Socialiserande.

Idag är det väldigt mycket socialiserande. Tina var här i eftermiddags, vi satt på balkongen och njöt av solen! Helt underbart väder idag ju! Om en stund kommer Liv hit, det blir idol och prat. Funderar även på att "fuska" med maten och beställa från Ferali ... Får se hur det blir med det =)

Brist på koffein

Att jag inte köpte kaffefilter igår (lathet) straffade sig verkligen idag. Tänkte först att det här går ju bra, tills jag hade varit uppe i 1,5 timme. Då kom huvudvärken!! Strax därefter kom det dåliga humöret. Detta gjorde att jag med bestämda steg gick mot kafeterian i skolan strax efter kl 12. När jag väl höll kaffemuggen i min hand började lugnet infinna sig, tills jag tog första klunken. Vilket förbaskat äckligt kaffe! Men nöden har ingen lag, så var bara att dricka. Vad har jag lärt mig av detta? Brist på kaffefilter/kaffe får inte ske igen! 

Frukost utan kaffe!

Onsdag. Innebär frukost utan kaffe (glömt köpa filter!!) och föreläsning kl 13-15. Tur att jag inte behövde stiga upp tidigt ... Får nog bli en Chailatte när jag kommer till skolan.

Bild från igår morse.

Gamla förbaskade bilder ...

Tittade igenom lite gamla fotografier för en stund sedan. Jag hittade en bild på mig för en sådär 10-12 kg sedan ... Vikt är något jag i princip aldrig skriver om här, men tänkte nämna min senaste taktik för att undvika onyttigheter -> Bild på kylskåpet. I det här fallet på mig, som något lättare. Effektivt? Återstår att se!


Bilden är några år gammal, kan ha varit i början/första året på gymnasiet.

Ikea!

Jag började dagen med föreläsning i utvecklingspsykologi 8.30-12, därefter åkte jag direkt till Ikea i Kalmar! Tyckte att jag fick med mig en hel del hem, för en inte allt för stor summa. Påslakan, gardiner, lampa, glas, muggar, värmeljus och en hel del annat. Gardinerna har redan kommit på sin plats. Jag var så förbaskat trött på dem i köket, så nu fick det bli vanliga vita. En ny lampa, två nya ljuslyktor och en ny växt, vilken förändring köksfönstret fick! =) Nu vill jag göra om i det andra fönstret också ... Tror det får bli en tur till Ikea om ett par veckor igen.



Ljuslådan ekade förskräckligt tomt, så fem paket doftljus och ett vanligt fick följa med hem.


Panerad rödspätta

Panerad rödspätta fick bli min middag idag. Enkelt att göra och riktigt gott! =) Mjöl. Ägg. Ströbröd. Det är ordningen man ska panera fisken i. Blanda ströbrödet med salt och peppar. Hemmagjort potatismos, broccoli och tomater från plantan på balkongen. Kan ju inte bli mkt bättre!

Sopplunch

Vaknade alldeles för tidigt i morse, tvingade mig själv att ligga kvar i sängen. För sovmorgon skulle jag ha! Ägnat förmiddagen åt att betala räkningar, sortera papper och läst en stund. Åt soppa till lunch, ta tåget till skolan kl 14. Känns som att det verkligen är en vanlig måndag.

Inte glad för färdiga maträtter egentligen, men Felixs soppor är verkligen goda! (och billiga!)

Och så ännu en helg.

Jaha, nu har denna helgen gått. Lugn förmiddag på jobbet igår, men på kvällen blev det verkligen full fart! Helt slut när jag kom hem. Jag tog det lugnt i förmiddags, åt middag hos föräldrarna och så buggkurs efter det. Nu börjar grundstegen sitta och det börjar bli riktigt roligt! =) Tänkte titta på tv en stund och sen försöka sova.

Lite bilder från helgen.
Inka har skapat sin egen "korvkiosk" .. :P

Här skulle hon också vara med på ett hörn, när jag försökte fota godispåsen jag fick av mamma =)

Lite nya böcker att läsa!

En steg i rätt riktning.

