Torsdag.

Nu har vi varit i Altea i två veckor. På kort tid har jag träffat en massa nya människor och även lärt mig ett och annat spanskt ord .. Igår försökte jag förklara för en gubbe att han hade plingat på fel lägenhet och han försökte fråga om jag bodde där, ja jisses ... Tillslut kom jag ihåg att vivir betyder "bo", så sa Si, vivir och pekade på mig själv och sedan på min lägenhetsdörr. Han förstod iaf och gick upp en våning, haha =) Idag har det varit full fart på praktiken på morgonen. Jag hade ansvar över medicinerna, så en del piller skulle delas ut och någon skulle bli stucken.
Ikväll ska jag förmodligen skaffa ett spanskt telenr. Jag kommer skicka sms till en del, men sen kommer jag även lägga det på facebook. Jag ska även ta en tur till apoteket hade jag tänkt. Det är en ordentlig pollensäsong här i år! Så går runt och är helt igenomtäppt för det mesta, allergitabletter ska inhandlas. Annars ska jag bara ta det lugnt och ladda inför morgondagens praktik.

Vi var förresten ute och åt på en jättefin restaurang igår. Väldigt god mat! Man fick steka sitt kött själv, inte helt fel.

Utsikten från där jag sitter just nu. Tredje plan, biblioteket.

Lite flygresor.

Det blir lite flygande för min del under våren. Hemresan i juni är bokad! 12 juni landar jag på Kastrup tillsammans med syster! Hon ska komma ner hit någon gång under mina sista två veckor för sol och ledighet =) Meeeen sen blir det även en Sverigetripp i påsk! Flygresan var ett riktigt fynd, 80 euro t/r. Så jag är hemma 21/4-28/4, innan jag åker tillbaka till Spanien för ytterligare 6 veckors praktik. Saken är att även om vi gör 12 veckors praktik, så ska vi inte göra mer timmar än de andra i vår klass, som har 9 veckor. Därför är det lätt att lägga in en lite längre ledighet + att jag inte kommer lika många pass på praktiken när min syster är här.

Just nu har jag det verkligen väldigt bra! =)

Onsdag!

Jag har helt plötsligt gjort åtta pass på CAN! Vart tusan tar tiden vägen? Innan jag vet ordet av så befinner jag mig i hemtjänstens personalrum igen. Jag tackade ja till hemtjänsten för någon dag sedan, de ringde när jag låg på stranden ^^ Det känns tryggt att veta att jag kommer hem till ett jobb som jag har koll på + att jag känner de flesta av vårdtagarna. Idag har jag bland annat varit på cafétur med några brukare och haft ankomstsamtal med min första, egna brukare. Caféturen blev en promenad ner till ett café på stranden på förmiddagen, väldigt trevligt. Tänk att man faktiskt kan läsa på högskola, göra sin praktik utomlands och så har förmånen att göra det i värmen! Det var verkligen jättevarmt idag, som svensk sommar när den är som bäst. Ankomstsamtalet med min brukare gick bra, men det är ju dock lite nervöst när det är första gången. Jag har ju nu ansvaret att följa upp honom under hans 6 veckor här, se till att allting funkar och så något otroligt viktigt - Se till så att han och jag får en bra kontakt. Men samtidigt så är det ju väldigt roligt att jag redan har så pass mkt ansvar, jag känner mig redan som en i gänget =)

Ikväll blir det förhoppningsvis en liten "hejdå" drink med Maja och Lisa, som åker hem till Sverige i morgon. Då har de gjort 8 veckors praktik här. I morgon är det praktik 7,30-15,30 igen, samma sak på fredag. Men sen är jag ledig hela helgen, då jäkla ska det solas! ;)

Tisdag.

I morse steg vi upp relativt tidigt för att gå på matmarknad. Insåg att i fortsättningen så ska man nog köpa frukt & grönt där =) Därefter blev det en liten tur på "stan" och sedan hem för att laga lunch. Nu befinner jag mig på praktiken, börjar om 45 min. Idag kommer det några nya brukare och en av dom ska jag vara kontaktperson för! =)

Måndag.

