Nillas gryta med fisk och räkor.
Dags för ännu ett recept, som jag själv har "hittat" på. Eller rättare sagt-> Har utgått från ett grundrecept i en kokbok och sen gjort det betydligt bättre.
Ca 2-3 portioner.
Du behöver:
* 400 g fisk (fryst fiskblock t ex torsk)
* En burk skalade räkor (finns i kyldisken, är ca 200 g)
* ½ purjolök
* ½ fiskbuljongtärning
* 7 dl vatten
* ½ dl matlagningsgrädde
* 1 msk mjöl
* Citron
* 1 krm salt
1. Dela fisken i mindre bitar och pressa en halv citron över, hacka sedan purjolöken.
2. Koka upp vattnet med buljongtärningen.
3. Häll i fisken och purjolöken. Salta och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. (Fisken ska vara genomkokt = vit)
4. Blanda mjöl och matlagningsgrädden (redning). Häll redningen i grytan och låt det koka upp.
5. Stäng av värmen på platten och häll i räkorna.
Klart!
Tillbehör -> Kokt potatis.
Tips -> Sallad gjord på rivna morötter, äpple och apelsin delade i bitar är perfekt! (man kan även pressa den andra halvan av citronen över salladen)
Ca 2-3 portioner.
Du behöver:
* 400 g fisk (fryst fiskblock t ex torsk)
* En burk skalade räkor (finns i kyldisken, är ca 200 g)
* ½ purjolök
* ½ fiskbuljongtärning
* 7 dl vatten
* ½ dl matlagningsgrädde
* 1 msk mjöl
* Citron
* 1 krm salt
1. Dela fisken i mindre bitar och pressa en halv citron över, hacka sedan purjolöken.
2. Koka upp vattnet med buljongtärningen.
3. Häll i fisken och purjolöken. Salta och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. (Fisken ska vara genomkokt = vit)
4. Blanda mjöl och matlagningsgrädden (redning). Häll redningen i grytan och låt det koka upp.
5. Stäng av värmen på platten och häll i räkorna.
Klart!
Tillbehör -> Kokt potatis.
Tips -> Sallad gjord på rivna morötter, äpple och apelsin delade i bitar är perfekt! (man kan även pressa den andra halvan av citronen över salladen)

Kommentarer
Trackback