Besöket hos tandhygienisten igår gick bra. Det gör verkligen superstor skillnad att äntligen ha hittat en hygienist som jag trivs med, gör det lite lättare att gå dit. Vi pratade om min rädsla för att en dag få hål och tvingas laga. Men hon trodde att chansen att få hål är väldigt liten, dels för att jag inte har haft något hål hittills + att jag nu går två gånger/år. Sen sa hon att jag är så himla lugn, trots att jag tycker att det är otroligt obehagligt, så hon tror att det kommer gå kanonbra om det skulle behövas lagas! Det lugnade mina nerver något =)  Typiskt nog så ska min tandläkare gå i pension, så nästa gång blir det ett nytt ansikte. Körde hem till föräldrarna efter besöket och sov där, är fortfarande kvar och blir en natt till. Vovven och jag tog en liten promenad innan, tänkte försöka hitta lite svamp. Dock blev det ingen riktigt svamplycka den här gången ... Fem svampar lyckades jag väl hitta, haha =) Eftermiddagen ska jag ägna åt plugg och jobbet löste min oplanerade lördag, när de ringde för nån timme sedan -> Delad tur i morgon (7-21). Men ska bli roligt att träffa mina gamlingar igen!

En torsdag med plugg.

Idag umgås jag med böckerna och försöker få ihop anteckningar om geriatrik, pediatrik och förlossning/graviditet. Kommt en bit på väg, men har en hel del kvar! Ikväll ska jag till Karlshamn och göra ett besök hos tandhygienisten. Inte så lockande, men man är ju så illa tvungen. Nehe, dags för lunch!

En vanlig onsdag.

Föreläsaren idag måste jag säga var rätt speciell, men på ett bra vis. Ingen risk att man somnade! ... Det pratades om barnets utveckling och hur man bemöter ett sjukt barn i vården med allt som hör till. Hemma kl 16 (en timme tidigare än vad jag trodde!), en powernap på en timme, lite middag bestående av en pastasås med kyckling och bacon, därefter lite mer plugg. Nu ska jag slå mig ner framför tvn, innan John Blund kallar!

Inga nya bilder, så får bli en gammal där Inkabus var valp! Mys!

21 september.

Sitter just nu med morgonkaffet efter att ha försökt piggna till efter en dusch. Jag och tidiga morgonar går inte riktigt ihop. Föreläsning i pediatrik 9-12 och basgruppsträff 14.30-16. Tåget om en timme, hemma kl 17 igen. Hoppas verkligen på en intressant föreläsare!

Chokladthé

Idag hade jag ingen motivation alls till att plugga, så följde med mamma och Vickan till Karlshamn i eftermiddags. Gick en runda på stan, blev en tråkig men väldigt billig shoppingrunda, hittade ingenting alls som jag ville ha! Slutade med att jag tröstshoppade vit choklad och thé med chokladsmak =) Dagens goda gärning blev när vi körde förbi en man som låg vid en ingång till ett hyreshus, han såg helt livlös ut. Vi stannade och jag gick fram till honom. Jag började med att fråga om han hörde mig, då slog han upp sina ögon direkt och tittade på mig. Kunde ju direkt konstatera att hans medvetande var det inget större fel på. Nästa fråga jag ställde blev "mår du dåligt eller har du druckit för mycket?". Som svar fick jag:
- Jag har varit hos en kvinna som jag tycker mycket om, men det blev lite mycket alkohol.
Så pratade en stund till med mannen (som sa att han hade ringt en vän som skulle hjälpa honom) och gick sen skrattande tillbaka till bilen. Det var ju tur att det inte vara något värre än lite väl många alkoholhaltiga drycker! ;) Men man kan ju aldrig veta! Så folk, stanna och fråga, ni kan ju för tusan rädda ett liv!

Gyros, bugg, graviditet, matlåda.