Det här har varit en otroligt bra ledig dag =) Ilona och jag började dagen med att sola på stranden tillsammans med Caroline. Vädret har verkligen varit kanonbra idag! Därefter träffade vi Isabel för en fika, hon bor i Altea tillsammans med sin sambo. Jättetrevlig tjej. Vi följde med dem till La Marina, för ett litet besök på H&M och så matshopping i en väldigt stor mataffär. Jag köpte en vit, tunn kofta på H&M. Det enda som jag verkligen saknar här i matväg, det är mörkt bröd. Jag skulle just nu kunna betala en hel del för t ex varsågod eller lingongrova! Men i den här mataffären idag så fanns det iaf yoghurt. Här finns ju inte yoggi i 1 liters förpackningar som vi är vana vid, utan i burkar som vi har gräddfil i hemma ... Konstigt.  Blev även musli, så äntligen ser jag framemot frukosten igen ^^ I morgon ska vi göra ett besök på matmarknaden här, sen blir det praktik 15-22.30.

Inte lätt att fotografera koftan!

Söndag!

Jag har snart gjort en vecka på praktiken! 43 timmar gör jag totalt den här veckan, har varit här 6 av 7 dagar. Men jag är glad över att kunna skriva att än så länge trivs jag riktigt bra =) Eget ansvar är något man lägger stor vikt på här, så idag har jag haft ansvar för brukarna på 4:e etaget + en dam på en annan våning. Det innebär att man tittar till dem om de larmar osv. I morgon är jag ledig! Om det är fint väder så tänker jag passa på att få lite sol nere på stranden.

Två bilder från slutet av förra veckan.

Lördag.

Ännu en dag på praktiken. Den blev inte riktigt som vanligt, då en brukare fick göra ett besök till Levante (sjukhuset). Jag fick följa med och fick en inblick i den spanska sjukvården. Den stora skillnaden mellan svenska och spanska sjuksköterskor, är att vi lär oss väldigt mycket om bemötande och omvårdnad. Sjuksköterskorna här är dock väldigt duktiga medicinskt/tekniskt =)
Jag har precis slutat och ska strax hem för en siesta. Ikväll blir det kanske en liten utgång, men i morgon är det praktik 15-22.30 igen.

Vattengymnastik!

Nu ær jag på praktiken! Jag ska strax hoppa i bassængen och hjælpa till vid vattengymnastiken. Jag ska hålla mig i vattnet før att snabbt hjælpa till om någon tappar balansen eller nått sånt =) Poolen ær runt 34 grader varm .. Jisses! =)

La Marina

Internetcafét. I eftermiddags blev det en tur till La Marina i Benidorm, ett valdigt stort shoppingcenter. H&M finns dar! Sa blev lite shopping ... Dock sa gar det valdigt segt att ladda upp bilder, sa blir bara tva =) Battre uppdatering i morgon!


Nu ska det inte frysas om fotterna =)

Dagvakt.

Idag hade jag min första riktiga dagvakt (dagpass), det gick kjempebra! Dock är det lite vanskeligt att förstå norskan fortfarande, men lär mig nya ord varje dag =) Just nu befinner jag mig på CAN igen, var hemma några timmar efter att jag hade slutat men nu är jag här för att sitta vid datorn. Sen slipper Ilona går själv hem, hon jobbar kväll.

Så här ser det ut där jag sitter just nu.

Norskt.

Kvællspraktik på CAN idag och som ni mærker sitter jag vid en dator med norskt tangentbord .. Jag børjade dagen med att gå på marknad med Maja och Lisa. Det ær marknad hær varje tisdag. Dærefter åt vi tapaslunch, sen var det dags før praktik kl 15. Jag slutar 22.30 ikvæll och børjar 7.30 i morgon igen!! Så blir bara hem och sova sen =) Ænså længe trivs jag super hær, det ær trevlig stæmning och trevliga brukare. Det blir lite bilder och sånt i morgoneftermiddag.

Ha de!

CAN!

Jag befinner mig just nu på CAN, första dagen här =) Vi slutade egentligen vid 15-tiden, men vi sitter här med våra datorer. Härligt att kunna använda sin egen dator. Ikväll blir det nog Tapasrunda med Maja och Lisa, trevligt.


