vi hörs i eftermiddag/kväll! =)

Bättre tider.

Nu säger jag godnatt! =) Tänkte försöka komma i säng i lite bättre tid idag. I morgon är det föreläsning 8.30-10.30, sedan något info efter det. Tänkte även hinna med en jäkligt snabb runda på stan, för att sedan åka hem till lägenheten och äta lunch, därefter plugg med en klassis på biblioteket här i stan. Men den blixtsnabba shoppingrundan är ett måste! Blir troligtvis fest på lördag, om jag hinner hem i tid! Jag ska ju till Ikea på dan och det tar ju alltid sin lilla tid =) 


Nått sånt här vill jag ha! =)

Är de äldre mindre värda?

Det gör verkligen ont i mitt hjärta. Hur kan man behandla våra älskade gamlingar så här?
De låser dörrar, larmar dörrar, ingen personal på natten. De boende lider, personalen lider.
Ingen mår ju bra av det här! När larm ersätter personal, då har det gått på tok för långt. Hur kommer det se ut när jag eller du väl behöver vård om kanske 60-70 år? (jisses vad långt borta det låter!). Är det robotar som tar hand om en då?
Personalen gör vad de kan, men de räcker inte till. En vårdgivare ska natta åtta vårdtagare. De är oroliga och dementa.

Och som de säger i programmet -> Man skulle aldrig acceptera att barn behandlades så här.
Men äldre människor, de får tydligen behandlas hur som helst?
Jag hoppas verkligen att det inte är så här på den avdelningen som jag ska göra min praktik på under åtta veckor.

Det handlar om pengar och politik.



Den här bilden är tagen ur
uppdrag gransknings progam som de sände igår kväll.
Mannen är väldigt dement och har bott på boendet i ett år. På bilden syns hans fru, som har varit där och hälsat på.
(Klicka på bilden för att se programmet)

9 september.

Hemma från skolan. 10 minuter kvar tills min tvättid börjar och jag behöver verkligen hinna köra 4 maskiner, men tvättmaskinerna kommer väl jäklas med mig som vanligt!
Snart dags att äta lite också, varma mackor får det bli idag, sedan ska jag försöka vila en stund.

Hörs lite senare! =)

Godmorgon!

Är ni vakna? Jag har äntligen lyckats ta mig ur sängen. Klockan ringde först kl 05.30, ögonen var som grus. Sömnen har verkligen varit hopplös den senaste veckan och jag blir som en zombie på morgonen. Så för att vara pigg vid grupparbetet idag, så skippar jag första föreläsningen för att få lite mer sömn.
Blir bussen vid 09.25.
Jag har förresten hört en MASSA sirener, bara för en liten stund sen. Kanske är någon större olycka nånstans i närheten? Usch ..

Nu blir det en upppiggande dusch, frukost och sedan skolan.

Hoppas ni får en bra dag! =)

Kvällen! =)

Den här dagen avslutades även på ett kalasbra sätt -> Idol/struntprat/thé-kväll hos Tina =)
Men nu ska jag krypa ner under täcket och försöka sova, insåg nämligen att jag egentligen behöver stiga upp 05.30 i morgonbitti för att slippa stressa ...

* Föreläsning 8-10
* Basgruppsarbete 10-13 (inkl lunch)
* Föreläsning 13-14
* Tvättid 16-20.


Jisses, morgondagen är verkligen indelad i tid!

Happy! =)

Vilken jäkla bra dag det här blev! Skitnervös i morse, ville verkligen inte skriva omtentan. Fjärde gången jag skulle göra den. Men vet ni vad?? JAG KLARADE DEN!! :D Helt makalöst, superglad! Trodde först inte att det var sant. Så när väl all spänning och nervositet släppte, så blev jag supertrött.

Men sen var det dags för metodövningar, så då var det bara att skärpa till sig. Kapillärprov och subkutan injektion. Kapillärprov är "bara" stick i fingret. Började med att jag skulle bli stucken av Bitte. Ännu mer nervositet .. Tycker verkligen inte om just det här med att bli stucken i fingret, men jag fixade det =)
Sedan stack jag Bitte och det gick bra.
Därefter var det dags för injektionen -> Sticka/bli stucken i magen. De som har diabetes gör ju ofta det. Men konstigt nog så var jag inte alls lika nervös inför detta. Det som var lite småjobbigt var just när jag skulle göra själva sticket på Bitte, men hon klagade inte, haha =) Sedan var det min tur och jag har nu för första gången blivit stucken i magen.

Jag har verkligen övervunnit vissa rädslor idag! =)

8 september.

Inte pigg alls. Lyckades iaf somna relativt snabbt, men klockan ringde alldeles för fort! Usch, vill bara krypa ner under täcket igen och vakna så där om 5 timmar eller något. Det hade varit härligt!

Vi hörs i eftermiddag/kväll!

Natti!