Vilken söndag. Direkt efter pippiinlägget igår gick jag bort till Liv och blev kvar där till strax efter kl 15. Det blev en massa prat om allt möjligt och vid 14-tiden tog vi en tur bort till Tom's Corner för att hämta lite mat. Gyrostallrik, mums! Efter att ha spenderat över fyra härliga, lugna timmar med Liv mötte jag upp Johanna för att lämna en bok och därefter hem för att vänta in familjen. De fikade här (äppelkaka) och jag fick i mig lite kaffe (proppmätt efter gyrosen!). Kl 18 var det dags för mig och min syster att röra oss mot Lyckeby för buggkurs. Om jag trodde att jag kunde bugga så har jag insett att det var nog fel ... Haha =) "Dra och tryck, dra och tryck". 1,5 timme gick superfort och man har inte tid att glo på andra, man är fullt upptagen med att få ihop sina egna fötter och ben! Vilket betyder att man kan vara lugn, ingen glor på en själv heller. Hemma vid niotiden, helt utslagna. Trots detta lyckades jag inte somna! När jag hörde tidningsbudet så var jag på väg att stiga upp, förbaskade sömn. Hoppas på bättre lycka i natt! Jag orkade till slut ta mig upp i morse och tog tåget in till skolan. Vilken föreläsning säger jag bara! Graviditet och förlossning var ämnet och föreläsaren var riktigt duktig. När jag kom nu vid 14-tiden, så hade jag turen att ha en matlåda i kylen som mamma lämnade igår, perfekt när man kommer hem och blodsockret är alldeles för lågt. Nu börjar jag piggna till lite grann och ska ägna en stund åt att städa, tvättid 16-20 och samtidigt få ihop lite anteckningar från dagens föreläsning.
Men kl 20 ikväll tar jag kväll! Då är det först Idol och sen CSI =)

Tänk vad kroppen kan åstadkomma!

Pippitröja.

Jag är lite, lite sugen på en pippitröja.

När plånboken tillåter. 798 kr. Finns här.

En budgetvariant för 250 kr finns här.

Eller så kan man göra som den här tjejen och försöka sticka en själv! Resten låter jag vara osagt, Tina ;)

En pluggfri dag.

Det blev en bloggpaus igår. Tentanerverna spökade på förmiddagen och efter tentan så blev jag helt slut. Sov några timmar och spenderade en stund hos Tina efter det. Ja, tentan. Det kan ha gått superbra, men det kan ha gått rent åt skogen också. Men ingen mening att lägga tid på att fundera, svaret kommer inte fortare för det. Idag ska jag träffa Liv en stund och sen är det buggkurs ikväll! Första gången och jag hoppas på att gruppen kommer bestå utav många härliga människor =) Jag ska verkligen njuta av en helt pluggfri dag! I morgon drar det nya temat igång och då blir det full fart igen.

Poncho.

Ibland får man unna sig något för att orka ha pluggmotivation ...


Poncho från Ellos.

Pluggtips.

Och så sitter man där, efter föreläsningen/arna med x antal sjukdomar som ska pluggas in. Det är symtom, diagnos, behandlingar, omvårdnad, bemötande. Hur gör man då? Hur ska man lyckas med att få allt att fastna på 5 veckor?

Detta är mina bästa tips, kanske funkar det för dig också =)

* Läs kapitlet en gång. Läs det sedan en gång till samtidigt som du skriver anteckningar för hand. Läs det en tredje gång för att se om du har missat något.
* Skriv anteckningarna på datorn, läs om sjukdomen/sjukdomarna en gång till, komplettera med fakta från internet, läs i boken igen.
* Skriv s k "plugglappar". Frågan på ena sidan, facit på den andra. Lätt att sitta och förhöra sig själv!
* Ta hjälp av klasskompisar, sitt och diskutera, gå igenom det ni ska kunna. Det brukar lugna nerverna något när man upptäcker att man har pluggat på ungefär samma saker + att man får upp ögonen för något man har missat.
* Gör upp ett pluggschema! Lättare att se hur mkt man behöver hinna med för att bli färdig i tid. Jag brukar ha som mål att vara klar med alla anteckningar och plugglappar minst en vecka innan tenta, för att bara kunna sitta och få in allting ...
* Ta pauser! Frisk luft, en promenad, fika.

- Om du kuggar? Kolla över din pluggteknik. Kanske pluggar du på fel sätt eller började du plugga för sent?

Tips -> Föreläsning.

Du har en tretimmarsföreläsning framför dig. Hur gör man för att hålla sig pigg och orka lyssna?

* Innan föreläsning -> Läs om det som det ska förläsas om! Alltid lättare att hänga med om man har lite koll innan.
* Anteckna! För att hålla sig pigg en hel föreläsning och orka lyssna, kan det funka att anteckna hela tiden, även om det egentligen inte är något viktigt. Skriv små stödord, rita små figurer som förklarar! Vad som helst för att inte tappa intresset.
* Ladda upp med mat! Kaffe, vatten, smörgås, frukt, godis. Saker som höjer blodsockret när man känner att energin ger sig iväg och gäspningarna börjar bli lite väl många.
* Sitt längst fram! Om du vet att du lätt tappar fokus, är det smart att sätta sig långt fram i föreläsningssalen.
* När du kommer hem: Gå igenom anteckningarna direkt och fyll i det som saknas. Ofta har man glömt bort varför man har skrivit visa ord dagen efter.

