Bara krångel!

Mitt internet har krånglat hela dagen, fick till slut köra hem till föräldrarna. Bättre uppdatering i morgon + bilder på min "tröstshopping" =)

Tonfiskröra.

Jag har varit en stor motståndare mot tonfisk. Kattmat. Men med åldern så blir man ibland iallafall lite klokare och vågar smaka, vilket jag gjorde hemma hos Tina igår. Mums säger jag bara! Här kommer det ätas tonfisk i mängder i fortsättningen.

Ingredienser Cirka två portioner.
En burk tonfisk 150 g
Ett äpple (Granny Smith ska det vara enligt Tina!)
1/2 burk creme fraiche
En halv gul lök
Pitabröd

Blanda tonfisken med creme fraichen. Skala och hacka löken i små bitar. Skär äpplet i mindre, "fyrkantiga" bitar. Blanda ihop allt. Klart! (Obs, går självklart att blanda i mer lök och creme fraiche efter eget tycke och smak!)


Variationen på denna goda rätt är många. Jag åt röran med pitabröd, men baguetter funkar lika bra eller t ex till bakad potatis. Blanda i majs, gröna ärtor eller något annat gott.

Powernap? ..

Efter att ha varit uppe sen kl 8 så tycker jag att en liten powernap hade varit lägligt nu ... Men icke det! Jag ska med tåget om en timme (tack för att det bara tar 2 min att gå dit!) så tänkte fixa disken och lite sånt innan dess. Lite plugg har jag hunnit med, för tillfället försöker jag få ihop bra anteckningar så att jag kan börja plugga in allt på "riktigt" om en vecka.

Mys med vovven för några dagar sedan.

Frukostmys.

Igår kväll, efter middagen, kände jag att jag inte riktigt hade socialiserat färdigt för dagen. Så på med ett par skor och sen traskade jag bort till Tina, där även Sara var. Blev en trevlig pratstund =) Hem för att bädda klart sängen, nytvättade lakan, mys! Lyckades somna fort igår, jippie! Så vaknade 06.35 i morse och var utvilad. Ägg, bacon och en banan till frukost + kaffe. Snart dags för en dusch och sen plugg innan jag åker in till skolan, basgruppen är inte förren kl 13.

Lax i ugn.

Dagens middag.
Laxfilé
Keldas milda citronsås
Citronpeppar
Broccoli
Grön paprika
Couscous

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en form och häll över citronsåsen. Krydda med citronpeppar efter eget tycke. Laxen behöver vara inne ca 20-25 minuter. Klart!

Goda tillbehör är couscous, broccoli och paprika =)

Tavlan.

En ny detalj.

Den vita väggen känns inte lika tråkig längre =)

The weekend.

Igår blev det lite jobb för min del, 7-14. På kvällen var det 25-årsfest, kusinen fyllde år. Det blev en väldigt trevlig kväll =) God mat och trevligt sällskap. Idag har jag inte gjort så mkt än så länge. Tina var här en stund och vi satt på balkongen i blåsten. Nu väntar jag på att maten ska bli klar, lax står på menyn.

Gårdagens klädsel.

Broccolimos.

Jag har precis fått i mig lite lunch, kände att cellerna behövde lite ny energi ;) Idag blev det fiskpinnar, broccolimos och rivna morötter, mums!

Broccolimos
Broccoli
Grädde
Salt & peppar

Koka broccolin som vanligt, mosa med t ex en stavmixer, häll i grädde efter eget tycke, salta och peppra efter egen smak, klart!

Tvättmys ...

freeedag. Mys. Nja, inte riktigt. Tvättstugan 8-12 ... Precis tagit en dusch och ska sätta igång med pluggandet om en stund. Läsa mer schizofreni och försöka samla ihop lite anteckningar, jag börjar faktiskt tycka att det är intressant! =) Ikväll blir det förmodligen en tur till Sonekulla, inte varit där sedan i söndags. Jag har blivit lovad hemmagjord pizza ... Det kan man ju inte motstå! Men innan det blir fredagsmys på riktigt är det en massa måsten som måste bli gjorda.

Hamster??

Här har det varit full fart sen 10.30! Började med basgruppsträff fram till kl 12, därefter Maxi med Tina, fikat med Alex och Jenna, gått en runda på stan och nu är jag på G med att baka pizzabullar! =) Perfekt mellis till skolan.

Du vet att du börjar bli vuxen när du börjar "hamstra". Åhhh tvättmedel/sköljmedel 5 för 89, det bara måste jag ha! Haha! Trots att du egentligen inte har slut på tvättmedel hemma, tror det kallas att vara ekonomisk och ligga ett steg före??

Psykiatriföreläsning.

Hemma efter en intressant föreläsning i psykiatri. För första gången satt jag längst fram i föreläsningssalen. Resultatet? Otroligt pigg efteråt. Så ska nog fortsätta med det =) Jag hade även laddat upp med frukt, drickyoghurt och smörgås, så blodsockret höll sig på en bra balans under de tre timmar som man skulle koncentrera sig ... Nu ska jag äta lite middag och sedan ska jag förhoppningsvis socialisera lite med Alex.

Energi för att klara av 3-timmarsföreläsningar!

Powerwalk! ...