Kan tala om att norskan sätts på prov!

Buenas noches!

Jisses vilken kväll det blev igår! Vi började med att äta på en italiensk restaurang med Lisa. Nar vi satt där kom Caroline (jobbar som arbetsterapeut pa CAN) förbi tillsammans med två vänner från Norge. Så vi bestämde oss för att fortsätta på en bar vid strandpromenaden, men när klockan hade passerat tolv tog vi oss upp för alla jäkla trappor till kyrkan, där omkring finns en hel del uteställen. Kom hem strax efter kl 03 och kl 10 var det dags att hoppa upp ur sängen igen for en promenad. Vilken promenad det blev ... 2,5 h! Vi gick till Albir och sen nästan ända fram till fyren. I eftermiddags tog jag en välförtjänt siesta och nu är det internetcafèt igen. I morgon börjar vi praktiken, så då kan jag använda min egen dator =)

Hola!

Underbara internetcafè. Vi steg upp hyfsat tidigt i morse och började dagen med en morgonpromenad. Jag har även tagit tag i pluggandet ... Men fy tusan, plugg hör verkligen inte till när man är utomlands! ;) Igår kväll åt vi på en kinarestaurang och ikväll ska vi traffa Lisa, men vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Benidorm kanske?? Den stora nackdelen med vår lägenhet är att det är så fruktansvärt kallt! Vi köpte varsin filt idag, hoppas att det hjälper lite iaf. Jag har försökt börja plugga in lite spanska! Engelska existerar knappt bland spanjorerna så min standardfras just nu är oftast "no hablo espanol".

Några bilder på lägenheten!

Mitt sovrum.

Mitt badrum med ett otroligt fint duschdraperi .. haha =)

Me.

En bild far ni iaf =) Finns bilder pa bland annat lagenheten pa facebook, men de kommer upp har pa mandag =)

Ett varmt Spanien!

Underbara internetcafe! Flygresan gick superbra, gick över förväntan att hitta till lägenheten =) Bättre uppdatering kommer på måndag, då vi ska använda internet på CAN, då blir det även bilder!

Hej då!

Sista dagen. I natt rullar bilen mot Malmö, för att sedan ta tåget till Kastrup. Träffat både Alex och Tina idag, tänk att det dröjer över 3 månader innan vi ses igen! Galet =) Även träffat mormor en stund. Klockan 21 är det Grey's anatomy som gäller, sen ska jag försöka sova en stund. Jag får se när vi hörs här nästa gång, jag har dator med mig men sen krävs det ju internet också! ... Men jag lovar att det kommer bli en massa bilder =)

Vikten.

19.3 kg! Det är vikten på min resväska just nu. Så när väl sminket är nedpackat och möjligtvis ett par skor till, så väger den nog runt 20 kg, inte mer än 21 iaf, så är väldigt nöjd med min packning ;) Spenderade förmiddagen i Ronneby, fyndade ett par shorts och nu är jag i Sonekulla igen. Jag har även skrivit ut resedokument och lite sånt, så att jag får åka med flyget på torsdag ^^
Min packning just nu, lite rörigt ;) Lägg märkte till den otroligt fina adresslappen föreställande en katt, haha!

Shortsen som jag köpte idag! =)

Skorna köpte jag för några dagar sedan på skopunkten.

Lite uppdatering!

Jag började dagen med skolan i några timmar. Först basgruppsträff och sedan träffade jag och Ilona en av handledarna (den som jag ska ha). Det känns väldigt bra att ha träffat någon från centret, känns som om att man har lite mer grepp om det hela nu =) Idag blev det även helt klart med lägenheten! + att flygbiljetten är bokad! Torsdag kl 8.50 lyfter planet från Kastrup. Nu börjar det kännas mer verkligt och tror att vi kommer få tolv superhärliga veckor!

Weekend.

