Someone like you.

Efter en superbra helg så är det en ny vecka igen och ännu en dag på praktiken har gått. Jag trivs riktigt bra! Hittills har det blivit en hel del vaccinationer och sådant. Tillbaka till helgen -> I fredags blev det thai med trevligt sällskap, Idol efter det. I lördags var det fest i Olofström, fick med mig lillasyster och dagen efter åt vi bakismat på Donken ... haha =) Skräpmat är som godast när man är lite dagen efter!

En gammal bild är bättre än ingen alls.
 

Första veckan.

Nu har jag gjort min första vecka på praktiken. Trivs än så länge väldigt bra och det är roligt med patientkontakten igen =) Det är ju det som är det tråkiga när vi har teori, inga "riktiga" patienter. Ser framemot helgen som börjar med Thaimat ikväll =)

En kort update.

I morgon tror jag nog att jag ska kunna friskförklara mig själv! Ons-fre spenderade jag mest framför tvn eller i sängen, allt för att försöka bli frisk. Igår åt jag hämtmat tillsammans med mormor och Vickan innan bilen rullade mot Olofström. Första dagen på praktiken närmar sig! Jag hoppas verkligen på att det kommer bli bra, har ju haft en sån jäkla tur med mina andra praktikplatser.
Ibland saknar jag mitt mörka hår! =)

Biverkningar.

Efter vaccinationen igår kände jag mig först helt på topp. Det kändes ingenting när jag fick sprutan och hade inte ont i armen efteråt. Gick på basgruppen i skolan, körde sen till Alex för fika. Då började tröttheten infinna sig, jisses vad seg jag blev! När jag kom hem till mig la jag mig i sängen och sov bort/låg framför tvn hela kvällen. Trötthet, lätt feber och ont i halsen. Idag har jag fortfarande en hals som inte är som den ska och jag har varit jäkligt trött hela dagen. Härliga biverkningar från vaccinet.

Red Riding Hood

Jag förlängde min helg lite efter ett spontant beslut efter buggen igår, tittade på Red Riding Hood och den var faktiskt bra =) Huvudrollen spelas av Amanda Seyfried (ni vet hon i Mamma Mia?).


Gammal bild

17 oktober.

Sitter och försöker planera upp veckan. Jag börjar praktiken på måndag nästa vecka, så behöver få en hel del plugg gjort innan dess. Läst lite på en artikel som handlar om genusperspektiv, den ska diskuteras i morgon + att jag ska läsa mer om andningsproblematik. Tänk vad skönt det hade varit med en veckas sol och bad istället! ... I morgon ska jag till infektionsmottagningen för sista vaccinationssprutan, ska bli väldigt härligt att få det gjort.
Nehe, nu får jag sätta fart med pluggandet!

Den här helgen.

Fredagskvällen spenderade jag  tillsammans med en kompis. Tacos, fruktsallad, idol och film =) Tittade bland annat på Shutter Island, en riktigt bra film! Igår åt jag middag hos föräldrarna, lite spontant så där körde jag sen till Olofström för fest och nu är jag tillbaka i Sonekulla igen. Ikväll är det buggkurs, femte gången idag. Veckan som kommer måste ägnas åt en jäkla massa plugg, då praktiken börjar om en vecka ... Hoppas ni har haft en bra helg! =)

Lite nytt!

I förrgår hade jag tjockistv och ingen dvd. Idag har jag en ny LCD och bluray-spelare! Meningen var att jag bara skulle ha en ny dvd, sen ledde det ena till det andra. Suddiga/dåliga bilder, får ta bättre en annan dag.

I don't do mornings.

Klockan började ringa 06.00, trettio minuter senare lyckades jag ta mig upp. En dusch och en kopp kaffe senare så är jag fortfarande i ett halvt sovande tillstånd. Jag hatar att stiga upp tidigt!! Bgträff 8.30-10, redovisning står på schemat.


Nu ska jag se om jag lyckas med mascaran eller om jag ist kommer köra borsten rätt in i ögat ... Z z z z z ....

Yes!