Med gott humör gav jag mig ut för att powerwalka för en stund sedan. Om det var någon som såg mig och tyckte att det mer liknande en snigels fart - Man måste börja någonstans! Haha =) Nu ska jag slå mig ner framför tvn och se True talent!

110823.

Igår kväll tog det evigheter innan jag somnade, helt klarvaken kl 02 i natt ... Så därför blev det inte en allt för tidig uppstigning i morse. Men vid 12-tiden gick jag bort till Liv, vi tog en fika på Contan och gick en runda på stan =) Lagade lite middag när jag kom hem, testade ett nytt recept i från den nya kokboken.

Broccoli, tomat, paprika, grädde och riven ost. Lägger upp receptet när jag har provat mig fram till den perfekta smaken! ;)

Psykiatri och GI.

Nu är termin fyra verkligen igång! Vi fick lite kort info först, sedan föreläsning på två timmar i psykiatri. Tåget hem, slängde ihop lite middag (akut hunger!), städade och sen en titt i böckerna som låg i postfacket. Psykiatriboken och så en kokbok. Kokboken är faktiskt över förväntan måste jag säga, en hel del recept värda att prova. Nu tror jag faktiskt att jag ska ta en bit kladdkaka och slå mig ner ute på balkongen, får passa på att njuta av kvällssolen!

T4!

Vet ni vad? Idag börjar jag TERMIN FYRA! Vart har de andra terminerna tagit vägen? Hur kan jag helt plötsligt ha gjort hälften av utbildningen?? Introduktion 13-16 idag och därefter är det full fart. Tenta redan om fyra veckor i psykiatri!

Svenska? Norska? Spanska??

Okej ... Jag kan knappt ingen spanska, hyfsat bra norska emellanåt. Juan är spansk, kan absolut ingen spanska och förstår/kan skriva lite norska. Hur våra konversationer ser ut? Här har ni ett exempel:

Vardagen.

Vad har hänt sen sist? Det blev ett besök i Asarum i onsdags för att hälsa på lilla kusinbarnet och Sanna =) Idag var det jobb 7-14 och därefter en väldigt intressant fika, mer detaljer om det när allt är klart.

Laddar inför skolstarten ... haha =)

Ledig dag, tidig morgon!

Vaknade i morse. Lyssnade efter ljud och det var väldigt tyst. Tittade på klockan -> 05.55. Då hade jag varit vaken en bra stund ... Varför är man som piggast när man är ledig?? Steg upp halv åtta, åt frukost och tog första turen ner till tvättstugan. Varit ute med soporna, fixat lite på balkongen och snart ner till tvätten igen. Effektiv förmiddag med andra ord. Det blir en tur till Sonekulla när jag är klar här hemma, tänkte visa upp klänningen som kom från H&M igår! =)

Hängde upp tavlan igår som jag fick av praktiken i Spanien. Känns som att jag valde rätt placering =)

Målningen är på gamla stan, en typisk vy därifrån.

Gott med grönt.

Efter en lugn helg i Sonekulla kom jag hem till mig igår eftermiddag. Tog en fika med Alex, sedan hem för att laga middag. En massa färska grönsaker fick utgöra grunden till woken, mums!

Hello.

Nästan en vecka har gått sedan jag skrev här sist. Hela helgen bestod av jobb. Den här veckan har jag och systern försökt få det att gå ihop med vovven, så har spenderat mkt tid i skogen. Varit ledig ons-tors, jobb i morgon, sen ledig helgen =) Igår lyxade vi till det med lövbiffsmackor, i morgon ska vi försöka laga till pepparbiff och hasselbackspotatis! Jag tog Inka med mig hem igår, en liten stund. Men på två timmar lyckades hon håra ner hela lägenheten! Helt sjukt vad hon fäller just nu. Antingen är hon stressad för att mamma och pappa inte är hemma eller så äter hon fel foder.
Ikväll ska jag kanske träffa Alex en stund, annars ska jag bara njuta av att vara hemma och se en film.

Candle in the wind.

Idag tog familj och vänner farväl. Din begravning var väldigt vacker, men fy så sorglig. Ditt engagemang och omtanke för andra människor märktes, ditt musikintresse återspeglades av alla fina låtar vi fick höra. Även om det är svårt att ta in att du inte längre finns här som du brukar, så finns du omkring oss ändå. Jag minns sista gången vi pratade, även om det är ett tag sedan. Men då var du glad och frisk och det är så jag vill minnas dig. Vila i frid.


Tisdag.

Efter en kort jobbdag så är jag helt slut, konstigt nog. Inom ICA innan jag körde från Hoby, en liten pratstund med Tina och så matlagning efter det. Nu? Duschat och tänker parkera rumpan framför Allsång på Skansen. Härlig jobbdag framför mig i morgon -> 7-22 ... Love it! (or not). Om det inte blir fler inlägg innan fredag så skriver jag redan nu att jag befinner mig på begravning då, sorgligt nog.

I brist på bilder så kommer det här en bild på balfrisyren -09. Saknar klänningen!

Balkongen.

Äntligen börjar jordgubbarna få lite färg!

Kryddodlingen som jag fick utföra "förstahjälpen" på häromdagen, men ser ut som att de klarar sig =)

Äntligen lite solsken!

Tomatplantan som jag har fått binda upp med presentband i brist på snöre ... haha =)
RSS 2.0