Kände att det var dags att försöka få ihop ett inlägg här =) Spenderar helgen i Sonekulla, igår mumsade vi på färska räkor och idag blir det tacolasagne ^^. Annars är det inte mycket som händer just nu, försöker ta det så lugnt som möjligt. På måndag ska flygbiljetterna bokas! Flyger på torsdag eller lördag som det ser ut nu. Jag har även bestämt mig för att ta datorn med mig, så kommer inte bli några problem med att hålla kontakten =)

Lycka!

Jag klarade tentan! Nu släppte ett orosmoment, härligt =) Vet dock inte hur många poäng jag hade, men vem bryr sig? Jag är godkänd och slipper omtenta. Jag tänkte hämta ut den i morgon, när jag ändå ska till skolan.

Förresten, doktorn tyckte att det var ju bra att ha vaccinerat sig om jag "träffade någon söt kille i Spanien" ... Haha!

Hepatit B.

Det finns en liten nackdel med att vara borta i 3 månader -> Vaccination. I eftermiddag ska jag vaccineras mot Hepatit B och jag är inte så glad för att andra ska sticka mig ..

9 mars.

Kan lugnt säga att jag somnade superfort i går kväll, inga problem med sömnen här inte =) Kommer inte ihåg när jag senast låg kvar i sängen längre än kl 9. Idag står det storstädning på schemat. Jag kommer nog heller inte att kunna låta bli att börja packa lite smått ... ;) Tänk! 12 hela veckor i ett medelhavsland! Jag ska även läsa om pre -och postoperativ vård, parkinsons och reumatisk värk. Men först en dusch så att jag vaknar till ^^

Spanien!

Just nu bara snurrar det i mitt huvudet. Det har hänt så otroligt mycket sen i går morse och jag behöver snart trycka på pausknappen. Jag har gjort ett hm ... "litet" byte av praktikplats. I stället för 9 veckor på medicin i Karlshamn så blir det 12 veckor i Spanien!! Jag har fortfarande svårt för att förstå att det faktiskt är sant. På torsdag eller fredag nästa vecka tar jag och Ilona flyget till Alicante för att praktisera på ett rehabiliteringscenter i Altea. Hemfärden blir runt 12 juni. Vi kommer bo i en lägenhet på 100 (!) kvadratmeter ca 10 min från stranden + gångavstånd till praktiken. Två timmar med färjan till Ibiza, 1 timme med flyg till Madrid .. Tror det kommer bli 12 superhärliga veckor!



Och jag som tyckte synd om mig själv för att jag inte skulle utomlands i sommar ...

7 mars.

Jag spenderade min natt i Sonekulla. Inga mopeder, inga irriterande grannar eller fulla människor. Ljuvligt! Märkte att magen inte var riktigt på topp i morse, så blev ingen skola för mig. Istället spenderade jag dagen tillsammans med mamma. Det blev bland annat en runda med vovven. I morgon står det jobb på schemat (7-14) och sedan tandläkaren kl 18. Där emellan blir det förhoppningsvis en runda till Karlskrona, vad det ärendet handlar om får ni reda på i morgon ;) Stora planer på G! Fjärilarna i magen ger sig till känna ibland.

Nu ska jag springa ner till tvättstugan igen!

6 mars.

Det är verkligen härligt med korta arbetsdagar ibland. Efter jobbet körde jag till Sonekulla, första gången på hela veckan. Märktes att båda vovven och katten tyckte att det hade gått lite väl lång tid, särskilt Tiger höll sig i närheten mer än vanligt =) Just nu är utgör han mitt pluggsällskap, läser om olika sorters frakturer.

Z z z z z ...

Igår gick jag och la mig kl 22. Dock så tyckte två killar i 15-årsåldern att det var otroligt roligt att köra fram och tillbaka på sina mopeder i nästan två timmar, mitt på tågstationen. Om jag var irriterad? Det var bara förnamnet ... När klockan var 23.45 brast mitt tålamod och jag ringde till farbror Blå, som körde förbi en sväng. När mopederna väl tystnade, då testade en grupp fulla människor sina stämband i en högljud sång. Så jag kan väl inte säga att jag sov allt för många timmar i natt. Jag hopppas på bättre lycka i natt. Just nu så har jag kycklingfilé i ugnen, mums =) Det blir en lugn och härlig lördagskväll i soffan. I morgon är det endast jobb 7-11!