I morgon har jag en energikrävande dag framför mig.  Först en omtenta på morgonen, därefter 3 timmars plugg och sedan basgruppsträff på eftermiddagen. Vi ska börja med nålar i morgon!
Jag kommer vara ett nervvark .. Som tur väl är det inte venprovtagning i morgon, men subkutan injektion och kapillärprov.
Om jag inte klarar tentan i morgon så kommer jag bli riktigt besviken.

Ikväll har jag och Tina bakat negerbollar, sett idol och pratat en massa strunt =) Tur att vi bor så himla nära varandra, tar inte ens 2 minuter att komma hem, bara ett hus emellan.

Nu ska jag försöka varva ner vid datorn och sen sova, om jag nu kommer lyckas med det i natt ..

Egotrippad bild, I know ;)

Facelook.




Snart blir det bakning och idol med Tina! =)

Ho ho ?

Vart tog pluggmotivationen vägen? Z z z z ...

7 september.

Egentligen så hade jag basgruppsträff i morse. Men jag har sovit så himla dåligt de senaste två nätterna, så det var ett hopplöst projekt att ta sig ur sängen.
Jag hoppas verkligen att jag kommer sova bättre i natt! Inte kul när det tar evigheter innan man somnar, man vaknar flera gånger på natten och kan inte somna om ... Jag som brukar sova som en stock! =)

Idag blir det plugg här hemma ist för att åka in till skolan. Funderar även på lite bullbak! =)

Todays.



Linne och leggings - H&M
Kofta - Vero moda

Pucko!



Konversation mellan syster och mig, helt plötsligt är man ett pucko också! Haha =)

Utkast: Sept. 6, 2010

Jag och Mathilda fick en hel del gjort i skolan idag, jag håller ju på och pluggar inför omtentan på onsdag!
Får panik om jag inte klarar den då heller .. Men måste vara fel på tentan ;) Förra gången skrev 11 st, åtta kuggade ... Det säger väl allt?
Även pluggat farmakologi, mer och mer fastnar för varje dag =) Tittat lite på immunologin ..

Jag har även hunnit städa lägenheten, det behövdes kan jag tala om.
Får se om jag orkar med lite mer plugg eller om ska läsa en hederlig bok istället.

Ikväll är det kebab med Tina som gäller! =)

Gärna reklam, tack!

Är det bara jag som tycker det är roligt med reklam? På väldigt många brevlådor och brevinkast står det "Ej reklam, tack". Funderar på att sätta upp "Gärna reklam, tack!" vid mitt brevinkast .. Haha =)



Ser ni att min dörrmatta är sönder? Försöker hitta en ny, men det är inte det lättaste.

6 september.

I natt har jag inte sovit mycket. Det tog evigheter innan jag somnade och typiskt nog så vaknade jag tidigt också. En äldre gubbe här i huset har hemtjänst och de är inte speciellt tysta när de besöker honom. Hans ringklocka hörs nästan lika tydligt inne i min lägenhet och så smäller de i dörrar .. Inte det roligaste kl 7 på morgonen!
Idag blir det skolan för att plugga ihop med Mathilda =) Får se hur länge det blir, men ska iaf ha lite fruktsallad med mig och kanske lite lunch också.

Farmakologi, vårdvetenskap, immunologi, mikrobiologi. Vilken rolig dag!

Bild från studentbalen -09 =)

Onödig lista.

KÄRLEK OCH SÅNT:
Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? En kanske ..

Vad tycker du om kärlek? Underbart, men otroligt skrämmande ..

När kramade du någon sist? Idag!
Saknar du någon speciell person?
Ja.

Har du svårt för att bli kär? Ja!

Är du singel? ja.

När fick du senast en komplimang? Idag.


HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: Nej.

Hånglat med nån riktigt ful: Ja det har jag nog.

Hånglat med fler än 50 pers: Haha, förhoppningsvis inte! ;)

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Hehe ja.

Gjort något riktigt dumt? ja det har nog alla gjort någon gång.

Gjort något du verkligen ångrar? JAAA!

Åkt ambulans? Nej.

Gjort nåt olagligt? Ja, de har jag säkert. 50+50=100 km/h ..

Sagt jag älskar dig utan att ha menat det? Ja, en gång för länge, länge sen.

Tar du droger? Nej absolut inte!

Dricker du? Väldigt sällan.

Vilka kläder sover du i? För varmt med kläder!

Är du ensam nu? Ja.

Vill du gifta dig? Ja, någon gång i framtiden =)

Vill du ha barn? Ja, men inte än på många år.


SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? Hm .. Kommer inte ihåg.

Såg dig gråta? Min syster och mamma tror jag.

Fick dig att gråta? Haha, ett tvprogram.

Du delade en dricka med? Inte en aning

Du gick på bio med? Kommer inte ihåg


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? Haha ja, till det där tvprogrammet.

Kramat någon? Ja

Pussat någon? Nej.

Köpt någonting? Maat.
Sjungit? Ja, ofta!
Saknat någon? Ja ...

Natti!

Värmeljus, Thé, ostmackor & ballerinakex.
Det är min söndagskväll det =)

Dagens middag.