Sen underlättar det klart att man har valt rätt ämne och är intresserad av det man läser om!

Dagen innan tenta.

Dagen-innan-tenta-ångest. Än har den faktiskt inte infunnit sig, men känslan kommer säkert smyga sig på lagom till i kväll .. För första gången i mitt liv ska jag skriva tenta en lördag! Snacka om att förstöra helgkänslan. Klockan 11-14 i morgon är det dags att försöka få ner alla sina kunskaper om psykiatri på papper. Tänkte plugga en timme nu, sen lunch (bakpotatis med kantarellröra!) och så lite mer plugg. Hoppas på att det går vägen!


Förresten, tänkte försöka få ihop ett inlägg om mina bästa pluggtips! Kommer förhoppningsvis upp under dagen.

Kantarellsmörgås.

Gårdagens fynd! Blev en rejäl kantarellsmörgås till frukost.

Pluggsällskap.

Idag har jag pluggsällskap. En vovve som håller stenkoll på vart jag går och en katt som tycker att det perfekta sovstället är mellan datorskärmen och tangetbordet .. haha =) Tenta om två dagar och lite lätt ångest börjar göra sig påmind.

Regn.

Jag hann i princip bara komma innan för dörren innan regnet öste ner ute! Har haft några trevliga timmar på stan med Alex, fika på Contan (och en stunds pluggande!) och en liten runda på stan. Nu kommer Tina snart hit, så ska fortsätta med det sociala ^^ Pluggandet ska också hinnas med, men samtidigt så känns det som att jag börjar få koll på det mesta.

Trist väder!

14 september.

Helt plötsligt är det onsdag, tycker veckorna går fort! Jag vaknade vid halv åtta, gick ut och hämtade tidningen i postboxen (!), drack en kopp kaffe och åt lite frukost. Nu har jag även hunnit med en dusch, effektiv morgon för att vara "ledig". Vid tio, elva-tiden ska jag träffa Alex för en fika och lite senare under dagen blir det en pratstund med Tina. Ikväll blir det tacos i Sonekulla! =)

Pediatrik och geriatrik.

Nu har Liv precis gått. Vi har suttit i nästan två timmar och gått igenom allt. Känner mig lite lugnare! =) Blev en promenad in till torget innan för att hämta ut studielitteratur som hade kommit, nytt tema redan på måndag! Jag hade även beställt en pocketbok som handlar om en tjej som får psykisk ohälsa. 
 

Nu ska jag värma lite rester från gårdagens middag!

13 september.

Jaha, ännu en ny dag. Tänkte spendera den med lite tvätt,städ och plugg + träffa Liv i eftermiddag. Vi ska plugga ihop en stund, alltid skönt att ventilera sig lite och lära sig något nytt som man har missat! Steg upp runt 8-tiden i morse och drack en kopp kaffe tillsammans med tidningen i sängen (väldigt härlig morgonrutin). Insåg för en stund sedan att jag inte har ätit något än, frukost kanske vore bra innan jag ska äta lunch ... haha =)

Det förbaskade tidningsbudet.

Tidningsbudet fattade inte vinken, trots min fina lapp. Antingen kan hon/han inte läsa eller har personen ett förskräckligt morgonhumör. I natt smällde tidningsbudet lite extra i dörrinkastet, stampade som en elefant på x antal hundra kilo i trapphuset och avslutade med en härlig hostattack.
Lägg gärna BLT i postboxen, tack! =)

Pluggsäng.

Hemmagjort potatismos och fiskpinnar till middag med rivna morötter och blomkål. Gjorde även egna fiskpinnar (torskfilé i bitar, panera och steka). Väldigt gott! Även ägnat mig åt pluggandet. Ibland har jag full koll på läget, för att i nästa stund känna paniken komma krypande. Med andra ord är det precis som det brukar vara inför en tenta.

Så här kan det se ut när man pluggar psykiatri.

12 september.

Ny vecka på G. Startade morgonen med frukost och tidningen i sängen, väldigt bra start på veckan. Därefter har jag läst och skrivit lite till om borderline, ska prata om det på basgruppen idag. Planen är att jag ska ta tåget kl 12, innan dess blir det en dusch och lite lättlunch.