Z z z z z ...

Igår gick jag och la mig kl 22. Dock så tyckte två killar i 15-årsåldern att det var otroligt roligt att köra fram och tillbaka på sina mopeder i nästan två timmar, mitt på tågstationen. Om jag var irriterad? Det var bara förnamnet ... När klockan var 23.45 brast mitt tålamod och jag ringde till farbror Blå, som körde förbi en sväng. När mopederna väl tystnade, då testade en grupp fulla människor sina stämband i en högljud sång. Så jag kan väl inte säga att jag sov allt för många timmar. Jag hopppas på bättre lycka i natt. Just nu så har jag kycklingfilé i ugnen, mums =) Det blir en lugn och härlig lördagskväll i soffan. I morgon är det endast jobb 7-11!

En snabb uppdatering!

Nu är det inte många timmar kvar på jobbet, varit här sen kl 7 i morse! Det är tur att tiden går fort =) Slutar kl 21 ikväll och då blir det bara hem till soffan, sen upp kl 05.30 i morgon igen. Men de goa gamlingarna gör att man orkar! Hoppas ni får en trevlig helg =)

Trevliga dagen.

Den här dagen har varit väldigt trevlig. Efter skolan kom Alex hit tillsammans med sina tre småsyskon för fika. Gabriel och Emanuel roade sig med min dator (och kamera!) och jag insåg rätt fort att mitt hem inte är särskilt barnvänligt ... Alldeles för mkt prylar överallt, haha =) Tuvalie nöjde sig med att sitta i köket, satt till och med i mitt knä utan några protester ^^ Efter fikan så kom Liv hit för att plugga en stund, vi blir nästan grannar i april =) Mina planer inför helgen ändrades även lite idag. Skulle egentligen bara jobba 7-14 i morgon och 7-11 på söndag. Men nu ser det ut så här ist:
Fredag: 7-14, 16-21
Lördag: 7-16
Söndag: 7-11
Så jag ska sätta mig och plugga en stund till, för lär inte bli mycket gjort i helgen.


Den här sötnosen hoppas jag hinna träffa på söndag!

God kväll!

God kväll! Här har det varit full fart hela dagen. Först jobb till kl 14 (skulle egentligen bara ha jobbat till 13), därefter klippning och sen hem för att städa. Jag hade en jäkla tur, för städhumöret infann sig när stereon startades. Jag hoppas att mina grannar uppskattade musiken lika mkt ;) Men det kan de gott ha efter gårdagens marathon! Jag har även hunnit med lite läsning/anteckningar om njursten och en trevlig pratstund hos Tina. En kebabtallrik slank även ner ... Jag investerade i ett serum för håret idag, inte särskilt billigt men ibland får man faktiskt unna sig saker =) 
Det dröjer nog inte länge innan jag gör sällskap med John Blund, skola i morgon.

Godmorgon!

Godmorgon! Jag hade en supertrevlig dag hos Alex igår, var inte hemma förren vid halv åtta. Lyckades dock köra fel både dit och hem ... Haha =) Frukost, thé, lussebullar (!), middag och så avslutades det med cheesecake. Jag var supertrött när jag kom hem, så la mig redan vid nio-tiden. Men självklart var det någon granne som spelade musik. När de väl tystande, ja då började grannarna över mig att ha marathon över golvet ... Jag kan säga att då var mitt tålamod slut.
Nu ska jag köra till jobbet, kort tur idag -> 7-13.

1 mars.

Liiite småsegt var det att komma upp idag, kudden och täcket gjorde allt för att försöka hålla mig kvar .. haha =) Men nu har jag iaf duschat och ska äta morgonens första frukost. Vid halv elva tiden är det dags för dagens andra tillsammans med Alex. Jag ska nämligen försöka hitta till Midingsbråte?? Men jag brukar ha ett hyfsat bra lokalsinne ^^ Så om en timme får jag köra härifrån, tar runt 45-60 min att köra.

Hoppas ni får en bra dag =)
RSS 2.0