Potatismos och fiskpinnar med broccoli och riva morötter.



Fiskpinnar är verkligen underskattat ^^ Superenkelt att göra och blir mycket roligare med lite färggranna grönsaker =)

5 september.

Jag kom hem till min fina lägenhet för ca en timme sen, har ju varit i Sonekulla hela helgen =)
Ställde mig vid spisen nästan precis efter hemkomsten (vad det blev får ni se sen) och nu ska jag plocka undan lite här, fick med mig en massa grejer från huset. Jag har ju fortfarande inte allt här! ^^

Så lite städ och plock nu, sen plugg.

4 september.

Jag har sovit i Sonekulla i natt. Föräldrarna är i Danmark över dagen, så håller min lilla vovve sällskap.
Igår blev det lite plugg, läste bland annat om blodet bara för skojs skull. Men visst är det konstigt, jag kan en massa om blodet nu, (som jag egentligen inte behöver veta än) men farmakologin fastnar inte alls lika lätt.
Denna stress och press. Men efter dagens plugg så börjar även farmakologin bli lättare, äntligen!

Middag har jag även fixat till systern och mig. Klyftpotatis och ryggbiff. Självklart vitlökssmör till =)
Vovven försökte förtvivlat tigga till sig lite grann, så några potatisbitar och rödvinssås fick hon tillslut.

Nu ska jag snart börja med pluggandet igen, ju mer jag läser och förstår, desto roligare blir det att plugga mera!

Lite bilder från igår och idag.

Fredagsmys med katten, vovven och plugg! Vovven skymtas liiite grann på andra bilden ^^



Hittade fin fina servetter i en låda =)


3 september.

Sorry för dålig uppdatering idag, har ingen energi för fem öre.

Men tillbaka imorgon med nya krafter! =)

Ansiktsmask = Botox?

Ikväll har familjen varit här och fikat. Tror pappa åt upp halva glasspaketet, haha! ^^
 Efter det så la jag en välbehövd ansiktsmask som stramade upp hela ansiktet. Undra om det är så det känns när man sprutar in en massa botox och sån skit? ... ^^

Nu ska jag göra i ordning lite kvällsmat och slå mig ner framför tvn, CSI klockan 21 =)
I morgon är det basgruppsträff 10.30-12 och mera plugg som gäller. Inte många veckor kvar till tentan och jag har redan halsbränna! Blä!

Hoppas att ni har haft en superbra dag =)

Balkongen.

Solen skiner för fullt här, så passade på att sitta några minuter ute på balkongen =)


Dagens lunch.

Även idag ville ugnen bråka med mig, fast att jag rengjorde den så gott jag kunde igår. Men i eftermiddag kommer mamma med Svinto, så då jäkla! Inte alls kul att ha rena rökdimman i köket och matos i resten av lägenheten, usch och fy!
Så nu vädrar jag här för fullt och hoppas på att oset försvinner fort ..
Men jag lyckades iaf få ihop lite lunch -> Schnitzel och klyftpotatis med bearnaisesås och rivna morötter =)



2 september

Idag har jag en kort föreläsning på morgonen, 8.30-10, precis lagom =)
Därefter så ska jag hem för att plugga och tvätta (tvättid 12-16) och sen någon gång lite senare i eftermiddag kommer föräldrarna hit.
Bakade en kladdkaka igår kväll, får hoppas på att den duger =)

Time for breakfast!

Dagens lunch/middag.

Efter mycket om och men så lyckades jag få till lunchen idag, något försenat dock.
Fjärilskotlett med potatisklyftor och kantarellsås.



Nu ska jag se om jag har ingredienser hemma så att jag kan baka något smarrigt! =)

Stinkbomb ...

Ibland går de verkligen inte som man har tänkt sig.
Jag skulle börja laga lite mat nu, så startade ugnen men insåg kanske snabbt att det rök betydligt mer än vad det brukar! Öppnar ugnsluckan och ser att på botten ligger det som orsakar röken -> Nånting som har blivit kvar där sedan jag lagade mat sist. Antagligen något som har runnit ner från köttfärspajerna.
Så nu har jag fått stänga av ugnen igen, väntar på att den ska svalna så att jag kan städa ur den.
SEN ska jag laga mat.

Bara det att hela jag stinker matos, håret är som en riktigt stinkbomb! Känns som att det blir en andra dusch när maten väl är klar, typiskt!

Gaaashhh irriterande!!

1 september.

I morse vaknade jag av att en av grannarna tyckte det var otroligt roligt att använda hammare och spik innan kl 08.30.
Kan säga att jag tyckte inte att det var fullt så underhållande. Min planerade sovmorgon förstördes nämligen lite där, irriterande!

Nu sitter jag med en ansiktsmask och ska ha lite egentid innan det är dags att plugga farmakologi. Men snart så har jag skrivit anteckningar på alla sidor, blir förhoppningsvis klar idag! =)

Vi hörs lite senare!
RSS 2.0