Igår tog jag och Liv en fika inne i Karlskrona. Jag åt en supergod ciabatta med kyckling, bacon och tomat. Anledningen? För att vi är så jäkla duktiga och klarade tentan båda två!! :D Nu kan jag verkligen stoppa undan psykiatripapperna.


Kanske skulle tillägga att jag hade 38 av 42 ... Jag har med andra ord gått runt och varit nervös i över tre veckor, helt i onödan!

Äntligen ...

Idag ska jag in till skolan för att ÄNTLIGEN få resultatet på tentan. Det är över tre veckor sedan vi skrev den och bara tanken på att behöva skriva omtenta nästa fredag får mig att tappa energi.

Nalle Puh.

- För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
- Ju längre man ligger i vattnet desto blötare blir man.
- När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster.
- Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram


Tycker den här dagen är så grå och trist, Nalle Puhs visdom gör det något trevligare.

En helg med skräck.

Lördagskvällen spenderades i Olofström med kinamat, The human centipede och Insidious. The human centipede var dock inte så läskig som jag trodde att den skulle vara, men det är verkligen en sjuk film! Ikväll var det buggkurs som vanligt och jisses vad bra det gick idag, nu börjar det äntligen kännas som bugg! Ikväll är "Olsson B&B" öppet igen, systern sover över, haha =)

Magdans, idol & nattgäster.

Igår provade jag och Alex på magdans. Jaaa ... Just det här med sensuella rörelser, är inte riktigt min grej, haha =) Men det var kul att prova iaf! Kvällen spenderades framför Idol med popcorn och cola (+ färgning av håret). Måste säga att Molly i Idol klassar ju ut alla andra! Annars så är även Moa och Linni två favoriter. Vid 01.30 ramlade två nattgäster in här, systern och en kompis till henne. Vi tog en rejäl sovmorgon, steg inte upp förren kl 11.

Färg!

Jag fick för mig att färga håret ikväll. Köpte nyansen ljus askblond. Jag har ju tyckt att mitt hår ibland går åt rött, ibland åt gult. När jag hade satt i färgen började jag först bli lite nervös, det var ju inte brunett jag skulle bli!

Men tycker att slutresultatet blev riktigt bra, inte så mkt mörkare eller ljusare än innan, men något mindre rött/gult!

Lägg märke till min fina t-shirt! ... Haha =)

Höst.

Men vad är detta för skitväder?? Vill ju inte ens ge mig ut och ändå är jag så illa tvungen. Basgruppsträff kl 10.30 så tar tåget om en stund. Ikväll ska jag förmodligen hem till föräldrarna, ytterligare ett litet kalas för pappa =)


Uuhhh ... Vart tog sommaren vägen?

Kladdkaka!

Efter att ha ägnat större delen av dagen till plugg (försöker få kläm på läkemedelsräkningen!!) så står det nu en kladdkaka i ugnen, mums! =)

Kommer njuta av detta perfekta kladdkakereceptet till säsongsstarten av Grey's anatomy ikv! Som jag har längtat! :D

Efter att ha bakat efter detta receptet x antal gånger, så har jag börjat komma fram till en perfekt kombination. Jag tar mer vaniljsocker och smör + kortare gräddningstid.

Namnskylt

Jag har beställt namnskyltar som jag kan ha till praktiken och till nästa sommar (när jag jobbar). Supersnabb leverans!


175 kr för två inkl frakt. Skyltmagasinet.

Hej där!

Här har det varit lite tyst de senaste dagarna, men energin till att blogga infinner sig inte alltid, tyvärr. Men jag spenderade fre-mån i Sonekulla. Buggkurs i söndags, vilket bjöd på ett oväntat skratt. Fick frågan av en annan deltagare om jag ville prova på magdans. Hon kunde, som hon sa -> Se att jag hade en kropp som passade för det! Så på fredag är det upp till bevis ... haha =) Igår fyllde pappa år, så det firades med lite kalas. Idag har jag varit i skolan. Först läkemedelsberäkning och sen basgruppsträff. Just det, gick ju en runda på stan i fredags och lyckades faktiskt hitta ett par svarta jeans med hög midja och en svart kofta. Jag hämtade även ut ett paket, som innehöll en poncho.

RSS 2.0