Kycklinglasagne.

Igår lagade jag en väldigt god kycklinglasagne och här är receptet:
4 port.
Ingredienser:
1 paket färska lasagneplattor; Ca 200-250 gram
400 g kycklingfärs (går även att mixa själv av kycklingfilé)
2 tsk olivolja
2 små gula lökar
2 rivna morötter
2 rivna palsternackor
2 hackade vitlöksklyftor
1 röd chili (hackad)
3 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
200 g krossade tomater
4 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk riven ost (t ex parmesan)
Salt, peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader. Hetta upp oljan i en stor kastrull, bryn grönsaker och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré. Låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross. Koka på svag värme i 15 min. Krydda. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning. Låt det sedan sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar, rör i den rivna osten och ställ åt sidan. Varva ostsås, färs och lasagneplattor i en ugnsform. Grädda i ugnen i 25 minuter.

Jag hade betydligt mer ost i såsen, tyckte 4 msk kändes väldigt lite ... Ett tips är även att spara lite av den rivna osten och lägga på det översta laget av lasagneplattor, då får lasagnen en finare färg =)


Från tidningen MåBra Mat nr 1 2011.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0