Tänk när busfröet var så här liten!

Kärlek.

Fler bilder från bröllopet.
I kyrkan.

Efter bröllopscermonin. Såpbubblor skulle det blåsas!

Första dansen. Kan förresten tala om att det funkade utmärkt att dansa i min klänning, trots längden =) (ni ser mig till vänster)

Bilderna är lånade av Emelie.

11 september.

Hemkommen efter middag hemma hos föräldrarna. Plankstek och chokladpudding med grädde till efterrätt. En alldeles perfekt avslutning på veckan. Nu är det bara att ladda inför tentaveckan. Om sex dagar är det dags att visa om man har lärt sig något under de här veckorna. Så i veckan ska det pluggas! Förresten, inget kan väl inte ha missat att det är 10 år sedan terrordådet i New york. Jag minns precis den dagen. Vi befann oss på Mallorca och hade varit ute på en båttur hela dagen. När vi är tillbaka på land har varenda restaurang storbildstv på och vi tror först att det är en film, tills ett svenskt par berättar vad som har hänt. Overkligt.

Bröllop 110910

Igår var det dags för min kusin Niklas och hans sambo Jessica att gifta sig! Väldigt fin bröllopscermoni och så en rolig bröllopsfest med god mat och lite överraskningar emellanåt. Bland annat så kom Verateatern och underhöll oss!

Det fina brudparet med brudnäbbarna Ella och Tilla

Picture.

40 minuter tills jag ska ge mig iväg och börjar bli klar =)

Dyngkåt och hur helig som helst.

Mia Skäringer. Hon har bland annat varit med i Solsidan. Om ni inte har sett Dyngkåt och hur helig som helst, gör det! Här har vi en kvinna som verkligen kan bjuda på sig själv och som slår huvudet på spiken.

Här har ni länken.

Bröllop!

Här har jag precis börjat processen att göra mig bröllopsfin, en av kusinerna ska ju gifta sig idag! Håret ska lockas, makeupen ska läggas, naglarna målas och allt annat sånt där, det tar sin lilla tid =)

The body shop

Jag hade helt glömt bort att jag skulle få en "present" när jag tecknade en prenumeration på ToppHälsa. Så idag låg det en trevlig överraskning i postboxen. Kommer gå runt och dofta citron nu!

Bodybutter och duschtvål från The Body Shop + necessär

Ommöblerat.

Vilken effektiv eftermiddag det blev! Jag hade tvättid och så satte jag igång med städningen. När jag "dansade" runt med dammsugaren fick jag för mig att ändra om. Rätt nöjd med resultatet faktiskt, men känns lite "tomt" på ett ställe, tänkte försöka hitta en mysig fåtölj. Vill prova att ha sängen längre bort från ytterdörren, är lite störande ibland när grannarna kommer hem sent. Jag letar även efter nya kuddfodral till soffan + ljuslyktor till soffborden.


Den lilla tvbänken ska bort, ska istället hitta en fåtölj som ska stå mellan skrivbordet och tvn.

Lite nya kuddfodral skulle göra susen!

Effektiva fredagen ...

Det blev en lugn jobbkväll ihop med Wicky igår, alltid skönt att komma hem efter ett jobbpass och gamlingarna mår bra =) I morse började jag med S-HLR kl 8 -> Sjukhus - Hjärt och lungräddning. Först ett litet test, teori och sen öva praktiskt. Alltid bra att friska upp minnet! Om du får möjligheten, trots att du kanske inte jobbar inom sjukvården, ta en HLR-kurs. Det kan rädda liv!
Ja och nu till det mindre roliga ... Efter utbildningen gick jag ut till bilen, men kom inte in i den. Batterierna i "nyckeldosan" hade tagit slut. Inser även att mina hemnycklar låg inne i bilen, så kunde ju inte ta tåget hem heller. Efter 40 minuter så lyckas jag äntligen få upp luckan till dosan och går till den enda affären som ligger nära skolan -> Inga batterier. Får för mig att byta plats på batterierna och det funkade! Överlyckliga jag hoppade in i bilen och gav mig iväg på "batterijakt". Tredje gången gillt blev det, hittade till slut batterier på Maxi. Men var lika nervös varje gång jag stängde av bilen. Jag vågade ju inte låsa den och jag hade heller inte kunnat starta den sen, om batterierna la av helt ... Snacka om spänning i vardagen, haha! =) Men nu är jag hemma och har fått i mig lite lunch, även kommit igång med tvättandet. Nästa steg blir att ta tag i städningen, men funderar på en liiiten powernap först.

