"Hemmagjorda" fiskpinnar.
Välkomna till en ny kategori på bloggen som jag kallar Mat/recept. I den här kategorin kommer jag lägga in recept och egna tips på allt som har med mat att göra :)
Så det allra första receptet eller kanske snarare tips på middagsmat är middagen jag gjorde idag.
"Hemmagjorda" fiskpinnar och potatismos.
Ska man laga maten senare på eftermiddagen/kvällen är det lagom att ta upp fisken från frysen på morgonen och lägga i kylen. Tänk även på att fisken ska vara rätt så "frusen" för att inte trilla sönder när man delar den i skivor.
Fyra portioner.
* Två fiskblock (tex sej)
* Ströbröd
* Två ägg
* Flytande smör till stekning
* Salt
* Pulvermos alt hemmagjort potatismos
1. Börja med att dela fiskblocken i skivor (ca 1 cm).
2. Pensla fisken med ägg.
3. Blanda lite salt tillsammans med ströbröd i en bunke och doppa fisken där i.
4. Stek fisken på ca 8-10 (Om du har en spis som går upp till 12:an). Man behöver steka fisken ett par minuter på varje sida.
5. Glöm inte att göra potatismoset under tiden som du steker fisken :)
De här fiskpinnarna är 1000 gånger godare än de "färdiga" man köper i paket.
Tips! Som tillbehör passar det utmärkt med en sallad som är gjord på rivna morötter, apelsin och äpple.
