Klyftpotatis och kycklingfilé med tzatsiki.
Igår lagade jag klyftpotatis och kycklingfilé, mums! :)
Gjorde klyftpotatisen på bakpotatis, det blir betydligt godare. Sen fick mamma göra marinaden till kycklingen, eftersom att den hon gör är så jäkla god :)
Ingredienser ca 4 portioner:
5 bakpotatisar
1 kg kycklingfilé
Gurka
3 dl grekisk youghurt
2-4 vitlöksklyftor
Mat/raspolja
Citronolja
Salt och peppar
Valfri marinad till kycklingen
* Börja med att låta kyckligen ligga i marinaden i några timmar.
* Skär därefter bakpotatisen i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Häll på på vanlig mat/raspolja, men även olja med smak av citron. Salta och rör om!
* Sätt därför in kycklingen och potatisen på 200 grader. Om man delar varje filé i två tar det lite kortare tid.
Beräkna ca 45 minuter på potatisen och 1 timme på kycklingen.
* Förberedd under tiden tzatsiki. Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda gurkan med grekisk youghurt, pressa i vitlöken och smaksätt med salt och peppar. Ett tips är att även ha i lite mynta!
Tips! För att få ännu bättre smak på tzatsikin kan man göra den samtidigt som marinaden till kycklingen. Ju längre tid tzatsikin för stå i kylen, desto mer och bättre smak.
Eftersom att kycklingen och potatisen är inne samtidigt i ugnen, är det smart att använda sig av varmluften :)
Klart!
Och så ser det väl fräschare ut med en grönsallad av något slag, men att äta grönt har aldrig varit min starka sida, haha :)