Lugn morgon.

Upp tidigt i morse, 06.15 infann jag mig i duschen, på med kläder, föna håret, starta kaffebryggaren, äta frukost och läsa tidningen, på med smink, slänga in lite bilder här. 07.44 satt jag i bilen. Ingen stress i morse! Trots att jag hann göra rätt mycket, så hade jag gott om tid. Jag kunde till och med äta frukost i lugn och ro =) Tog bilen till skolan eftersom att jag ska jobba i eftermiddag, tänkte att jag har inte tid med förseningar och ersättningsbussar. Just det, denna underbara skola. I vanliga fall brukar vi behöva böna och be för att få resursföreläsningar, i de flesta fall blir vi nekade. Sen nu, helt plötsligt får vi reda på att kl 13 idag så är det en timmes extra föreläsning. Varför tala om det bara några timmar innan? Jag ska ju jobba, så går ju liksom inte. Förbaskade skit.

Nu ska jag ha några lugna timmar innan jobbet kl 14. Läsa lite inför HLR-utbildningen i morgon, äta lunch och så.

Bildbomb.

Tittade på gamla/nya bilder på datorn, här kommer ett litet urval år 2006-2011  =)
2006


2007

2008

2009


2010

2011

God natt!

Paus. Tänk om man kunde trycka på paus ibland, skjuta upp saker och ting utan konsekvenser. Äh, thats life helt enkelt. Bara att le och vara glad! Nu ska jag förbereda inför i morgon och ställa klockan på ... 06.00!! Önskar att någon kunde dra mig ur sängen på morgonen, tvinga mig, sno täcket, vad som för att jag inte ska snooza i evigheter.

Baconlindad kycklinfilé

Till middag idag blev det baconlindad kyckling med en kall citronsås, mums!

Ingredienser 2 portioner
Kycklingfilé
Ett halvt paket bacon
En burk creme fraiche
Färsk citron
Citronpeppar
Smör

Tina kyckligen. Lägg den i en ugnssäker form med lite smör i botten. Linda in kycklingen i bacon och in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. Blanda creme fraiche, citronsaft och citronpeppar efter egen smak. Goda tillbehör är couscous och broccoli!

10 dagar kvar.

Ibland känns det som att jag har full koll på läget, i nästa stund känns det precis tvärtom. Dessa förbaskade tentor ... 10 dagar kvar nu. Idag har jag läst ännu mer om psykofarmaka, övat på gamla tentor och så vidare. Även lagat till en väldigt god middag, inlägg om det lite senare.
Om ingen "räddar" mig, så blir det en tur till med pluggandet.


Where did you go?

Varför är man som piggast när man borde ligga och sova sött i sin säng?? Är det tentanerverna som spökar trots att jag inte känner mig stressad? Jag orkade inte plugga för fem öre när jag kom hem från skolan i eftermiddags, supertrött! Så la mig en timme, tog en promenad till Willys och sen idol hemma hos Liv. Var hemma strax efter kl 21 och dååå helt plötsligt kom pluggmotivationen över mig!! Så läst och skrivit ännu mer anteckningar på psykofarmaka, men blir mer i morgon. Eftersom att jag vet att jag inte kommer kunna sova, så ska jag se Criminal Minds kl 23 och äta nånting.

Jag har äntligen kommit på en idé till min nästa tatuering! Vill ju göra något mer avancerat än stjärnor och sådant. Så ska bara hitta en bra tatuerare, ge mitt förslag och så får hon/han rita. Hade hoppats på att göra tatueringen i december, efter praktiken helst. Åhhh, tror det kommer bli så jäkla bra!

See ya!

6000 steg senare.

Godmorgon! Klockan åtta möttes jag och Liv. 50 minuter och 6000 steg senare var vi tillbaka, otroligt nöjda med en tidig morgonpromenad. Nu ska jag äta frukost och dricka kaffe, sen ta en dusch och kanske ta 11-tåget till skolan (annars blir det kl 12).

Grymt duktig tjej!

Psykofarmaka.

