25 till 26 juni.

Igår lyxade jag till det med pizza tillsammans med Tina vilket resulterade i en härlig matkoma ... Idag är det dags för jobb igen, 13.15-21.30. Längtar tills det är dags att jobba dag igen (vilket sker i morgon) då är vi lite mer folk och arbetstrycket lättar lite grann =)

Full fart!

Jag överlevde första helgen på jobbet! Jag jobbade kväll igår och hade inte en lugn stund. Det skulle tas Mews (vitala parametrar -> blodtryck, puls m m), dokumenteras, allt omvårdnadsarbete, bädda rent sängar efter patienthemgångar osv. Som undersköterska gör man i princip allting runt patienten förutom att hålla reda på mediciner och sådant. Däremot delegeras det sedan, så att man får ge pat. tabletter emellanåt. Men det är otroligt nyttigt att gå som usk på en avdelning som sjuksköterskestudent. Jag har lärt mig så otroligt mycket bara på två veckor och blir mer och mer trygg i min roll =)
 
Förutom jobb i helgen så firades det midsommar i fredags med midsommarmat, tårta och slutligen grillning på kvällen i Hoby. I lördagskväll blev det grillning i Asarum. Så den här helgen har jag verkligen haft fullt upp, men det har varit en riktig toppenhelg =)
 
Här kommer lite diverse bilder från helgen
Dans kring midsommarstången.
Bolt tyckte att det funkade alldeles utmärkt att sova på min klänning.
.
Ville föredrog mitt knä.
Lördagens aktiviteter i Asarum - Fotboll, crocket och kubb!
Helgens midsommarnaglar.

Fika.

Nu är mina introdagar slut! Ledig idag och i morgon, men på lördag är det upp till bevis ... Men jag tror nog att det kommer gå bra =) Idag har jag gått en runda på stan med systern, vi tog även en fika på Contan. I morgon är det ju midsommarafton, så då blir det först typisk midsommarmat (sill, potatis osv) och sedan grillning. Kommer nog rulla fram innan dagen är slut!

Dagens fika!

Update =)

Nu har jag gjort de första tre introdagarna på nya jobbet! Det som är det "svåra" är att lära sig alla rutiner och inte glömma nånting. Men tre dagar återstår (mån-ons) så hoppas på att ha fått in allt då =) Men än så länge trivs jag väldigt bra och lär mig nya saker varje dag. Jag tror verkligen att jag kommer ha stor nytta av detta inför slutpraktiken på gyn.

Den här helgen har jag bara tagit det lugnt. Jobbar två helger i rad sen, så får passa på att njuta av den här helgen. I dag har jag tänkte handla och städa, skönt att slippa det i veckan sen =)

När man inte är överrens.

Igår tänkte jag vinna lite pengar på Bingolotto, men de tyckte tydligen inte riktigt samma sak. Så gick istället minus med hundra kronor. Tjoho! Men jag hade ett väldigt fint sällskap som tyckte att bästa stället att placera nosen på var över halva min lott. Underbara, fina, härliga vovve!

Examensfest.

Om ni undrar vad jag har för mig ikväll så står det examensfest på schemat! =) En nybliven sjuksköterska och en nybliven gymnasielärare ska firas!

Orkidé.

Ännu en ledig dag. Det är när man börjar fotografera sina blommor som man inser att man har för mycket ledig tid ... Haha! =)

Orkidéen trivs på sin plats. Den tappade fyra blommor förra veckan, men nu är nya på G igen =)

Godkänd!

Jag fick nyss reda på att tentan är godkänd! :D Jag var jäkligt nervös när jag skulle klicka upp svaret, bläää ... Men det stod ett klart och tydligt G jämte min kod (vi har kodade tentor för att läraren inte ska veta vem som har skrivit vilken tenta). Så nu är fem terminer helt klara! =)

Introduktion.

Nu är första introdagen på nya jobbet gjord. Det var en gemensam information för de usk:or och ssk:or som ska vara där i sommar. Vi visades runt, fick skåp, inloggningar, kläder osv. Vi repeterade även HLR! =) Jag fick även schema för hela sommaren och är riktigt nöjd. I den första perioden jobbar jag minst en natt/vecka. Jag har aldrig jobbat natt förut, så ska bli intressant och se vad jag tycker om det =) Dock har jag en tuff vecka där jag har fem pass, varav ett är ett nattpass mitt i veckan. Då gäller det verkligen att kunna "växla" och få till det med sömnen!

Men nu har jag sju lediga dagar framför mig innan mina två veckor med sammanlagt sex introdagar drar igång. Minisommarlov.

Förresten, för er som undrar så kommer jag vara på en avdelning där patienterna oftast är gamla och multisjuka. Många kräver mycket hjälp och omvårdnad, så kommer nog ha att göra! =)

När man inser ...

Termin fem är över. Det är verkligen helt sjukt att jag har gått 2,5 år på högskolan. En termin kvar -> 20 veckor. Alltså TJUGO skolveckor till jag är leg. sjuksköterska!! Det känns galet bra, men samtidigt så kommer paniken inför allt som väntar nästa termin. C-uppsatsen ska skrivas, den nationella skriftliga tentan ska skrivas och bli godkänd samt den praktiska delen och så slutpraktiken på gyn som också ska bli godkänd. Men därefter, då är jag klar ...

Men det tar jag till hösten. Nu är det sommarlov och jobb på sjukhuset som väntar. Det ska bli så jäkla roligt att äntligen få komma ut och träffa alla patienter igen, lära sig nya saker och få mer erfarenhet.

Tänk, idag hade jag min första sovmorgon på fem veckor utan ångest. Jag kunde med gott samvete ligga kvar i sängen till efter kl 10, äta frukost och nu städa i lugn och ro. Stort plus för att vara ledig!
RSS 2.0