Hemkommen från en lugn jobbkväll, alltid skönt när timmarna bara rullar på utan problem =) Nu ska jag ta en dusch, ta något att äta och sen läsa psykofarmaka (kanske ger lite sövande effekt ...). I morgon ska jag och Liv vara otroligt hurtiga och ge oss ut på promenad kl 8! Vad har jag gett mig in på ... Sov gott!

Klockor x 3

Beställt vårdklockor från vårdväskan. Superbra att ha när jag är ute på praktik eller ska jobba.

Den första jag fick hade en spricka (den längst till höger), så de skulle skicka en ny. Men blev lite fel så har helt plötsligt tre stycken =)

Balkongfynd!

Äntligen börjar några av tomaterna att bli röda!

5/9.

Usch, känns konstigt att vi redan är inne i september! Innan man hinner reagera så kommr allt vara vitt ute ... I dag är det måndag och än så länge har jag inte hunnit med nånting, men tar det lugnt innan jobbet. Dags för en dusch snart och sen laga till lite mat som jag kan ta med mig =)

Finaste vovven!

Fynd i trädgårdslandet.

Den kommande veckan.

Nu är jag klar med veckans plugg! Jag lyckades hålla min planering =) Anteckningarna och plugglapparna är klara. Så mellan städ och tvätt ikväll kan jag "tjuvstarta" med kommande veckans pluggplanering. Två veckor kvar till tentan, jag ska klara den! I morgonkväll blir det jobb för min del, 14-21. Därefter så är det skolan som gäller hela veckan. Basgruppsträffar, föreläsning och HLR-utbildning. Till helgen blir det bröllop! Så ser min kommande vecka ut, känns som att det kommer bli full fart.

Lördagsmys.

Klockan 18 ikväll tog jag helg! Eller ja, i alla fall så blir det lördagsmys och en kväll ledig från psykiatrin =) Det blir vin, räkor, vitlöksbröd, omelett med kantarellstuvning, aioli och annat gott!

Sen är det CSI-maraton på tv, kan det bli så mycket bättre??

Våffellunch.

Lördag. Inte så mycket helgmys här än. Jag tog lunch för en stund sedan, behövde en paus i pluggandet. Våfflor, mums!

Snurriga siffror.

Ringde och sa upp mitt bostadsbidrag nyss. När jag väl hade pratat med en väldigt trevlig kvinna i telefon och lagt på insåg jag att jag hade räknat alldeles tokigt (skyller på dagens plugg!). Jag höll nämligen på att få ett nervöst sammanbrott först, trodde att jag hade tjänat på tok för mycket. Men insåg att jag hade räknat på lånedelen av CSN och inte bidragsdelen, det gjorde ju en jäkla skillnad på sisådär 30 000 sek ... Så jag är inte återbetalningsskyldig, det gjorde min fredagskväll (+ att jag ska jobba på måndag!). Fast kommer låta bidraget vara uppsagt iaf, lika bra det och slippa fundera på sådant =)

Idag har jag verkligen pluggat psykiatri. Tror nu att mina anteckningar är klara och nästa steg är att skriva en massa plugglappar. Förhoppningsvis blir det klart under helgen så att jag kan börja plugga "på riktigt" på måndag. Två veckor kvar till tentan och det känns som att jag, för en gångs skull, har gått om tid. Men det kan ändras fort ...

Hoppas ni får en bra fredagskväll! =)

Pluggsällskap?

Det är en trött vovve som gör mig sällskap idag. Hon grymtar, suckar och byter sovställe ibland. Extra högt suckar hon när hon vill poängtera hur förbaskat tråkigt sällskap jag är ... Haha =) Men jag känner mig väldigt duktig för tillfället, hunnit med ca 4,5 timmes plugg än så länge och mina anteckningar om psykiatri börjar bli klara. Jag har läst om bland annat borderline, panikattacker, olika behandlingsformer, läkemedel osv.


Skofrossa.

Nu får det bli lite uppdatering här. I tisdags blev det en runda till Karlskrona, hittade tre par skor inför hösten/vintern. Lycka. Annars så har det varit basgruppsträff, artikelsökning, plugg osv. En helt vanlig vecka med andra ord. Idag är det plugg som gäller, inte förvånande alls ... =)

Skor.



Två par boots, samma modell men olika färger. Supersköna! Ett par vinterstövlar, men de får allt vänta ett tag på att användas ...
RSS 2.0